Almanya, selden etkilenen bölgelere 68 milyar dolarlık yardım sağlayacak

seher

Aktif Üye
Almanya, selden etkilenen bölgelere 68 milyar dolarlık yardım sağlayacak Alman hükümeti salı günü deklare ettiğı bir kararla, ülkede can ve mal kayıplarına yol açan yıkıcı sellerden etkilenen bölgelere 68 milyar dolarlık (58 milyar euro) bir yardım paketi sağlanacağını duyurdu.

Şansölye Angela Merkel ve Almanya’nın 16 eyaletinin liderleri, 68 milyar dolarlık yardım paketinin onaylandığını deklare etti. Merkel, Berlin’de gazetecilere verdiği demeçte, “Bu sel, evvelki gördüklerimizden epeyce daha büyük ve yıkıcı” tabirlerini kullandı.

Geçtiğimiz ay Batı Avrupa’yı, bilhassa Almanya ve Belçika’yı derinden etkileyen sellerde 180’den çok insan hayatını kaybederken yüzlercesi de yaralandı.

Felaketlere karşı ihtar sistemi geliyor

Yardım paketi, federal hükümet ve eyaletlere eşit bir biçimde paylaştırılacak. Ayrıyeten yetkililer, insanları mümkün felaketlere karşı uyarmak için telefonlara bildiri gönderen bir sistemi de onayladıklarını deklare ettilar. Bu sistemin çıkarılma niçini olarak da selin yaşandığı günlerde yetkililerin insanları vaktinde uyarmadığının düşünülmesi gösterildi.

Bunlara ek olarak hükümet, sel ve öbür felaketlere bağlı hasarlar için mecburî bir sigorta getirme mümkünlüğünü da inceleyecek.