‘Akıllı adamlara gereksinimimiz var’

Saliha

Yeni Üye
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), 2013’ten bu yana birinci defa satın alınan yeni otobüslerin seferlere başlaması niçiniyle “Hasret Sona Eriyor: Başşehir Yeni Otobüsleri İle Buluşuyor” programı düzenledi. Mansur Yavaş’ın konut sahipliğindeki programa, CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve GÜZEL Parti Genel Lideri Meral Akşener’in yanı sıra Demokrat Parti Genel Lideri Gültekin Uysal da katıldı. Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada özetle şunları söylemiş oldu:

“2013’ten beri otobüs alınmıyorsa, otobüs almak için efor harcayan Liderimize mani çıkarılıyorsa, şayet milyonlarca evladımız internete ulaşamıyorsa, hala yüzbinlerce çocuk yatağa aç giriyorsa, gençler geleceklerinden tasa duyuyorlarsa, ve ‘biz sanki yurtdışına nasıl gideriz’ diye düşünüyorlarsa, bir sıkıntımız var demektir. Şayet TL yabancı para karşısında pul haline düşüyorsa bir meselemiz var demektir. Bütün bu problemlerin kaynağı ülkeyi yönetenlerdir. Zira sorumluluk onlara aittir. yemin ettiler ‘biz bu meseleleri çözeceğiz’ diye lakin çözemediler. ötürüsıyla bizim çözmemiz gerekiyor. Çözenlerin iktidar olması, çözenlerin bir ortaya gelmesi gerekiyor. Biz bunu demokratik yollarla gerçekleştirmek zorundayız. Liderimiz hoş tabir etti; ‘4 milyar lira borç ödedim, hiç borç almadım’ dedi. Demek ki borç almadan da ve borçları ödeyerek de bir kenti yönetebiliyorsunuz. Ve yönettiğiniz kente hesap verebiliyorsunuz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyabiliyorsunuz. Halka hesap vermenin siyasetçi için onurlu bir bakılırsav olduğunu herkese duyurmak, anlatmak zorundayız.

‘Üstesinden geliriz’

Kur farkı yalnızca Türkiye’nin değil, bütün belediyelerin, kamu kuruluşlarının, bağımsız kuruluşların da bilançolarını alt üst etti. Bu memleketin çılgın adamlara değil, akıllı adamlara gereksinimi var. Meseleleri masaya yatırıp açık yüreklilikle tartışan insanlara, kibirlilere değil, alçakgönüllü, ülkesi için çalışan insanlara muhtaçlığımız var. Sıkıntıları bu biçimde çözebiliriz. Aklı başında olan her insanın bu gidişten dert duyduğunu biliyoruz. Çözülmeyecek sorunu yoktur Türkiye’nin. Akılla, bilgiyle, birikimle, istişareyle bütün meseleleri çözülebilir. Ne kadar ağır yük alırsak alalım bu problemlerin tamamının üstesinden gelebiliriz.”

‘Bağıra bağıra ağlamak istiyorum’

Öğretmen kökenli olduğunu belirten Akşener’in gözleri, eğitimde fırsat eşitsizliklerine işaret ederken doldu. Akşener, “Küçücük çocuklar geldiler yanıma ‘Tabletiniz var mı’ dedim; ‘Yok.’ ‘İnternetiniz var mı?’ ‘Yok.’ Bağıra bağıra ağlamak istiyorum. İmkansızlıklar niçiniyle 2 yıldır interneti olmadığı için okuma-yazma öğrenememiş, EBA’ya girememiş bu çocukların, ‘okuma-yazma öğrenme konusunda sorunları var’ diye rehabilitasyon merkezlerine gönderildiğini biliyor musunuz?” diye sordu.

Büyükşehir belediyesi’nin çocuklara internet ve tablet takviyesine dikkati çeken Akşener, Yavaş’a, “Allah sizden razı olsun siz bunu engellediniz. nazaranvinizi yerine getirdiniz. Umarım ki saraylarda yaşayanlar sizin ayağınıza çelme takmak yerine bu çalışmaları örnek alırlar ve Türkiye genelinde bu haksızlığın, hukuksuzluğun, bu acımasızlığın önüne geçerler” diye seslendi. Akşener’in kelamları üzerine Yavaş’ın gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

‘Millet İttifakı’nın adayı seçilecek’

Akşener, Millet İttifakı’nın iktidar gayretinde belediyelerin değerine dikkati çekti. Millet İttifakı’nın bileşenleri için daha evvel, “Bunlar iki hafriyat güdemez”, “bunlar her şeye karşı” denildiğini hatırlatan Akşener, şu biçimde konuştu:

“Demokrasiyle, milletimizin oylarıyla, bu zihniyeti; bu ülkenin idaresinden göndermenin yolu neydi? Somut bir muvaffakiyet hikayesi oluşturmaktan geçiyordu. Adana’dan İstanbul’a, Ankara’ya, Antalya’ya uzanan belediye seçimlerini alma serüveninin bugün geldiğimiz noktada, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının, 13. cumhurbaşkanı olacağına dair inancın; paralel kozmosun ortasında ne düşündüklerini anlayamadağımız bu bipolar idare anlayışının seçmenimizin eliyle, demokrasiyle sandıktan gönderileceğine olan inancın pekişmesinin niçini büyükşehir belediye başkanlarmızın somut çalışmalarıdır.. Seçim ne vakit olur bilmiyoruz lakin yapılacak seçimde Millet İttifakı’nın adayının 13. Cumhurbaşkanı olacağına inanıyorum.”