Almanya utanç vadisinde

Aslıhan2312

Co-Admin
Ev
Kültür
Eğitim zirvesi çağrısı: Almanya utanç vadisinde

Bir ısıtma yasası aylardır tartışmalara konu oluyor ve çocukların ve gençlerin okuma becerileri hakkında neredeyse hiç tartışma yok. Ancak, onlar yarının yetişkinleridir.

Cornelia Geissler

47.500 genç Almanya'da herhangi bir vasıf olmaksızın okulu bırakıyor.  Böyle bir kitapçıya asla ayak basmayabilirsin.

47.500 genç Almanya’da herhangi bir vasıf olmaksızın okulu bırakıyor. Böyle bir kitapçıya asla ayak basmayabilirsin.dpa

Ulusal Eğitim Zirvesi için çağrı yapıldığında, Berlin’deki 2. Ulusal Okuma Zirvesi henüz bitmedi. Zirve, Almanca’da zirve anlamına gelir – Alplerle rekabet edilmeli mi? Kelimelerin seçimi yardımcı olduğu sürece: evet. Görünüşe göre sorumlu insanlar Almanya’yı bir utanç vadisinden çıkarmaya çalışıyor.

Reading Vakfı ve Alman Kitap Ticareti Derneği tarafından bir zirve düzenlendi ve bu ülkedeki çocukların zayıf okuma becerilerine çözüm bulmak istendi. 22 ve 23 Haziran’daki yaz tatili öncesi Eğitim Bakanları Konferansı’nın son toplantısında Mart ayında yayınlanan çağrılarıyla 90 kuruluş, yine Federal Şansölye’nin “patlama” diyeceği bir şeyin tanıtımını yapıyor. Veya eski bir Federal Başkanla konuşmak için: bir pislik.

Almanya'daki çocuklar neden bu kadar kötü okuyabiliyor: Cevaplar Berlinli uzmanlarda

Almanya’daki çocuklar neden bu kadar kötü okuyabiliyor: Cevaplar Berlinli uzmanlarda
  • hisseler
Girişim durumu şu şekilde özetliyor: Almanya’da 384.000 kreş yeri eksik, 51.000 öğretmenlik pozisyonu boş, dördüncü sınıf öğrencilerinin yüzde 30’a yakını okuma, dinleme ve aritmetik standartlarında başarısız oluyor, 47.500 genç okulu diplomasız bırakıyor, 630.000 genç insanlar eğitimde, ileri eğitimde veya işte değiller. Neden bu gerçekler ısınma kampanyacılarının ve askeri stratejistlerin gözlerini yaşartmıyor? Sadece çocuklar ve gençlerle ilgili olduğu için mi?

Okuma becerilerinin olmaması, bir iş yeri olarak Almanya'yı tehlikeye atıyor

Okuma becerilerinin olmaması, bir iş yeri olarak Almanya’yı tehlikeye atıyor
  • hisseler
Basit mantık şu ki çocuklar büyüyor ve hiçbir şey değişmezse mevcut durumun gelecek için ciddi sonuçları olacaktır. Ardından, bir sonraki federal hükümet veya ondan sonraki hükümet, vasıflı işçi sıkıntısı için bir artış bulma görevi ile karşı karşıya kalır. Eskiden küçük Hans’ın öğrenmediğini bir daha asla öğrenemeyeceği söylenirdi. Almanya’nın şimdi kaçırdığı şey, artık yirmi yılda düzeltilemez. 2000 yılındaki PISA çalışması bunun kanıtı olarak gösterilebilir. Daha sonra şikayetler yapıldı ancak yeterli değişiklik yapılmadı. Bu yüzden sonuçlar şimdi daha da kötü.

Bir dizi çağrı, günlük doldurma deliklerine takılan eğitim politikacılarına yorucu görünse de ve Eğitim Bakanları Konferansı’ndaki diğer konular kadar önemli olsa da, eğitim için özel bir fon için hala yer olmalıdır. somut harcama planlaması.