Berlin Carl-Bolle Okulunda İslamcılık Eğitim Senatörü: “Sistem başarısızlığı yok”

Aslıhan2312

Co-Admin
Bu Perşembe öğleden sonra Berlin Temsilciler Meclisi'ndeki Bernhard Fletter House Salonu'nun önünde biraz heyecan var. Eğitim Komitesi buluşuyor, kamera ekipleri kapının önünde bekliyor, gazeteciler MP mikrofonlarını burun altında tutuyor: “Carl Bolle Okulu'ndaki olaylar hakkında ne dersiniz? Senatörün sessiz olduğunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” SPD'den bir kadın o kadar baskı altında hissediyor ki, koruma koruması getirildi.

Berlin'in yine bir okul skandalı var. Öğretmenlerin iddiaları, 2006 yılında Neukölln'deki Rütli Okulu'nda yazılan yangın mektubunu ve geçen yıl Friederau'daki Friedrich-Bergius Okulu'ndaki öğretmenlerden yardım çağrılarını anıyor. Şimdi Carl Bolle Okulu ile ilgili. Moabit'te bir ilkokul.

19 Mayıs'ta Süddeutsche Zeitung, Müslüman öğrenciler tarafından büyük ölçüde düşmanca bir eğitim öğretim gücü olan Oziel Inácio-Stech'i bildirdi. Bir erkekle evliliğini açığa çıkardıktan sonra onu “saf olmayan”, “iğrenç” ve “hiç kimse” olarak tanımlarlardı. Bir öğrencinin şöyle dedi: “Sen eşcinsel, buradan uzaklaş. İslam burada patron.” Müslüman çocuklar Yahudi varlığı nedeniyle işini boykot ettiği için İsrail'den bir çalışan okuldan ayrıldı.

Rapora göre, Inácio-Stech okul yönetimi, okul denetimi ve eğitim yönetiminden destek almadı. Aksine: Okul yönetimi bunu görev ihlali nedeniyle bildirdi.

Oziel Inácio-Stech, Carl Bolle Okulu'nda zorbalık kurbanları iddia etti.DPA

Carl Bolle Okulu'ndaki olaylar ülke çapında korku sağlıyor

Dava ülke çapında bir sansasyona neden oldu. Birkaç gün önce, Süddeutsche Zeitung diğer öğretmenlerin sözlerine izin verdi. Gazeteye göre, 2018'den bu yana, özellikle Müslüman geçmişi olan öğrenciler aracılığıyla şiddet, anti -semitizm ve ayrımcılık meydana geldi. Genellikle öğretmenlere karşı saygısızlık vardır. Okul yönetimi bilgilendirildi. “Ama bu konuda hiçbir şey yapılmadı,” diyor eski bir öğretmen, “bu Berlin yetkililerinin tam bir sistem başarısızlığı.”

Eğitim senatörü başlangıçta raporlar hakkında kamuya açıklamamıştı. Ülke çapında heyecana rağmen, bir dizi medya talebine rağmen. Perşembe günü, komitedeki “bir saatin şu anki çeyreğinde”, Günther-Wünsch kendisine soruları sormak zorunda.

İlk başta, başlangıçta Günther-Lüsch'e göre bilinçli olarak geri çekilmişti, böylece “cehaletten yanlış gerçekler söylememek”. Sonra “zaman süreci hakkında bilgi vermek” için dosyalardan ayrıntılı olarak okur.

Buna göre, Inácio-Stechs avukatı Temmuz 2024'te okul denetimine iletilen okul yönetimine bilgi talebinde bulundu. Eylül ayında, Senato'nun şikayet bürosunda öğretmen avukatı tarafından açılan Eşit Fırsatlar Yasası'na göre bir şikayet vardı. INACIO-STECH, sınavın sonucuna 14 Ocak 2025'te gönderildi: Ne cinsiyet nedeniyle ne de cinsel yönelim nedeniyle ayrımcılık yapıldı.

Günther-Wünsch bakar ve şöyle diyor: “Medyada yapılan dosyalar ve iddialar arasında açık bir tutarsızlık var.” Öğrenci organı tarafından homofobik ayrımcılığın suçlanması, avukatının mektuplarında merkezi bir nokta değildi. Buna “Essentials” diyor. Inácio-Stech ve avukatının yasal adımları, diğer yerlerin sorumlu olduğu farklı yasal üslere güvenecekti. Tüm örnekler endişeleri işledi. Senatörün ne anlama geldiğini açıklamıyor.

