Binance’den marjin süreçlere düzenleme

seher

Aktif Üye
Binance’den marjin süreçlere düzenleme Binance’ın CEO’su Changpeng Zhao, attığı tweet ile Binance’ın kullanıcıların vadeli süreç mukaveleleri ticareti yapmak için kullanabilecekleri azamî kaldıracı azalttığını duyurdu.

Dünyanın büyük kripto para borsası Binance, kimi hizmetlerine karşı yaygın bir düzenleyici yansıyı önlemeye çalışırken, sterlin, euro ve Avustralya doları içeren kripto marj ticaretini durdurmaya hazırlanıyor.

Binance, son haftalarda İngiltere, Japonya, İtalya ve Tayland da dahil olmak üzere biroldukça ülkenin finansal düzenleyicilerden bir dizi ihtarın amacı oldu. Ek olarak ünlü borsa, ayrıyeten tokenize pay alım satım hizmetini de iki haftadan kısa bir süre evvel durduğunu açıklamıştı.

Binance’ın bu sonucuna ek olarak bir gelişme de FTX borsasından geldi. FTX borsası da marjin süreçler konusunda yeni bir adım attı. FTX borsasının genç CEO’su Sam Bankman Fried borsanın 101x olan kaldıraç limitinin 20x’e indirildiğini deklare etti. Bankman bu atılım daha sonrasında yatırımcıları “Sorumlu alım satıma teşvik ediyoruz” açıklamasında bulundu.

İki ünlü borsanın attığı bu adım, birtakım kullanıcılarca piyasanın daha düzgün bir hâl alacağı ve volatilitenin düşeşeceği kanısıyla olumlu karşılanırken, birtakım kullanıcılarsa bu hamleyi gereksiz bir gelişme olarak kıymetlendirdi.