“Bir sonraki Papa seçimi konusunda çok endişeliyim”

Aslıhan2312

Co-Admin
Wolfgang F. Rothe, Almanya'daki Katolik Kilisesi'nin çok az önyüklenmiş eşcinsel rahiplerinden biridir. O resmi bir queer papazı bile. Pazartesi günü Paskalya'da ölen Papa'nın Francis'in kursunun işini, queer Katolikleri perspektifinden nasıl deneyimledi? Ve neden kilisenin durumunu söylediği gibi “çok tehlikeli” buluyor?

Bay Rothe, Papa'nın ölümünü nasıl öğrendiniz? Ve şimdi bununla ne yapıyorsun?

Bana bir Whatsapp mesajı yazan bir arkadaş aracılığıyla duydum. Benim için Papa'nın ölümü büyük bir endişeyi tetikledi – çünkü şu anda beklemiyordum. Hala Paskalya Pazar günü sahne aldı. Zayıf bir izlenim bırakmıştı, ama aynı zamanda sağlığa gidiyor gibi görünüyordu. Bu bakımdan şaşırdım ve gerçekten çok etkilendim.

Bunun inananlar için bu çok önemli Urbi-Ebi nimetini bağışlamak için içsel bir ihtiyaç olduğunu düşünüyor musunuz?

En azından izleniminiz var. Bu önemli günde bu önemli kutsama bağışlamak için tüm gücünü tekrar aldığını hayal edebiliyordum; Sadık olanı tekrar göstermek için – ve onunla Paskalya Festivali'nin zayıflığının, insanların geçişinin son sözü yok, açıkça görülebiliyor.

özel

Kişiye

Dr. Wolfgang F. Rothe, 16 Temmuz 1967'de Marburg'da doğan bir Alman Roma Katolik rahip, teolog ve Canon avukatı. Aralık 2024'ten bu yana Münih ve Freising Başpiskoposluğu'ndaki 16 resmi queer kovalayıcıdan biri ve Alman Piskoposlar Konferansı'nda Danışma Kurulu üyesidir.

Paskalya'nın Katoliklere inanmak için önemi nedir?

Katolikler ve genel olarak Hıristiyanlar için Paskalya tüm yılın en yüksek festivalidir. Noel'den daha yüksek.

Paskalya neden Noel'den daha önemlidir?

Paskalya, Hıristiyan inancının Linchpin'idir, çünkü Hıristiyan inancına göre, Mesih Paskalya'daki ölümden yükseldi ve böylece insanlar dünyevi yaşamdan sonra yeni bir yaşamla devam edeceğine söz verdiler.

Paskalya şimdi Paskalya Pazar ve Pazartesi Pazartesi. Bu iki günde farklı işlevler var mı?

Paskalya Pazartesi günü eyalet tatili olarak sadece Almanca konuşan ülkelerde mevcuttur. Ancak kilise takviminde Paskalya bir hafta bile yapılır. So -Called Octava: Paskalya'nın önemini bu şekilde vurgulamak ve Paskalya'nın sevinci için daha fazla alan vermek için yedi gün tek bir gün gibi taahhüt edilir.

Bunu hiçbir şekilde, aksine görmüyorum: daha ziyade yükseltilmiş

Yani bu festival inananların ölümle başa çıkmalarına yardımcı oluyor – ve bununla bulanık değil mi?

Bunu hiçbir şekilde bulutlu, aksine görmüyorum: daha da yükseltilmiş. Paskalya mesajının sadece teorik bir mesaj değil, aynı zamanda bu inançta yaşayan bir insanın hayatında – kuşkusuz, Papa'nın yaptığı gibi – o kadar bir anlamı var ki, ölümünden kısa bir süre önce tüm gücü ölümünden kısa bir süre önce ölümün son kelimeye sahip olmayacağını bilerek.

Francis'in queeren Katolikleri ile çok bölünmüş bir görüntü var.

Kendiniz Almanya'daki birkaç eşcinsel rahipten birisiniz. Francis'in queeren Katolikleri ile gerçekte hangi görüntüsü var?

Francis'in queeren Katolikleri ile çok bölünmüş bir imajı var: Bir yandan, başından beri umut veren sinyaller göndermişti. Örneğin, Papa'ya seçilmesinden nispeten kısa bir süre sonra, queer insanlar hakkında ne söyleyeceğini sorduğunda, “Ben kimim, yargılamak için?” Dedi. Öte yandan, bu tür mesajlarla umutlara yol açtı, ama sonunda kullanılmaya hazır değildi. Bu, belirli bir çatışma olduğu anlamına gelir: Bir yandan, queer insanlar Papa'nın bu konuları gizlemediğinden kesinlikle minnettardır – daha önce olduğu gibi. Bu konuları gündeme getirdi. Ancak öte yandan, homofobik, anti -queer öğretimi ve bugünün koşullarına uyarlanmamış olması talihsiz bir durumdur.

Yani Francis empatik bir dil buldu, ancak nihayetinde queerness söz konusu olduğunda kilise hukuku açısından hiçbir değişiklik getirmedi mi?

Tam olarak böyle. Umutlara yol açtı. Kiliseye yeni bir iklim getirdi. Kilisede queer insanların algılandığından emin oldu. Ancak kilisedeki queer insanların da gerçekten saygı ve kabul görmesini sağlayamadı. Çünkü Katolik Kilisesi'nde uzun zamandır var olan queer anti -Querus öğretisini asla değiştirmedi.

Kendiniz Münih Başpiskoposluğu ve Freising'de resmen queer papaz olarak atanıyorsunuz. Bu Vatikan anlamında olamaz, değil mi?

Kesinlikle değil. Ancak queer -macase olması henüz herhangi bir kural veya dogma ihlali değildir. Her zaman queer insanlar için pastoral bakımın gerçekleştirilme niyetine bağlıdır. Tabii ki bir tutum var – ve queer -macinde altında da bulunabilir – “Bu insanlar için bir şeyler yapmak istiyoruz.” Ama paylaşmadığım kibirli bir tutum buluyorum. Benim konumum şudur: queer halkı kiliseye ihtiyaç duymazlar, ancak kilisenin queer insanlarına ihtiyacı vardır, böylece insan olmanın tüm gerçekliği tasvir edilir. Queer Papaz, queer insanlara kilisede tamamen belirgin bir yere sahip olduklarını gösterme görevine sahiptir ve aynı zamanda iddia edebilirler.

Bir sonraki papanın değişebileceği umudunuz var mı? Yoksa bir sonraki Papa seçimi daha muhafazakar mı olacak?

Bu kesinlikle açık. Bu yüzden bir sonraki Papa seçimleri konusunda çok endişeliyim. Bir yandan elbette Francis'in başladığını devam ettiren bir papa seçilebileceğini umuyor, belki de sonuna kadar yol alıyor. Öte yandan, birçok kardinal deme riski vardır: “Ama şimdi yeterli. Şimdi geleneksel öğretim ve Katolik Kilisesi'nin bilinen yapılarının birleştirilmesini sağlamalıyız.” Bence bu talimatlardan hangisinin sonunda üst el kazandığını tamamen açık. Ve sadece bu papanın ölümünden sonra kilisenin şimdi nasıl geleceğe gittiğini açıkça göremeyeceğimiz gerçeği, çok tehlikeli bir durum görüyorum – çünkü herhangi bir durumda bir veya diğeri için hayal kırıklıkları olacak.