Günther-Wünsch: Carl-Bolle Okulu çekici bir yer

Davanın halka sunulduğundan daha karmaşık olduğunu söylüyor. Günther-Lüsch, “sistem arızası” sorusu olamaz. Ayrıca, okulda “büyük bir şikayet” den bahsetmek istemedi.

Aksine, 2021'den beri görevde bulunan müdür, “dengesiz” bir yeri dengeledi, işbirlikleri kurdu, okul sosyal hizmetini yeniden düzenledi ve binayı yeniden yapılandırdı. Artık ekip çalışması ve kültürlerarası öğrenme için odalar, dijital bir kara tahta, dinler arası bir Yahudi, Hıristiyan ve Müslüman temsilciler ekibi var. Okulda Müslüman dini geçmişle çatışmalar için bir temsilci bile var. Şu anda beş yasal kursiyerin eğitildiği çekici bir yerdir. Kafa şimdi ilkokuldan ayrılacak, ancak bunun durumla ilgisi yok.

Milletvekilleri tarafından sorulduğunda Günther Arzuları da hattı ile kalır: Dava “karmaşık”, aceleci sonuçlar yerinde. Senatör, “Bu yüzden bugün çok olağanüstü bir şey yapıyorum” diyor. Milletvekillerini dosyaları inceleme hakları için gösterir. Diyerek şöyle devam etti: “Böylece okulun ek desteği hakkında iyi tartışabiliriz.” 2018'e geri dönen ve okul denetimiyle bilinmesi gereken diğer öğretmenlerin raporlarına cevap vermiyor.

Moabit'teki Carl Bolle İlköğretim Okulu.

Moabit'teki Carl Bolle İlköğretim Okulu.DPA

İlgili Planlanan Öğretmen ile konuşma yok

Sonra “bir saatin mevcut çeyreği” bitti. Koridorda, Yeşiller'den eğitim politikacı Taylan Kurt hala bir sohbete hazır. Senatör, fraksiyonunu son birkaç gün içinde en keskin şekilde eleştirmişti ve homofobi ve anti -semitizmin Berlin okullarında bir yeri olmaması gerektiği konusunda uyarmıştı. Moabit, Kurt'un seçim bölgesi, Carl Bolle okulunun iyi olduğunu biliyor, “en az sekiz kez” olduğunu söylüyor. Ayrıca “zor bir durumdan” bahsediyor, ancak ayrıntıya girmek istemiyor.

Sadece çok şey söylüyor: Okuldaki “beş ila altı öğrenci” “homofobik söylemeli ve diğer öğrencileri sömürmeye çalışmalı”. Ancak okuldaki büyük çoğunluk homofobik değil, diyor Kurt. Ayrıca bir sistem arızasından bahsetmek istemiyor. Tüm Müslüman öğrencileri bir tarak üzerinde kesmek ve böylece basta olduğu gibi kötü konuşmak yanlıştı. Diyerek şöyle devam etti: “Uzun vadede okul gelişimini destekleyen güçlü ve deneyimli yeni bir yönetime ihtiyaç var.” Anti -Semitizm ve homofobinin okulda “milimetre alanı olmamalı”.

Anlatıya göre, neredeyse çoğu Carl Bolle Okulu davasında hemfikir gibi görünüyor: evet, sorunlar var, belki de titizlik boyunca yenen birkaç Müslüman öğrenci. Bireysel vakalar. Diğer öğretmenlerin de homofobi ve anti -semitizmin ötesine geçen okuldaki şikayetler hakkında konuştuğunu ve rapor ettiğini mi? Neredeyse hiç kimse buna girmek istemiyor.

Önümüzdeki günler için senatör okulun ebeveyn temsilcisiyle bir konuşma duyurdu. Eğitim komitesinde zaten okul yönetimiyle konuştuğunu söyledi. Esas olarak etkilenen öğretmen Oziel Inácio-Stech ile, ancak görünüşe göre hiçbir konuşma planlanmıyor.

Geri bildiriminiz var mı? Bize yaz! letter@Haberler