Apple, iPhone 13 Üretiminde Yüzde 20’ye Varan Artış Hedefliyor

SurgeoN

Yeni Üye
Apple, Bloomberg’de yer alan habere bakılırsa tedarikçilerinden bu yıl 90 milyon yeni kuşak iPhone telefonu üretmelerini istedi. Bu durum, 2020 iPhone sevkiyatlarına göre keskin bir artış manasına geliyor. Cupertino devi, bir aygıtın piyasaya sürülmesinden yıl sonuna kadar 75 milyon adetlik dengeli bir üretim düzeyini koruyordu. Fakat şirket, COVID-19 aşılarının yaygınlaşmasıyla bir arada bir daha taleplerin artacağını düşündüğünden, birinci iPhone lansmanında daha yüksek bir üretim sayısına ulaşabilir.

Apple, tedarikçilerinden 90 milyon adede kadar ünite üretmelerini isterken, gerçek sayının bu maksattan birkaç milyon ünite uzakta olabileceğini de belirtiyor. Üretim stratejileri göz önünde bulundurulduğunda, Huawei’ye uygulanan yaptırımlar Apple’ın artan sevkiyatları konusunda değerli bir faktör olabilir.

tıpkı vakitte, birkaç global sanayide operasyonları baltalayan çip kıtlığının, yaklaşmakta olan iPhone telefonlarının üretimini etkilemesinin beklenmediği de belirtilmekte. Apple, dünyanın en büyük yonga üreticilerinden olan TSMC’nin en büyük müşterisi olma unvanını koruyor. Bu niçinle, iPhone lansmanları da Asya’daki tedarikçiler aylar evvelden planladığı yıllık bir aktiflik haline geliyor. bu biçimdelikle Apple da devam eden çip kıtlığından pek fazla etkilenmemiş oluyor.

Apple, yeni iPhone modellerinin yanı sıra, özel Apple çiplerine sahip yeni MacBook Pro dizüstü bilgisayarlar, bir daha tasarlanmış iPad Küçük ve giriş düzeyi iPad modelleri ile güncellenmiş ekranlı Apple Watch modelleri de dahil olmak üzere bu yıl için öteki eserler de hazırlıyor. Şirket, en yeni iPad Pro’nun piyasaya sürülmesine mahzur olan Küçük LED ekranlarla ilgili kimi problemlerle karşılaştıktan daha sonra üçüncü çeyrekte yeni MacBook Pro’nun üretimine başlamayı planlıyor.