Bakan Soylu: Cumhuriyetimizin kurucuları hepimiz için rol modeldir

Saliha

Yeni Üye
Bakan Soylu, ‘Yarın Çok Genç Olacak’ projesi kapsamında Ankara’da Gölbaşı Vilayetler Evi’nde 7 bölgeden gençlerle kahvaltıda bir ortaya geldi. Bakan Soylu, gençlerin güçlü bir medeniyetin, kültürün temsilcileri olduğunu belirtti. Türkiye’nin 7 bölgesinden salonda temsilciler olduğunu belirten Soylu, “7 farklı bölgenin zenginliği var. Hatay’dan gençler var. Çabucak sonun öte tarafında göz yaşı var, mağduriyet var. Sizin gibiler, sizden daha küçükler, okulları yok. Ben her birinize sordum, ‘ne olmak istiyorsunuz’ diye. Onlara sorabilecek durumda olmadığımızı hepimiz biliyoruz. Zira onlar bir tek şey yapmak istiyorlar; hayatta kalmak istiyorlar. Etrafımızdaki coğrafyaya yapabileceklerimiz var, uzatabileceğimiz el var. Biz büyük bir medeniyetin çocuklarıyız. Yalnızca bugün değil, tarihte de cetlerimiz, ecdadımız birebir yapmış bize bu emaneti bırakmış. Onun için sizin daha kuvvetli ve ayakta durabilmeniz için fazlaca çalışıyoruz, fazlaca uğraş gösteriyoruz” diye konuştu.

‘BOYNU BÜKÜK KALMANIZI İSTEMİYORUZ’

Gençlerin süratli trene bindiğini, uçakla şehirlerarası seyahatler yaptıklarını söyleyen Soylu, “Alt yapımızı güçlendiriyoruz. Dünyaya çıktığınızda, dünyadaki varlıklı ülkelerin gençleriyle, insanlarıyla karşılaştığınızda boynu bükük kalmanızı istemiyoruz. ‘Bizim de süratli trenimiz var’ demenizi istiyoruz. ‘Bizim de her vilayetimizde neredeyse havalimanımız var’ demenizi istiyoruz. ‘Bizim de koskoca kent hastanelerimiz var’ demenizi istiyoruz. ‘Gittiğimiz vakit devletimiz her insanımıza, her ferdine elinden geleni yapıyor’ demenizi istiyoruz. Yani özgüveniniz yüksek olsun istiyoruz. Özgüveniniz en yüksek noktada olsun ki, daha yeterli üretin, zihninizi daha yeterli pekiştirin, insanlığa yapabileceklerinizi, bu medeniyet üzerinden, bu varlıklı topraklar üzerinden, bu güçlü ülke üzerinden gösterin istiyoruz. Buraya kolay gelinmedi. Çok şiddetli yollardan, çetrefilli alanlardan gelindi. Sizin tekrar bunlarla karşılaşmamanızı istiyoruz” sözlerini kullandı.

‘ESER BIRAKANLARI ROL MODEL SEÇİN’

Bakan Soylu, gençlere eser bırakan insanları rol model seçmeleri teklifinde bulunarak, “Sadece yaldızlı süslü hayatlardaki karakterler, yalnızca para ve şöhret sahibi olan bireyler, dizi karakterleri sizin için asla rol model değildirler. Şuradaki masanızda oturduğunuz beşerler, hayatın birfazlaca evresinden geçmişler. Bu yerleri inşa edenler, işini hakikat yapanlar, işini namusu ile yapanlar ve gayret edenler, rol modellerinizdir. Bu rol modeller çerçevesinde bu ülkeyi bağımsızlığıyla buluşturan karakterlerdir. Cumhuriyetimizin kurucuları hepimiz için rol modeldir” formunda konuştu.

‘SİYASETE ALET OLMAYIN’

Bakan Soylu, programın akabinde gazetecilerin sorularını yanıtlandırdı. İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Vakfı’nın Kurban Bayramı için bağış toplanmasına müsaade verilmediği argümanlarını kıymetlendiren Soylu, “Dünyadaki bütün kötülüklerin sahibi benim. Artık epeyce hoş bir aktiflikten çıktık. Ne olursunuz siyasete alet olmayın. Sizden bir istirhamım var; ne olursunuz siyasete alet olmayın. Bir tek söyleyeceğim bu. Siz basın mensubusunuz, siz siyasi parti mensubu değilsiniz. Bir ideolojinin taraftarı değilsiniz. Kendinize ilişkin yapmanız gereken en kıymetli şeylerden bir tanesi fotoğraf çekmek, olayı ortaya koymaktır. Yalnızca bu iş için söylemiyorum, siyasete alet olmayın” diye konuştu.

İmamoğlu’nun “İhtiyaç sahibi 132 bin 50 ailenin konutuna 1 kilogram kavurma girmesine gönlü razı olmayan, onların bayramda yüzlerinin gülmesini istemeyen bir kişi var; o da İçişleri Bakanı” kelamları üzerine kendisine yanıt hakkının doğduğu hatırlatılan Soylu, “Bana yönelik o kadar itham var ki. Ben dünyanın en makûs adamıyım” sözlerini kulandı.