Bankam kredi kartımı bloke ettiğinde ne oldu?

Aslıhan2312

Co-Admin
Nakitsiz ödemeleri seviyorum. Belirli koşullar altında kapitalizmin olmadığı bir dünya daha da güzel olurdu ama eğer paraya sahip olunacaksa bu tercihen dijital olacaktır. Hayatım boyunca, insanların neden kirli bozuk paralarla dolu bir cüzdan taşıyıp süpermarket kasasında tam olarak 3,87 avro kazmaktan hoşlandıklarını anlayamıyorum (sadece bir örnek olarak). İlgili herkesi yavaşlatır ve aynı zamanda son derece hijyenik değildir.

Ama şunu biliyorum: Ödeme meselesine gelince burada, Berlin'de görüşler farklı. Şaşırtıcı sayıda Berlin mağazasında yalnızca nakit veya yalnızca kartla ödeme yapabilirsiniz. Yanınızda sadece birbirinizin olması her zaman sinir bozucudur. Bu tür mağazalar (nakit varyantı) vergileri atlayarak geliri kanalize etmek ister mi? Yoksa siz (kart modeli) çalışanlarınızın parayı kendi cebinize değil de kasaya doğru bir şekilde koymaları konusunda güvenmiyor musunuz?

Her halükarda, bir hafta önce bir anlık şok yaşadım: kartım çalışmayı bıraktı. Daha sonra e-posta gelen kutusunda şu ifade yer alıyor: Bankam kartımı bloke etti. Güney Alman-Avusturya dili konuşan bayanın telefon hattındaki açıklaması: Ödeme yaptığım mağazalardan birinde “veri sızıntısı” yaşandı. Hayır, hangisi olduğunu bana söyleyemedi. Evet, yeni kart 14 gün gelmeyebilir. Hayır, ekspres gönderemezsiniz. Evet, bunun için gerçekten üzgün. Ama hayır, bunu hiçbir şekilde değiştiremezdi. Kafka selamlarını iletiyor.

İki hafta parasız, bu nasıl işleyecek? Bunu nasıl hayal ediyorlar? Elbette kapitalizm benim kart fiyaskomu umursamıyor. Hiçbir zaman ciddi bir borç altına girmedim ve arkadaşlarımdan para istemeye utanıyorum. Öte yandan şunu da itiraf etmeliyim: Nakit parayla gerçekten ne sıklıkta, sürekli ne kadar para harcadığınızın farkına varıyorsunuz. Bazen plastik kartla bu duyguyu kaybediyordum.

O yüzden şimdi öğle yemeği molası veriyorum. Kim bana öğle yemeği için birkaç kuruş borç verebilir? Belki Blixa Cash veya Tommy Cash? Eğer şüphem varsa kredi kartı da kullanırdım.

Günaydın Berlin
Bülten

Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postayla bir onay alacaksınız.