AK Partili Kurtulmuş: Yeni ekonomik modelle birlikte yolumuza devam ediyoruz

Saliha

Yeni Üye
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Külliyesi konferans salonundaki AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkanlığı Teşkilat Akademisi programına katılan Kurtulmuş, AK Parti’nin yalnızca bir kümenin partisi olmadığını, milletin oylarıyla devleti yöneten tüm Türkiye’nin partisi olduğunu vurguladı.

“İNŞALLAH TÜRKİYE’NİN ÇOK GÜÇLÜ MARKALARI DÜNYA İKTİSADINDA REKABET EDECEK”

Osmanlı’nın son periyotlarından itibaren iktisattaki en değerli problemlerden birinin tasarruf açığı olduğunu hatırlatan Kurtulmuş, “Yatırım ve üretim yapmak için Türkiye’nin tasarrufları kâfi olmadığı için bunun karşılanmasında yıllardır Türkiye’de birileri yüksek faiz, düşük kur üzerinden Türkiye’ye gelecek parayla Türkiye’nin kalkınabileceğini söylemiş olduler. Onun o denli olmadığını Türkiye’nin bir üretim seferberliği başlatamadığını ne yazık ki yıllar içerisinde acı deneyimlerle gördük. İçerde üretemeyen Türkiye neredeyse bütün malları dışardan ithal eden bir ithalat cenneti haline getirildi. Hükümetimizin bu çerçevede Cumhurbaşkanımızın kararlılığı ve öncülüğünde üretmek, epey üretmek ve daha hayli üretmek, dünya piyasalarında rekabet edebilmek, kendi alın terimizle ürettiklerimizi satarak tasarruf açığımızı dışardan kazandığımız dövizlerle kapatmaktır. Bu istikamette üretim, istihdam, yatırım ve ihracat eksenli yeni ekonomik modelle bir arada yolumuza devam ediyoruz. İnşallah Türkiye’nin yakın vakitte fazlaca kuvvetli markaları dünya iktisadında rekabet edecektir” diye konuştu.
Döviz kurundaki hareketliliğe de değinen Kurtulmuş, alınan önlemlerle doların 11 TL düzeyine düştüğünü, bu durumun millette sevinç oluştururken muhalefet kanadının da en azından sessiz kalması gerektiğini belirtti.

“TÜRKİYE ULUSAL SAVUNMA SANAYİİNDE DÜNYANIN SAYILI ÜLKELERİNDEN BİRİSİ HALİNE GELDİ”

Türkiye’nin evvelki devirlerde piyade tüfeği üretmede bile zorlandığını söyleyen Kurtulmuş, “İHA’larımızı SİHA’larımızı yaptık, dünyanın biroldukca ülkesine satıyoruz. Türkiye ulusal savunma sanayiinde kendi helikopter motorunu ve yerli helikopterini yaptı. Türkiye tanklarını, uçak motorlarını yapabilecek noktaya gelen teknolojik gelişmelerini südrüyor. Karada, havda olduğu üzere denizde de korvetlerimizi ulusal gemilerimizi yapıyoruz ve inşallah uçak gemilerimizi de yapabilecek bir noktaya süratle ilerliyoruz. 20 sene evvelce Türkiye piyade tüfeğini bile zar sıkıntı yapan bir ülkeydi. Artık Allah’a epeyce şükür Türkiye ulusal savunma sanayiinde dünyanın sayılı ülkelerinden birisi haline geldi. 2023 de ulusal savunma endüstrimizin yüzde 80’e yakını yerli olacaktır ve yolumuza devam edeceğiz” sözlerini kullandı.