Bakan Özer’den yüz yüze eğitim açıklaması

Saliha

Yeni Üye
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Valiliği ziyaret etti.

Erdem Defteri’ni imzalayan Özer, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bugün prestijiyle Sıhhat Bakanlığı ve Sıhhat Bakanlığı Bilim Heyeti üyeleriyle belirlemiş olduğumuz rastgele bir hadise yahut yakın temas niçiniyle yüz yüze eğitime orta veren hiç bir okulumuz bulunmamaktadır. Bunu bilhassa yine etmek isterim. 71 bin 320 okulumuzdan hiç bir okulumuzun tüm sınıfları yüz yüze eğitime orta vermemiştir.” sözlerini kullandı.

Yüz yüze eğitime orta veren sınıflar olduğunu bunun da Sıhhat Bakanlığı ile belirledikleri kriterler çerçevesinde ilerlediğini belirten Özer, Diyarbakır’da yaklaşık 19 bin sınıfın, dersliğin bulunduğunu, yalnızca 21 sınıfta bir hadise yahut yakın temas niçiniyle yüz yüze eğitime orta verildiğini aktardı.

“14 GÜN YÜZ YÜZE EĞİTİME ORTA VEREN TÜM SINIFLARIMIZDA BİRİNCİ KERE CANLI SINIF UYGULAMASI GERÇEKLEŞMEKTE”

Özer, “Yani 19 bin sayısı ile 21’i karşılaştırdığınız vakit çok denetim edilebilir seviyede süreç devam etmektedir. Bu sene okullarımızı yüz yüze eğitime devam ettirme iradesinden dolayı Kovid-19 hadisesi niçiniyle 14 gün yüz yüze eğitime orta veren tüm sınıflarımızda birinci kere canlı sınıf uygulaması gerçekleşmektedir. Ve bu sınıflarımızda gereksinim duyan öğrencilerimize de valiliklerimiz kanalıyla fiyatsız bir biçimde tabletler ulaştırılmaktadır. Sonuç olarak kurallara riayet ettiğimiz vakit inşallah tüm vatandaşlarımızla çıkmış olduğumuz bu yolda başarılı bir biçimde süreci nihayetlendireceğimize inanıyorum.” diye konuştu.

Yalnızca okullarda değil okul dışı ortamlarda da Sıhhat Bakanlığının belirlediği kriterlere uyulmasının epeyce büyük, hatta kritik kıymete sahip olduğuna işaret eden Özer, bir defa daha vatandaşlara okul dışı ortamlarda sıhhat kurallarına uymaları davetinde bulunduğunu bildirdi.

Özer, Diyarbakır’daki ziyaretinde, Kovid-19 salgını tedbirleri sürecinde eğitimin nasıl yürüdüğünü, alınması gereken tedbirleri değerlendireceklerini lisana getirdi.

Diyarbakır’ın Ulusal Eğitim Bakanlığı olarak en çok yatırım yaptıkları vilayetlerden biri olduğunu vurgulayan Özer, kıymetlendirme toplantısında Vali, milletvekilleri, Vilayet ve İlçe Ulusal Eğitim müdürleri ile Diyarbakır’da eğitimin kalitesinin ve yatırımların çeşitliliğinin nasıl artırılabileceğini ve ek yatırımları görüşeceklerini kaydetti.

Özer, kıymetlendirme toplantısından daha sonra alınan kararların paylaşılacağını belirterek, Diyarbakır’ın epeyce şanslı bir kent olduğunu eğitim gönüllüsü bir valisi olduğunu aktardı.

Vali Münir Karaloğlu’nun Antalya’da da eğitimin kalitesini artırma istikametinde fazlaca büyük projeler gerçekleştirdiğini anlatan Özer, mesleksel eğitimle ilgili epey önemli projeleri bulunduğunu söylemiş oldu.

Özer, Diyarbakır’da da Vali Karaloğlu’nun başlatmış olduğu mesleksel eğitimle ilgili projelere her türlü takviyesi Bakanlık olarak vereceklerini lisana getirerek, “Sayın Valimize, milletvekillerimize, liderlerimize, tüm paydaşlarımıza Diyarbakır’da eğitimin kalitesinin artmasına yönelik vermiş oldukları katkılardan dolayı şahsım ve Bakanlık ismine en içten şükranlarımı sunuyorum. beraberinde Diyarbakır’da başarılı bir biçimde eğitim süreçlerini yöneten Vilayet Ulusal Eğitim Müdürümüze, İlçe Ulusal Eğitim müdürlerimize, okul müdürlerimize ve eğitim sistemimizin en kuvvetli omurgası olan öğretmenlerimize süreçlerdeki katkılarından, tüm takviyelerinden dolayı teşekkür ederim.” biçiminde konuştu.

Bakan Özer ondan sonrasında Vali Karaloğlu ile görüştü.

Görüşme basına kapalı gerçekleşti.