Saliha
Yeni Üye
AK Parti Mahallî İdarelerden Sorumlu Genel Lider Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediyesi tarafınca yapılan Hırka-i Şerif Camii’nin açılışının akabinde Kayseri’de süratli tren çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Yollar üzerinde uygunlaştırma çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Özhaseki, “Ulaştırma Bakanlığının Kayseri’de epey bir yatırımı var. Bir taraftan havaalanında epey büyük bir inşaat devam ediyor, 400-500 milyon TL’lik orijinal bir havaalanı yapılıyor orada. Bir taraftan vaktinde Ahmet Bey’in bakanlığı periyoduydu, Kayseri’ye geldiğinde ve Ulaştırma Bakanlığı olarak Belsin’de kent terminaline, oradan kent hastanesine, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ve KumsMall’a gidecek raylı sistem çizgisini onlara yıkmıştık. Onun kaynağının temel atması var. Haliyle Ankara-Adana otobanının üzerinde Kırşehir’den bize bir ilişki verildi. Daha evvel haritaları yatırdığımızda her kente otoban yapma ihtimali olmadığı için belirli bir çizgiden masraf ve başka kentlere de çıkışlar verilir. Bilhassa bizim Kırşehir tarafında Mucur tarafına çıkışta kasvetler vardı. Onları da Karayolları Genel Müdürü dahil üzerinde çalıştık ve şu anda inşaat fazlaca süratli devam ediyor orada. Kayseri-Ankara’ya bir daha 320 kilometre lakin bunun 200 kilometreden çoksı otoban, 100 kilometresi de çift yol olarak kullanılıyor. Fakat BSK dediğimiz asfaltla adeta otoban üzere bağlanmış oluyor. Ben artık yalnızca o yolu kullanıyorum örneğin. Yani Kırşehir-Kırıkkale eski bildiğimiz yol sınırını hiç kullanmıyorum. Bu taraftan epeyce süratli bir biçimde erişim de sağlanmış oluyor” dedi.
“ULAŞTIRMA BAKANIMIZ KENDİSİ AYRINTILARI İLAN EDECEK”
Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Kayseri’ye gelerek süratli tren bilgilerinı kendisinin açıklayacağını söyleyen Özhaseki, “Bütün bunlar Ulaştırma Bakanlığının çalışmaları ve onların da dün bir merasimleri vardı, elektrik sistemleri üstündeki çalışmalarında Kayseri yenilenmiş oldu. Ayrıyeten Kayseri’de de birkaç tane daha bizim Ulaştırma Bakanlığından beklediğimiz iş var ve onlar da son kademeye gelmiş vaziyette. Haliyle tüm Kayserili hemşerilerimizin gözü de süratli tren sıkıntısında. Ne yatırım yaparsanız yapın bu saydıklarımızın toplamı milyarı geçiyor lakin bir daha herkes süratli tren işi ne oldu diyor. O hususta ben de birkaç kere anlatmaya çalıştım. Uzun süren çalışmalar vardı, sonunda kredi bulundu. Onun faiz oranları üzerinde pazarlıklar devam etti, onun üzerinde epey müzakerede bulunduk. Bir orta yap-işlet modeli üzerinde duruldu lakin bu modeldeki paydaşlık yapısına uygun firmaları da biz bulup önlerine koyduk lakin son etaba geldiler. Önümüzdeki perşembe günü için benim için de güç bir gün lakin geleceğiz ve burada Ulaştırma Bakanımızla birlikte inşallah o tüm gelişmeleri açıklayacak. Hangi süreçte Kayseri’nin süratli trenine kavuşacağını ilan edecek. O geldiğinde burada bilgilerinı, niye bu kadar uzadığını ve ne çalışmalar yapıldığını hepsini kendisinin izah etmesinde yarar var. Ben bilmemekle birlikte bakan arkadaşımızın söylemesi daha gerçek olur. Bizim için de zorluğu şu, perşembe ve cuma günü bütçenin son günü. Orada elektronik oylama var ve ben de nöbetçiyim Mecliste fakat ben buraya geleceğim ve akşam dönüp bütçe görüşmelerine katılacağım. Perşembe gününü bekleyelim” diye konuştu.
“ULAŞTIRMA BAKANIMIZ KENDİSİ AYRINTILARI İLAN EDECEK”
Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Kayseri’ye gelerek süratli tren bilgilerinı kendisinin açıklayacağını söyleyen Özhaseki, “Bütün bunlar Ulaştırma Bakanlığının çalışmaları ve onların da dün bir merasimleri vardı, elektrik sistemleri üstündeki çalışmalarında Kayseri yenilenmiş oldu. Ayrıyeten Kayseri’de de birkaç tane daha bizim Ulaştırma Bakanlığından beklediğimiz iş var ve onlar da son kademeye gelmiş vaziyette. Haliyle tüm Kayserili hemşerilerimizin gözü de süratli tren sıkıntısında. Ne yatırım yaparsanız yapın bu saydıklarımızın toplamı milyarı geçiyor lakin bir daha herkes süratli tren işi ne oldu diyor. O hususta ben de birkaç kere anlatmaya çalıştım. Uzun süren çalışmalar vardı, sonunda kredi bulundu. Onun faiz oranları üzerinde pazarlıklar devam etti, onun üzerinde epey müzakerede bulunduk. Bir orta yap-işlet modeli üzerinde duruldu lakin bu modeldeki paydaşlık yapısına uygun firmaları da biz bulup önlerine koyduk lakin son etaba geldiler. Önümüzdeki perşembe günü için benim için de güç bir gün lakin geleceğiz ve burada Ulaştırma Bakanımızla birlikte inşallah o tüm gelişmeleri açıklayacak. Hangi süreçte Kayseri’nin süratli trenine kavuşacağını ilan edecek. O geldiğinde burada bilgilerinı, niye bu kadar uzadığını ve ne çalışmalar yapıldığını hepsini kendisinin izah etmesinde yarar var. Ben bilmemekle birlikte bakan arkadaşımızın söylemesi daha gerçek olur. Bizim için de zorluğu şu, perşembe ve cuma günü bütçenin son günü. Orada elektronik oylama var ve ben de nöbetçiyim Mecliste fakat ben buraya geleceğim ve akşam dönüp bütçe görüşmelerine katılacağım. Perşembe gününü bekleyelim” diye konuştu.