AfD seçmenlerinin Diakonie'de çalışması yasak mı? “Bu bana Doğu Almanya'yı hatırlatıyor”

Aslıhan2312

Co-Admin
Sürekli olarak antik Doğu'yu anmamak gerekir ama şu sıralar aklıma Leipzig'deki çalışmalarım geliyor. “Gazetecilik Bölümü”, orada hakim olan entelektüel disiplinden dolayı olumsuz unsurlar tarafından “kızıl manastır” olarak adlandırıldı. Volkskammer seçimlerine katılımımız apaçık ortadaydı; oylamanın gizliliğinden vazgeçtiğimizi ve kusursuz bir ruhun göstergesi olarak “Ulusal Cephenin ortak seçim önerisini” kamuoyuna açık bir şekilde katlayıp oylamaya sunduğumuzu söylemeye gerek yok. kutu. Oy verme istasyonuna açılır açılmaz mı yoksa on dakika sonra mı gideceğiniz sorusunda bir boşluk vardı. Öğle vaktine kadar henüz itirafta bulunmamış olanların başı dertte olabilir. Herkes kuralları biliyordu. Kimsenin oy verme kabinini kullanan herkesi üniversiteden atılacağı tehdidinde bulunmasına gerek yoktu.

Bugün işler daha doğrudan, en azından Diakonie'de. Burası Protestan Kiliseleri Refah Derneği; Romantik olmayan beyinler sosyal bir şirketten söz eder. Başkanı şimdi Avrupa seçimlerinden kısa bir süre önce şunu söylüyor: “AfD'ye inancı nedeniyle oy veren hiç kimse diakonia'da çalışamaz. AfD'yi destekleyen herkes gitmeli.”

Yeni süpürge iyi süpürmek istiyor

Ben öyle düşünmüyorum. Resmi görevlerini ihlal eden ve koruması altındaki kişilere saygısız davranan kişiler, hiçbir durumda sosyal yardım kuruluşunda çalışmamalıdır. Diakonie'nin yaklaşık 620.000 çalışanı var. Benim zavallı sağduyum bana aralarında en az on bin AfD seçmeninin olması gerektiğini söylüyor. Birçoğunun her gün hastalara, yaşlılara, engellilere, çocuklara ve göçmenlere iyi bakabileceğine ve bakabileceğine inanıyorum. O partinin destekçileri arasında, belirli bir politikaya ilişkin öfkelerini oy kabininde dile getiren, ancak yardıma ihtiyacı olanlardan değil, terbiyeli, empati sahibi insanlar mutlaka vardır.

Rüdiger Schuch bu yılın başından beri görevde. Yeni süpürge, astların oy verme davranışının nasıl belirlenebileceğine, bazı kişilerin aslında yanlışlıkla yanlış oy verip vermediğine, dayanışmanın damgalama yoluyla ortaya çıkıp çıkmadığına, projenin ne ölçüde olumlu etki yarattığına bakılmaksızın dükkanındaki olumsuz unsurları, yani olumsuz unsurları iyice süpürmek istiyor. Hristiyan ve hayırseverlik etkisi, vb. şirketlerin “yeterli personel alabilmek” için “hoşgörülü ve açık fikirli olmalarını” talep ederken binlerce kişiyi kovmanın tavsiye edilebilir olup olmadığı. Peki iş hakimleri bu konuda ne söyler?

“Siz gerçekten iyi demo öğrencilerisiniz!”

İronik bir şekilde, başkanın kendisinin de artık hukuki tavsiyeye ihtiyacı olabilir. AfD'li politikacı Beatrix von Storch onu bildirdi. Ceza Kanunu'nun 108. maddesi, “özellikle ciddi durumlarda” “mesleki bağımlılık ilişkisini kötüye kullanarak” başkalarını seçim kararı almaya zorlayan veya zorlama girişiminde bulunan herkese on yıla kadar süre tanıyacağını öngörüyor.

Bu, hemşirelik hizmetinde varsayılan haklarla ilgili değil, 75 yıllık Temel Kanun'un güvence altına aldığı haklarla ilgili. Ancak Almanya'nın en büyük işverenlerinden biri, işgücünün tutumlarını arındırmak istediğinde diğer partilerden hiçbir ses çıkmıyor. Bana öyle geliyor ki Schuch'un nihai seçim önerisi Ulusal Cephe tarafından doğrulanıyor. Ancak Doğu Almanya ve onun “demokratik blok partileri” ile yeniden başlamak yerine, Saksonya'nın son kralı III. Friedrich August'un sözde bir ünlemini hatırlatmayı tercih ederim: “Siz her zaman oldukça demokratsınız!”

Herhangi bir geri bildiriminiz var mı? Bize yazın! brifing@Haberler

Günaydın Berlin
Bülten

Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postayla bir onay alacaksınız.