Akşener: O sandık elbette bir gün gelecek

Saliha

Yeni Üye
Akşener, TBMM’de partisinin küme toplantısında konuştu. Akşener, yeni yıla artırım kabusuyla girdiklerini belirterek, “Biliyorsunuz, AK Parti iktidarı; 20 Aralık akşamı, ‘faizi indiriyorum’ deyip, aslında faiz artırarak, küçük yatırımcıyı çarpmıştı. 31 Aralık gecesi de elektrikten doğal gaza, akaryakıttan köprülere, vergilerden harçlara, iğniçin ipliğe kadar yaptığı artırımlarla, minimum ücretlinin aldığı, yüzde 50 artırımı da çarptı. Bununla da kalmadı, artırımı gece yarısından daha sonra geçerli ilan ederek, zamları enflasyondan kaçırıp, milyonlarca memur ve emeklimizin, yeni yıl artırımını da çarpmış oldu” diye konuştu.

‘MİLLET İRADESİNDEN KAÇIŞ YOK’

TÜİK’in rakamlarında bile gıdadaki fiyat artışının yüzde 43,8 olduğunu belirten Akşener, “Ulaşım masrafları, yüzde 53,6 artmış. Konut eşyaları yüzde 40,9 zamlanmış. Milletimizi enflasyona ezdirirken, senin de gözlerin ışıldıyor mu Sayın Erdoğan? Sen istesen de istemesen de, kızsan da, bozulsan da, millet iradesinden kaçış yok. O sandık elbette bir gün gelecek ve sen milletimize, tutmadığın o kelamların hesabını vereceksin. Türkiye’nin çözülemeyecek sıkıntısı yok. Vizyonumuzla, projelerimizle, liyakatli kadrolarımızla, adil ve merhametli idare anlayışımızla, milletimize olan sevdamızla biz varız, biz buradayız, biz hazırız. O gün geldiğinde, tek bir insanımız bile kaybetmeyecek. Bu iktidar gidince, her bir vatandaşımız daha fazlaca kazanacak. Memlekette bolluk, rahmet ve huzur olacak” dedi.

Akşener, adım adım Anadolu’yu gezdiklerini, her bölümden vatandaşın problemlerini dinlediklerini aktardı. Akşener, “Biz milletimizle buluşmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın kederlerini, tüm Türkiye’ye duyurmaya devam edeceğiz. Onların kulakları sağır, gönülleri de milletimize kapalı olsa da biz, 2022 yılında da, milletin partisi olmaya motamot devam edeceğiz” diye konuştu.

‘İYİLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM SİSTEMİNİ HAZIRLADIK’

Meral Akşener, eğitimin değerine dikkat çekerek, hükumetin eğitim siyasetlerini eleştirdi. Akşener, “Eğitim, bağımsızlığımızın ve gücümüzün teminatıdır. Eğitim, cumhuriyetimizin bize armağanıdır. Şayet bugün gençler, yurt haricinde yaşamanın yollarını arıyorsa, şayet bugün bayanlar, kendilerini inançta hissetmiyorsa, şayet bugün çocuklar, derin yoksulluk ile karşı karşıya kalıyorsa, niçini, eğitim siyasetlerimizin vasatlığıdır. UYGUN Parti olarak, eğitim siyasetlerindeki vasatlığın önüne geçip, ülkemize ve çocuklarımıza reva görülen bu eğri tertibe, ‘dur’ demek için iyileştirilmiş eğitim sistemini hazırladık. Türkiye’yi imtihan ülkesi olmaktan çıkaracağız. Okullarımızı daha pahalı hale getireceğiz. Öğrencilerimize, ilgi, yetenek ve maharetlerine nazaran, sürece dayalı yönlendirme yapacağız” tabirlerini kullandı.