Bakan Varank: Bunlar seçim kazansa, kendilerinden olmayana ömür hakkı tanımazlar

Saliha

Yeni Üye
AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkanlığı tarafınca düzenlenen Teşkilat Akademisi Sancaktepe’de bulunan Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Düzenlenen aktifliğe Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sancaktepe Belediye Lideri Şeyma Döğücü ve teşkilat üyeleri katıldı. Teşkilat Akademisi’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da görüntü ileti gönderdi.

‘NE YAZIK Kİ BU KENT ŞU ANDA ADETA BİR FETRET PERİYODU YAŞIYOR’

Programda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Biz bu kadim kenti devraldığımızda; çöp dağlarından, hava kirliliğinden, pis kokulardan geçilmiyordu. Tayyip Erdoğan geldi, İstanbul’u hezimet kenti olmaktan çıkarıp hizmet kenti haline getirdi. Bu kentin tüm sokaklarında, caddelerinde bizim emeğimiz, bizim sıkıntımız, bizim gayretimiz var. Bu kente kazandırılan tüm büyük hizmetlerde bizim alın terimiz, bizim başkanımızın imzası var. Lakin ne yazık ki bu kent şu anda adeta bir fetret devri yaşıyor” dedi.

‘İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE LİDERİ O HASTANENİN YOLUNU YAPMADI’

Varank, kelamlarına şöyle devam etti: “Bugün İstanbul’u seçilmiş siyasetçiler değil, reklam ajansları yönetiyor. İstanbul; vatandaşının değil, toplumsal medyanın gündemine hapsolmuş durumda. var ise yoksa magazin. İcraat yok, eser yok, üretim yok. kucak kucak göz boyama var. Beyefendi, eşiyle raket sallayabilsin diye denizin üstüne günü birlik tenis kortu yaptırmaya bütçe buluyor. Lakin vatandaşın can çekiştiği koronavirüs salgınında hastane yolunu yapmaya bütçe bulamıyor. Pandemi periyodunda Avrupa’nın en kapsamlı hastanelerinden biri olan Başakşehir Çam ve Sakura Kent Hastanesi’ni İstanbul’a kazandırdık. Lakin bakılırsavi ve sorumluluğu bulunmasına karşın İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri o hastanenin yolunu yapmadı. ‘Benim bunu yapacak bütçem yok’ dedi. Pekala denizin üstünde tenis kortu yapmaya bütçe buluyorsun, orada ufacık bir yolu yapmaya nasıl bütçe bulamıyorsun. Bunu kesinlikle İstanbulluların sorgulaması gerekiyor.”

‘HİZMETİN TWİTTER’DA DEĞİL, SOKAKTA YAPILDIĞINI İSTANBULLU GÖRÜYOR’

“Seçimin klavyelerle değil, sandıkta kazanılacağını İstanbullu biliyor” diyen Varank, “Dalga geçer üzere, biyolojik su arıtma tesisine temel atmama merasimi yapıyor. daha sonra Marmara denizini müsilaj kaplarken utanmadan gidip Antep’te baklava açıyor. Bunlar eğlenceyi, tatili sevdiği kadar, İstanbul’u İstanbulluyu emin olun sevmiyorlar. Bunlar İstanbul’u, Ankara’yı, İzmir’i vatandaşa hizmet etme yeri olarak değil, parti içerisindeki makamları için birer sıçrama tahtası olarak görüyorlar. Bunlar şu biçimde zannediyor, ‘Nasılsa gençler bu toplumsal medya mecralarını fazlaca kullanıyor, orada fazlaca vakit geçiriyorlar. Biz hizmet yapacağımıza, görüntü yapalım. Biz vatandaşın kederini çözeceğimize, gençlerin lisanında tweetler atalım, gerisi nasıl olsa hallolur.’ Fakat benim İstanbullu kardeşlerim bu tiyatronun farkında. Hizmetin twitterda değil, sokakta yapıldığını İstanbullu görüyor” diye konuştu.

‘KILIÇDAROĞLU’NA OSB’LERİ ŞU FABRİKALARI BİR GÖR’

Varank, “Bunlar köprüyü geçene kadardır. Kardeşlerim, bunlar seçim meydanında namus kelamı verip sonraki gün o kelamı çiğnemekten asla utanmazlar. Mazallah bunlar seçim kazansa, İBB’de yaptıklarının birebirini Türkiye’de yapar, kendilerinden olmayana hayat hakkı tanımazlar. Yani köprüyü geçer geçmez özlerine dönerler. İşte daha geçtiğimiz gün ana muhalefetin küme lider vekili bir hadsiz çıkıyor; kuran kursları için ‘orta çağ zihniyeti’ diyor. İşte CHP’nin mayası bu. Kılıçdaroğlu’na sorsanız Türkiye’de üretim yok der. Ben buradan kendisine sesleniyorum, yanına kameraları alıp eşkıyalar üzere kurum basmaya gideceğine, şu Anadolu’ya bir git, şu OSB’leri şu fabrikaları bir gör. Bakın yalnızca bu yılın birinci 10 ayında 184 milyar lira fiyatındaki 10 bin yatırıma teşvik evrakı verdik” sözlerini kullandı.

‘KILIÇDAROĞLU, ÇARPIM TABLOSU İŞLENİRKEN OKULU ASMIŞ’

Varank, kelamlarını şöyle tamamladı:

“Pandeminin başından bu yana tam 700 bin vatandaşımız endüstride iş buldu. Hani beyefendi diyor ya muhtarlara birer özel kalem atasak işsizlik biter. Muhakkak ki sayın Kılıçdaroğlu, çarpım tablosu işlenirken okulu asmış. O yüzden ben onun anlayacağı lisandan anlatayım. Türkiye’de muhtar sayısı 50 bin. Yani hepsine birer özel kalem müdürü atasanız 50 bin şahsa iş bulmuş olursun. Ancak bakınız sadece koronavirüs vaktinde, endüstride iş bulan vatandaşımız 700 bini aştı. Bu ne demek Kılıçdaroğlu’nun çılgın projesinden 14 kat daha fazla iş demek.”