Bakan Soylu: Bugün epey kıymetli bir adım atıyoruz

Saliha

Yeni Üye
Bakan Soylu, Türkiye ve Macaristan’ın esaslı bir geçmişe sahip olduğunu tabir ederek, projenin epeyce değerli olduğunu belirtti. Soylu, “Çok yakın vakitte ahdi bir mukaveleyi uygulamaya döndürdüğümüz için burada gösterdiğiniz misafirperverlik için hem şükranlarımızı, hem minnetlerimizi sunuyorum. Sizleri sevgiyle ve hürmetle selamlıyorum” dedi.

Bakan Soylu, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Macaristan Başbakanı Viktor Orban Bey’in 11 Kasım’da Ankara’da hem Türkiye’ye birebir vakitte Macaristan’a güç veren yaptıkları Yüksek Seviyeli İstişare Toplantısı ve akabinde gerçekleşen mutabakatlar çerçevesinde biz de bugün epey kıymetli bir adım atıyoruz. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Sayın Orban’ın liderlikleri, iki ülkenin ilgilerini güçlendirmektedir ve ivmelendirmektedir. Bu da bizim sorumluluklarımızı artırmaktadır” sözlerini kullandı.

“TÜRK VE MACAR POLİSİ BUGÜN ORTAK BİR PROJEYE BAŞLIYOR”

Türk ve Macar polisinin önemli ortak bir projeye başladığının altını çizen İçişleri Bakanı Soylu, “Hem kaçak göçle gayret hem beraberinde uyuşturucuyla gayret, bununla birlikte hudut aşan kabahatlerle uğraş için Türk ve Macar polisi bugün ortak bir projeye başlıyor. Bunu 2019’da Şubat ayında Sırbistan’la başlatmıştık. Yüzlerce göçmen yakalandı, biroldukca uyuşturucu unsur ve silah yakalandı ve hudut aşan cürümlere müdahale edildi. İnanıyorum ki en evvel Macaristan’ın kapısında, akabinde da üçüncü kapıda gerçekleştirilecek bu iş birliğinde fazlaca daha kuvvetli sonuçlar elde edilecektir. bu biçimdelikle iki ülkenin polis teşkilatının da birbiriyle deneyimi ve birbiriyle nazaranv alanındaki katma kıymeti kıymetli bir sonuç doğuracaktır” dedi.

DÖRT DEĞERLİ SORUN

Bakan Soylu, Macaristan Başbakanı Orban’ın Türkiye ziyaretinde dünyanın dört kıymetli meseleyle karşı karşıya olduğunu söz ettiği konuşmasını hatırlatarak kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“Salgın, zatıalinizin de şu anda hükümet ismine yönetmeye çalıştığı dünyanın en değerli sıkıntılarından birisi. Bu projenin tahminen de en asli ögelerinden birisi olan göç, global bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. bir daha güç sorunu, dünyanın değerli meselelerinden birisi olarak önümüzdedir. olağan olarak ki bunların oluşturduğu bütün dünyada da şu anda değerli dalgalanmalara sebep olan, ekonomik problemlerdir. Bu global sorunların yanı sıra hepimizi ilgilendiren bölgesel meseleler da var. Maalesef terör, elbette ki uyuşturucu, hudut aşan hatalar ve bir daha global bir sorun olarak karşımızda duran siber cürümler. Bunlar karşı en değerli atmamız gereken adımlardan bir tanesi de bölgesel ve ülkeler ortası iş birliği. Bugün sizin de ortaya koyduğunuz iradeyle ve gerçekten epeyce kısa bir vakitte yapılan bir hazırlıkla bunlardan bir adedini gerçekleştiriyoruz.”