Bitcoin madenciliğinin yarısı 50 şirketin elinde

seher

Aktif Üye
Bitcoin madenciliğinin yarısı 50 şirketin elinde Kripto para dünyasının yükselişi ile birlikte madencilik de kıymet kazanmaya başladı. Çin’in yasaklamaları daha sonrasında Batı dünyasına transfer olan Bitcoin madencileri daha epey kurumsal yapıda ilerliyor.

Bitcoin ile ilgili enteresan ayrıntılar

NBER tarafınca yapılan kripto para tahliline bakılırsa piyasada 14 milyon BTC sirkülasyon halinde. Bunun 8.5 milyonu ferdî yatırımcılar tarafınca denetim edilirken 5.5 milyonu da aracı kurumlar tarafınca denetim ediliyor. Yani mevcut arzın üçte biri 10 bin kişisel yatırımcı tarafınca denetim ediliyor.

Öbür bir ayrıntı ise Bitcoin madenciliği ile ilgili. Bitcoin madencilik çiftliklerinin yarısı 50 madencinin denetiminde. Daha fazlaca şirket şeklindeki olan bu madenciler toplam madencilerin binde birini oluşturuyor. bir daha madenci havuzunun en güzel yüzde 10’u madenciliğin yüzde 90’ını denetim ediyor.

Buradaki ıstırap yüzde 51 olarak isimlendirilen ve ağı denetim almayı amaçlayan taarruz çeşidine taban oluşması. Saldırganların ağdaki işleyişi bozma yahut harcama boyutlarını arttırma üzere aksilikler bu niçinle oluşabilir. Son bir bilgi ise 2009 yılında madenciliğe başlayan bir kişinin kazandığını bugün başlayan bir kişinin kazanması da çok güç.