Bir solcu olarak bir FDP seçmenini sevebilir miyim Bay Çift Terapisti?

Aslıhan2312

Co-Admin
Ev
Kültür
Bir solcu olarak bir FDP seçmenini sevebilir miyim Bay Çift Terapisti?

Siz sorun, büyük aşk için adamımız cevaplar. Bu sefer: Partneriniz politik olarak sizden çok farklıyken aşk dayanabilir mi?

Fabian Lenne

Aşkın düştüğü yer...

Aşkın düştüğü yer…Hafta sonu Berliner Zeitung için Roshanak Amini. Görseller: imago(2), Wikipedia Commons (1)

Hannah B., 30: Sevgili Bay Lenné, bir sorunum var. Erkek arkadaşım ve ben neredeyse bir yıldır bir çiftiz ve şimdi birlikte yaşamayı düşünüyoruz. Biz çok aşığız ve birçok düzeyde harika anlaşıyoruz. Aynı mizah anlayışına sahibiz, aynı filmleri seviyoruz, genellikle pek çok hobiyi paylaşıyoruz – ve fiziksel kimyamız sadece elektrik. Sorun şu ki: Politik olarak çok farklı kutuplaşmış durumdayız. Ben klasik bir solcuyum, erkek arkadaşım FDP’li. Politik konulardan elimizden geldiğince kaçınıyoruz – yoksa hemen bir kavga çıkar. Bu koşullar altında bir ilişkinin uzun vadede yürüyebileceğini düşünüyor musunuz?

Sevgili Hannah, evet – bu, çoğu insanın ilk başta söylediği, görünüşte küçük sorunlardan biri: “Hepsi bu kadarsa…”. Ama içinde büyük bir patlayıcı güç olabileceğinden korkuyorum. İlk başta, siyaset “dışarıda” bir şey gibi görünür ve aşk “orada”dır. Ama burada içerisi ve dışarısı arasındaki ayrım o kadar basit değil.