AK Partili Özhaseki: 100-120 yıl evvel olan işler bugün bir daha oluyor

Saliha

Yeni Üye
Özhaseki, Kayseri’de hayırseverler ile Talas Belediyesi tarafınca ilçeye yaptırılan 3 okulun temel atma ve açılış merasimine katıldı. Mevlana Mahallesi’ne yapılan Hikmet Cıngıllı Anaokulu’nun temel atma merasiminde konuşan Özhaseki, Türkiye’nin geçmişte verdiği uğraşın bugün de sürdüğünü söylemiş oldu.

13 bin kilometre öteden ABD’den Türkiye’nin hudutlarına gelip yığınak yapıp ortalığı karıştırdıklarını belirten Özhaseki, “Ülkemizdeki satılmışları kandırarak dağa kaçırıp bize kurşun sıktırıyorlar. Dün de vardı içimizde hainler bugün de var.” diye konuştu.

Geçen hafta çeşitli programlara katılmak için Şırnak’a gittiğini anlatan Özhaseki, kendisine toplumsal medyadan “Senin ne işin var orada” formunda yorumlar yazıldığını aktardı.

“Yazanlar belirli, bölücülerin siyasi uzantıları.” diyen Özhaseki, şunları kaydetti:

“Onlara sesleniyorum dedim, azıcık akıl var ise, şuur var ise şu hudutta, azıcık aşağıda 13 bin kilometre uzaklıktan gelmiş ABD’liler var. Onlara sorsunlar, bana niçin soruyorlar. Burası benim vatanımın bir köşesi, ben geleceğim buraya. Ben buradaki mazlumların, gariplerin konutları yıkılmışların konutlarını yapıyorum. Pekala o hainler ne yapıyor, sorsanıza niçin gelmişler 13 bin kilometre öteden, niçin milyarlarca dolar harcıyorlar? Niçin sizin çocuklarınızı kandırıp dağa yolluyorlar, niçin ellerine silah verip sıktırıyorlar, bunu sorsanıza. Herbiçimde diyorsunuz ki onlar buraya eşitlik, özgürlük getirecekler. Nereye gittiler de hayır götürdü bunlar, nereye gittiler de barış götürdüler? Gittikleri her yere kan ve gözyaşı götürdüler. 100-120 yıl evvel olan işler bugün bir daha oluyor. Ülkemizin sınırlarındalar, içeriden bir sürü insan kandırıyorlar, dağa gönderiyorlar, daha sonra da bize kurşun sıktırıyorlar, kardeşliğimizi bertaraf etmeye çalışıyorlar, ülkeyi de bölmek istiyorlar, terör devleti kurulsun istiyorlar. Burada kuvvetli Türkiye olmasın istiyorlar. Dünkü gayret biraz biçim değiştirmiş olarak motamot devam ediyor. Allah dirliğimizi, birliğimizi bozdurmasın. İçimizdeki satılıklara fırsat vermesin, şuur versin.”

Hayırseverlerin Kayseri’de üzerine düşeni yapıp okul, cami ve sıhhat merkezi üzere çeşitli eserler ortaya koyduklarını belirten Özhaseki, hayırlarını Allah’ın kabul etmesini diledi.

Talas Belediye Lideri Mustafa Yalçın da hayırseverlere eğitime katkılarından dolayı teşekkür ederek, “Hayırseverimiz İzzet Bayraktar’ın kentimizde üniversite binaları, okulları ve mescitleri bulunmaktadır. Artık de eşleriyle birlikte kayınvalidesi Hikmet Cıngıllı ismine anaokulu yaptırıyor. Anaokulu 3 katlı olacak, 6 derslik, oyun odası ve yemekhane üzere ek hizmet binaları bulunacak. Hayırseverimiz Ahmet Gönen tarafınca Emine Gönen ismine yaptırılan Emine Gönen Ortaokulu da 4 kattan oluşacak ve 24 derslik bulunacak.” diye konuştu.

Konuşmaların akabinde yapılan dua ile butona basılarak okulun temeli atıldı.