Batik elbiseli hippiler ve haftada bir disko

Aslıhan2312

Co-Admin
Sabah 7.30, hadi gidelim! Otobüs tam yedi buçukta geldi ve bu, tatilimin en güzel kısmının başlangıcıydı: memleketimin yakınındaki bir ormanda üç haftalık yaz kampı.

Sabah otobüste, akşam dönüşte ve arada kalan 300 çocukla ve kilisenin bu tür işler için gözetmen olarak kiraladığı 70’li yıllardan, paçalı pantolonlu ve batik takım elbiseli birkaç düzine hippiyle harika saatler geçirdik. eğitim açısından değerli yerel banliyö rekreasyonlarının ve hiçbir şeyin canı sıkılan bir çocuktan daha kötü olmadığını tam olarak bilen. Buna göre günler, altı ila on iki yaş arasındaki ergenler için o on yılın eğitim idealleri doğrultusunda sıkı bir eğlence programı, çok sayıda laissez-faire, çok az yasakla geçiyordu.

Yaz günlerini çamaşırları boyamak, el işi yapmak, makrome baykuşlar yapmak, barajlar inşa etmek, eğri vazolar ve kül tablaları yapmakla geçiriyordum. Çimlerin üzerinde uzandık, tırmanma çerçevelerine sallandık veya asıldık, açık havuzları ve hayvanat bahçelerini ziyaret ettik. Her zaman bir şeyler oluyordu, aşırı pişmiş yiyecekler ve devasa teneke tencerelerden gelen soğuk meyve çayı bile ruh halimi zerre kadar bozmadı.

Havuzda dudağımı eşek arısı soktu

Akşam otobüsle eve döndüğümüzde, hırpalanmış şoför aşırı heyecanlı ve güneşten yanmış çocuk kalabalığını çevre köylere dağıttı ve ayrıca beni ve birkaç kişiyi daha sağdaki otobüs durağına attı ve annem beni aldı.

İlan | Daha fazlasını okumak için kaydırın

Beni tanımadığında, havuzda bir yaban arısı dudağımı ısırdı ve ağzımın garip bir şekilde şişmesine neden oldu. Başka bir sefer uzaktan pantolonumu ıslattığımı söyleyerek ona tezahürat yaptığımda beni görmezden gelmek istedi. Ama ne yapmalıyım? 60 saatlik eğlenceli bir hafta geçirdim, bu yüzden banyoya daha karmaşık geziler için zamanım yoktu.

Haftada bir “disko” vardı ve ben yemek odasındaki dans pistinde başımı hippi plaklarına vurarak her şarkıya eşlik ediyordum. En sevdiğim şarkı Mother’s Finest’in “Baby Love” şarkısıydı. Hippiler bana grubun adını söyledi, Mother’s Finest’in kim olduğunu bilmiyordum, cinsel bağımlılıkla ilgili İngilizce şarkı sözlerini de anlamadım.

Babamdan bana bu single’ı almasını istedim ama o bana aynı coşkuyla eşlik ettiğim disko vuruşçusu “Love Me Baby”yi getirdi. Single hâlâ bende ve onu dinlediğimde bazen yaz mevsimi oluyor, güneşli ve sonsuz.