AK Partili Kahtalı: ‘Faizle, tefeciyle bu ülke kalkınamaz’

Saliha

Yeni Üye
Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki konuşmasında muhalefeti sistem tartışmaları üzerinden eleştiren Kahtalı, “2017’de referanduma giderek sistem değişikliğini halka sorduk ve milletimizin teveccühü ile de o sistem Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olarak değiştirilmiş oldu. bir daha devamında 2018 yılında yapmış olduğumuz seçimle de halkın oyuyla Cumhurbaşkanımız bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı oldu. Siz isteseniz de istemeseniz de bu bu biçimde. Millete karşın siyaset yapmaya devam etmek istiyorsanız buyurun devam edin lakin Allah’ın müsaadesiyle Biz AK Parti hükümetleri olarak 19 yıldır nasıl bu ülkeyi yönetiyorsak bundan daha sonra inşallah yönetmeye devam edeceğiz” tabirlerini kullandı.

Türkiye’nin salgın periyodunda bile ihracatını ve istihdamını artırdığını söz eden Kahtalı, üretime dayalı bir iktisat kurmak istediklerini söylemiş oldu.

Kahtalı, “Tabii şu anda dolarda bir artış kelam konusu lakin bunun niçinine bakmak lazım. niçinine baktığımızda 2 yıllık süreç içerisinde yaşadığımız bir pandemi periyodu var. Pandemi niçiniyle iktisatta bir sarmal oluştu, üretimde kısıtlamalara gidildi. Hizmetler durdu lakin ülkemizde Allah’a şükür üretime dayanak vererek üretimde artış sağladık ve bu süreçten en az etkilenen ülkeler içinde yer aldık. Biz üretmeye devam edeceğiz, istihdama devam edeceğiz, ülkemizi kalkındırmaya devam edeceğiz. Devletimiz yalnızca iktisat ile uğraşmıyor, terör kümeleriyle uğraşıyor içerideki ve dışarıdaki hainlerle uğraşıyor. Bunlara karşın de birfazlaca alanda yatırım yapmaya devam ediyor. Mavi vatan ortada, Kafkasya’da, Afganistan’da biroldukça ülkede yapılan çalışmalar ortada. Pandeminin ülkemize yansımaları olağan olarak olacak. Lakin biz bunu milletimize en az biçimde yansıtmak için büyük efor sarf ettik. Dar gelirlinin yanında olduk, esnafımızın yanında olduk. Gerektiğinde kira takviyesi verdik, hibeler verdik. Faizsiz krediler verdik, bu dayanaklarla küçük esnafımızı ezdirmedik. Üreticimize takviye verdik yatırımı arttırdık ve bu yatırımla birlikte dünyada en çok ihracat yapan, büyüme gerçekleştiren OECD ülkeleri içinde ikinci, G20 ülkeleri içinde birinci duruma geldik. Bu asla küçümsenecek bir şey değil. Ben burudan muhalefete sesleniyorum faiz baronlarının sözcüsü olmayın. Faizle, tefeci ile bu ülke kalkınamaz. Faiz ne kadar yüksek olursa üretim o kadar düşer. Buradaki arkadaşlarımız bunu bilir ancak bunu siyasi bir materyale çevirmek için kullanıyorlar. Cumhurbaşkanımızın kelamını buradan bir kere de ben söylüyorum ‘faiz sebep enflasyon sonuçtur.’ Faiz baronlarıyla işi tutmayın, millete karşın siyaset yapmayın. Milletin oyuyla seçilmiş Cumhurbaşkanını kötülemekle elinize bir şey geçmez. var ise bir projeniz gelir burada söylersiniz. Bu nefret ve kötüleme lisanını kullanmaktan artık vazgeçin” diye konuştu.