Berlin suyu vücut için neden daha kötü: Sofya ile karşılaştırma

Aslıhan2312

Co-Admin
Sofya'daki Merkezi Mineral Banyolarının arkasındaki çeşme, öğle yemeğinden kısa bir süre sonra meşgul. Burada insanlar büyük plastik kapları sıcaklığı yaklaşık 36 dereceye ulaşan dumanı tüten termal suyla dolduruyor.

Ancak Boyan, yanında konteyner getirmedi. Bunun yerine Bulgar elini ılık suya sokar, gözlerini kapatır ve derin bir nefes alır. Yaklaşık yirmi yıldır bu suyu tüketiyor: “Muhtemelen radyoaktif değil!” diyor ve gülüyor.

Yaklaşık iki aydır burada, Bulgaristan'da yaşıyorum ve Berlin'in suyunun aslında ne kadar kötü olduğunu fark ettim – en azından benim bakış açıma göre.

Bulgar Boyan yaklaşık yirmi yıldır Sofya'nın termal suyunu içiyor.Franz Becchi

Berliner Wasserbetriebe internet sitesinde, başkentin suyunun insan vücuduna iyi geldiği, içerdiği kireç nedeniyle sadece kahve makinelerine ve bulaşıklara zarar verdiği belirtiliyor. Kahve makinesi değilim ama vücudum Berlin suyunu tolere edemiyor gibi görünüyor.

Berlin suyu midemi yakıyor

Sofya'da geçirdiğim birkaç günün ardından farkı fark ediyorum: Burada musluk suyunu tereddüt etmeden içiyorum ve midem bana teşekkür ediyor. Ancak Berlin'de. Orada musluk suyu içmek bende mide yanmasına neden oluyor ve duş aldığımda saç derim kuruyup pul pul oluyor. Bugünlerde Berlin'de saçlarımdaki “kar tanelerini” bir şekilde kamufle etmek için neredeyse sadece açık renkli kıyafetler giyiyorum.

Berlin suyu sert bir karaktere sahiptir ve cildin kurumasına neden olabilir. Ancak Sofya'daki suyun büyük bir kısmı yumuşak olduğundan bu büyük bir fark yaratıyor. Bulgaristan'ın başkenti 50'den fazla maden kaynağından oluşan geniş bir ağa sahiptir. İki aydır buradayım ve bu kaynaklar olmadan nasıl idare ettiğimi merak ediyorum.

Boyan bu pınarlardan birinden rahatsız edilmeden su içiyor. Aslında bu kuyuda dikkatli olması gerekiyor çünkü suyun yüksek florür içeriği sağlık açısından risk oluşturuyor. Litre başına 1,85 mg, Dünya Sağlık Örgütü'nün tavsiye ettiği 1,5 mg seviyesini aşıyor ve bu da diş florozisi gibi uzun vadeli diş hasarlarına yol açabiliyor.

Boyan'ın dişleri de bunu doğruluyor gibi; dişlerinin arasındaki boşluklar bana bir bulmacayı hatırlatıyor. Ancak bu su cilt için idealdir. Neredeyse iki ay sonra benimki bebek poposu gibi oldu. Öte yandan Berlin'de kepek önleyici şampuan olmadan idare edemiyorum.

Ancak Sofya'da da her şey mükemmel değil. Hatta buradaki kaplıcaların yaklaşık yüzde 10'u aktif olarak kullanılıyor. Bu kıymetli suyun israf edilmemesi için Sofya'dan Berlin'e direkt su boru hattının çekilmesini öneriyorum. Ve eğer bu mümkün değilse, kepek önleyici şampuanlarımı düşünmek zorunda kalmak yerine muhtemelen burada kalsam daha iyi olur.

Herhangi bir geri bildiriminiz var mı? Bize yazın! brifing@Haberler