Bir tavşanın hayatını kurtarmak için ne yapmamız gerekiyordu

Aslıhan2312

Co-Admin
Her zaman tatile gitmiyorduk. Bazen evin arkasındaki bahçe en azından birkaç haftalığına idare etmek zorunda kalıyordu. Yan taraftaki evden kız kardeşim Dieter Koch ve ben, babamın işyerine yeni gaz sobalarının teslim edildiği devasa karton kutulardan çimenlerin üzerinde bir ev inşa ederek vakit geçirdik. Gittikçe büyüyordu, dört ayak üzerinde ulaşabilseniz bile giderek daha fazla odası vardı ve çocuk odasındaki giderek daha fazla malzeme oraya ulaştı: bebekler, oyuncak bebek yatakları, oyuncak bebek kıyafetleri vb. Muhtemelen baba, anne, çocuk oynuyorduk. geniş Aile!

Karton ev çok geçmeden tüm çimenliği kapladı, artık annemin şezlonguna yer kalmadı, yazın sağanak yağmur duvarların bükülmesine ve tavanların çökmesine neden oldu. Heidelberg-Neuenheim’ın arka bahçesinde bir gecekondu mahallesi. Bugün artık bu alanın asil hale geldiğini hayal bile edemezsiniz.

Bir akşam erken saatlerde, babamın atölyesi kapanmışken, biz çocuklar kapının ardında hareket eden bir çuval gördük. Ayrıca kaba jütün içinden kırmızı bir parıltı görebileceğimizi düşündük. Yemek masasında ısrarla yapılan sondajlar şunu ortaya çıkardı: Çuvalın içinde pazar günü kızartmamız olacak bir tavşan vardı. Babamın çalışanlarından biri olan Egon’un boynuna attığı tokat onu buna hazırlamalı. Babamın kendisi böyle bir şeyi yapmaya cesaret edemezdi.

İlan | Daha fazlasını okumak için kaydırın

Schnucki bir albinoydu, kendi kendini kurtaran evcil hayvanımızdı

O zamanlar Batı Almanya’da 1970’lerin başıydı, bırakın vegan olmayı, hiç kimse vejetaryen bile değildi. Anneme Blatt kasap dükkânına kadar eşlik etmekten mutluluk duydum ve dost canlısı satıcı kadından bir parça Ring Lyoner aldım. Ama şimdi ulumalar harikaydı.

Ailem bize uzlaşma teklif etti mi yoksa şantaj mıydı? Bahçedeki evi yıkıp tavşanın hayatını kurtarırdık. İşte böyle oldu. Çuvalın içinden, büyükbabamın inşa ettiği bahçenin köşesindeki bir ahırda barındırılan, kendi kendini kurtarmış evcil hayvanımız, kırmızı gözlü bir albino olan Schnucki çıktı. Komşunun ıssız bahçesine Schnucki için karahindiba yatakları diktik ve yaz tatili bitti. Sonbahar geldi, karanlık, soğuk kış geldi ve bazen Schnucki’yi günlerce unutuyorduk. Bize hayatını borçlu olan hayvanın, akşam gizlice yanına gittiğimde açlıktan ölmüş olabileceği korkusunu hâlâ hatırlıyorum.