Bir baba olarak kariyerime ara vermeli miyim?

Aslıhan2312

Co-Admin
Ev
Kültür
Çift terapistine soru: Bir baba olarak kariyerime ara vermeli miyim?

Okurumuz başarılı bir doktor ve yakın zamanda ikiz babası. Şimdi tam zamanlı bir ev kocası olma fikriyle oynuyor.

Kerstin Mantey

Çift terapisti, kariyerinize ara vermenizin daha sonra size fayda sağlayabileceğini söylüyor.

Çift terapisti, kariyerinize ara vermenizin daha sonra size fayda sağlayabileceğini söylüyor.imago

Tom, 42: Liseden mezun olduğumdan beri, bir doktor olarak kariyer yapmak için amaçlı bir şekilde – başarılı bir şekilde – çalışıyorum. Şimdi büyük bir hastanede yöneticiyim ve üç yıl önce kız arkadaşımla ikizlerimiz olana kadar hayatımdan çok memnundum. Bu kadar baba olacağımı, strese, uykusuzluğa vs. rağmen çocuklarla vakit geçirmekten bu kadar keyif alacağımı asla tahmin edemezdim. pes et ve tam zamanlı bir ev erkeği ol. Bu sadece boş bir hayal mi, yoksa böyle bir kesiğin başarılı bir şekilde çalıştığı herhangi bir aile dizimi biliyor musunuz?

Sevgili Tom, Yaptıkları işe tutkuyla bağlı insanlarla tanışmak güzel. Gelişiminiz hakkında yazdınız, kariyer hedefinize ulaştınız – işinizi seviyorsunuz ve başarılısınız. Ve şimdi iki çocuğunuz var, baba olmayı seviyorsunuz, bundan da zevk alıyorsunuz ve daha çok olmasını istiyorsunuz. Bunun farkındasınız ve kendinize önemli bir soru soruyorsunuz: Bir süre daha çocuklarım için orada olmak istiyor muyum, istiyorsam bu nasıl mümkün olabilir?

Aradan sonra farklı bir doktor olacaksın

Bu konu benim muayenehanemdeki çiftlerde tekrar tekrar gündeme geliyor – ev kocaları bile orada. Bazen bu nadir karar, kadın daha fazla veya yeterince kazandığında verilir.

Artık çocuklarıyla çok vakit geçiren, bakım işini üstlenen ve geceleri uyanan ve bundan çok mutlu olan babaların sayısı her geçen gün artıyor. Ayrıca doğum izni kullananlar veya uzun bir iş gününden sonra eve geldiklerinde çocuklarına mutlu bir yüzle bakanlar. Ayrıca, ayrılıklardan sonra değişim modelini seçen ve bunu işlerinin yanı sıra çok iyi yapan erkeklerin sayısı da giderek artıyor.

Babalar anne değildir. Genellikle her şeyi biraz farklı yaparlar – ve yine de aynı şekilde. Ebeveynler için doğru olan, çocuklar için de doğrudur. Babamla ilgili güzel anılarım var, o bir müzisyendi, çok çalışırdı ve genellikle gece geç saatlerde eve gelirdi. Yarı uykudayken anahtarını her zaman kilitte duyardım ve sonra anladım: Gelecek ve beni öpecek. Sonra rahat uyudum. O iyi bir babaydı.

Tom, iyi bir işin var ve bunda çok iyi görünüyorsun. Birkaç yıl ara vermek, muhtemelen bir doktor olarak daha sonra aynı noktada tekrar başlamanıza izin vermez. Aynı zamanda çocuklarınızla vakit geçirmek size değerli deneyimler kazandıracaktır. Bir doktor olarak da sizi farklı kılardı. Ve işinizde, çocukların size daha az ihtiyacı olduğunda tekrar çalışmak için birçok fırsatınız olur. Ne zaman olursa olsun – bunu size kesinlikle tavsiye ederim, ayrıca bir çift olarak sizin için. Bol şans!

Çift terapistlerimize sorularınız mı var? briefe@Haberler adresine yazın