Berlin’de yaklaşan yılbaşı gecesi üzerine düşünceler: Savaş oynamak

Aslıhan2312

Co-Admin
Çocukluğumun en güzel aktivitelerinden biri “savaş oynamaktı”. Bu bugün övünmek istediğim bir şey değil ve özellikle Gazze ve Ukrayna karşısında tamamen yanlış ve uygunsuz geliyor. Ama yine de gerçekliğini koruyor. Bugün akşam yemeğinde yaklaşan yılbaşı gecesinden, beklenen korkunç havai fişeklerden ve sokak çatışmalarından bahsederken bunu hatırladım. Yıllardır Kreuzberg’de yaşadım. Ama öğle yemeğinde anılarım sayesinde isyancıları bir şekilde anladım.

Taşrada geçirdiğim çocukluğumun 80’li ve 90’lı yılların öğleden sonralarına dair en güzel anılarım var; okuldan sonra çantalarımızı köşeye atıp küçük dere kenarında toplanıp, derenin bir tarafındaki çocukları izleyerek saatler geçirirdik. derenin karşı tarafındaki çocuklar onlara taş ve sopa attı. Biriyle tanıştığınızda ne kadar mutluydunuz! Bir tarafta insanlar birbirini tebrik ediyor, bir tarafta ağlıyor, sonra yollarına devam ediyorlardı. Elbette insanlar derenin hendeği üzerinden diğerlerinin topraklarına girip onları kaçırmaya çalıştılar ama bu neredeyse hiçbir zaman başarılı olmadı.

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

Çoğunlukla güneş batıncaya kadar terleyerek ve coşkuyla çalıştığımız bir siper savaşı olarak kaldı. Daha sonra sapanlar ve kızaklar veya sözde mısır flopperları da eklendi. Bunlar, yalıtım bandı kullanılarak kesilmiş lastik eldivenlerin ayrı ayrı “parmaklarının” bağlandığı kesilmiş plastik borulardı. Bugün mısır geldi ve fiyasko oldu – ben de babayım – şunu söylemeliyim: Bu inanılmaz derecede tehlikeliydi. O zamanlar babam en iyi mısır flopperını tasarlamama yardım etti. Farklı zamanlardı. Gözlerimizi korumak için kamyon şoförü şapkalarını baş aşağı ve yüzümüze indirdik, böylece ağ koruyucu maskemiz oldu. Tabii ki kovboyları ve yerlileri de oynadık, ancak hepimiz kovboy olmak istiyorduk çünkü Winchester’ları ve tabancaları vardı, Colt’lar, tercihen kılıfta iki tane vardı ve sakallarımızı göz kalemi ile boyardık. Kuzenim Kevin hariç. Babası daha alternatifti ve oğlunun oyuncak silah kullanmasını yasakladı. Bu Kevin için kötüydü. Bütün oğlanların doğal olarak kovboy gibi giyinerek geldikleri ve tüm partinin birbirini vurmak için evin etrafında koşturduğu bir karnavalı hala hatırlıyorum. Sadece Kevin sinek mantarı olarak geldi ve evde tek başına oturdu.

Bir sakin olarak Berlin’de havai fişeklerin yasaklanması gerektiğini düşünüyorum

Savaşı oynamanın bana yardımcı olduğunu ya da kısa bir süre sonra, ergenlik çağının sonlarında pasifist, barışsever, adalet fanatiği olmamı engellediğini düşünmüyorum. Bugün öğle yemeğinde aniden Berlin’in ortasında savaş oynama motivasyonunu fark ettim: Polisle birlikte, kılık değiştirmiş Robin Hood rolünü oynamanıza bile izin veren eşit rakipleriniz var, aralarındaki hendek, sokak kanyonu ve bu geri dönüyor Ve ileri . Ama beni yanlış anlamayın: Yerel bir sakin olarak Berlin’deki kahrolası havai fişek gösterilerinin tamamen yasaklanması gerektiğini düşünüyorum. Yoldan geçenlere, özellikle de sağlık görevlilerine ve itfaiyecilere saldıran herkesten en ağır şekilde hesap sorulmalıdır. Hiçbir şey anlamadım, sadece biraz anlayabildim.

Eşim daha sonra öğle yemeğinde bana şunu söyledi ve Berlin’deki bir kliniğin yılbaşı gecesinde ciddi yaralanmalarla ilgili olarak yakın zamanda yayınlanan, neredeyse 20 yıllık değerlendirmesini aktardı: “Havai fişek kurbanlarının yüzde 97’si erkek.” Ve: Geçen yılbaşındaki isyan sırasında da durum aynıydı. Yüzümü buruşturdum ve kuzenim Kevin’i düşündüm. Uzun zamandır ondan haber alamamıştım. Öğretmen olmuş, deniz kenarında bir yerde, yıllardır aile partilerine gelmemiş, babasıyla kavga etmiş.