87 yaşındaki annemi sinirlendiren mektup

Aslıhan2312

Co-Admin
O sabah posta kutusundaki mektup annemin sinir krizi geçirmesine neden oldu. Enerji hizmeti sağlayıcısı, yalnızca ısıtma ve sıcak su maliyetlerine ilişkin yıllık faturalandırmayı çevrimiçi olarak göndermek istediğini bildirdi. Federal hükümetin enerji kriziyle başa çıkmak ve iklim değişikliğini engellemek için çıkardığı yasaların da ısınma faturalarını değiştirdiği belirtildi. Aralık ayındaki acil yardım, enerji fiyatı frenleri ve CO₂ maliyet tahsisi, yasal olarak uyumlu bir fatura oluşturabilmek için ek verilerin toplanmasını gerektirdi. “Dolayısıyla artık kağıt formlar almayacaksınız.” Bu verilerin kağıt üzerine iletilmesi çok karmaşık ve hataya açık olacaktır.

Annem 1936'da doğdu. Bilgisayarı ya da internet bağlantısı yok. Ticari eğitimi sırasında steno yazmayı öğrendi ve hayatı boyunca daktiloda, daha sonra da elle resmi mektuplar yazdı. Mavi kağıt kullanarak bir karbon kopya çıkardı ve bunu bir dosyaya koydu. Mavi kağıt, karbon kopya – belki de bu kelimeleri hâlâ sadece yaşlılar anlayabilir. Her halükarda annem e-posta tacizinden bahsetti. Biraz uzaktan bakıldığında fedakarlık gerektiren bir geçiş döneminde yaşadığı söylenebilir.

Günaydın Berlin
Bülten

Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postayla bir onay alacaksınız.

Çünkü bu ev ziyareti sırasında öğrendiğime göre, mektupta ifade edilen endişe onun için yeni değil. Geçtiğimiz günlerde bir sigorta şirketi, bir esnafın dairesindeki su hasarını onarmak için hazırladığı teklifi tarayıp e-postayla göndermesini istedi. Komşusuna sormasının tavsiye edildiği uzun bir telefon görüşmesinin ardından, teklifi posta yoluyla göndermesine “izin verildi”.

Annem “Her zaman her şeyi kendim hallettim” diyor

Artık bir komşusuna, hatta arkadaşlarına veya aile üyelerine sorma önerisinin kendisine birkaç kez yapıldığını öğrendim. Annemi kızdırıyor. “Her zaman her şeyi kendim hallettim” dedi. “Komşuların benim işlerimle ne alakası var? İşte bu kadar ileri gidecek!” Onu anlıyorum.

Annem sanki ondan kurtulmak istiyormuş gibi hissediyor. Sonra duymak istemediğim bir cümle söyledi: “Yakında e-postası olmayan herkes ölecek, o zaman işler planlandığı gibi gidecek.”