Akşener’den artırımlara reaksiyon: Birinci seçimde tıpış tıpış gideceksin

Saliha

Yeni Üye
BAHAR ATAKAN Ankara – Akşener, “Biri bana, ‘Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi nedir?’ diye sorsa; zamdır, zulümdür, milletini yokluğa mahkum etmektir derim. Bu gittiğin yol, yol değil. Ya bu yoldan döneceksin ya da birinci seçimde tıpış tıpış gideceksin” dedi.

Akşener, dün TBMM’deki küme toplantısında özetle şu biçimde konuştu:

KENDİSİ İSMİNE UTANDIK:
Sayın Erdoğan aziz milletimizin gözünün içine baka baka ‘Batılı ülkelerde Kovid aşıları fiyatlı yapılıyor’ dedi. Bunun üzerine Avrupa’dan kahkaha sesleri geldi. Biz duyduk, kendisi ismine utandık ancak Sayın Erdoğan düştüğü gülünç durumdan hiç utanmadı. Sayın Erdoğan’ın, aşıdan 50 pound aldığını söylemiş olduği İngiltere, bu süreçte işyerlerine 15’er bin pound, yani 180 bin lira hibe dayanak verdi… Pandemi periyodunda, senden öteki elektriğe ve doğal gaza yani temel gereksinimlere, artırım yapan bir öteki hükümet lideri var mı?

TIPIŞ TIPIŞ: Son 3 yılda elektriğe, sekiz defa artırım yapıldı. Doğalgaza da tıpkı periyotta 13 defa artırım yapıldı. Biri bana, ‘Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi nedir?’ diye sorsa; zamdır, zulümdür, milletini yokluğa mahkum etmektir derim. Bu gittiğin yol, yol değil. Ya bu yoldan döneceksin ya da birinci seçimde tıpış tıpış gideceksin.

MİLLET SENİ YAKACAK: Artık (tütün) üreticilerimize diyorlar ki; ‘6 ay ortasında kooperatiflerinizi kurun’. Yoksa ne olur? ‘Tütün üretemezsiniz. 3 yıldan, 6 yıla kadar mahpusu boylarsınız. Süreç 1 Temmuz’da başladı, hepinizi yakarım’. Ben sana söyleyeyim; bu millet seni o sandıkta o denli bir yakacak ki şaşırıp kalacaksın.

ZART DEDİĞİ YER: Sayın Erdoğan, seni uyarıyorum: Elektrik iletimi, stratejik bir ehemmiyete sahiptir. TEİAŞ’ın Türkiye’deki anlık elektrik arz-talep istikrarını denetim etmek üzere hayati bir nazaranvi var. TEİAŞ, kâr maksadı gütmemesi gereken bir kurumdur. Bu bölümün denetimi kamuda şayet olmazsa ekonomik bağımsızlığımız tehlikeye girer. Hani, ‘yerli ve ulusal beka meselesi’ diyorsunuz ya Sayın Erdoğan, işte bekanın, tam zurnanın zart dediği yer burası. Haydi bakılırsalim, beka ile ilgili hassasiyetini. Gel, bir sefer olsun bizi dinle, bağımsızlığımızı tehlikeye sokabilecek bu yanlıştan epeyce geç olmadan dön.