Bu adamla seyahat etmekten gerçekten daha mı kolay?

Aslıhan2312

Co-Admin
Ev
Kültür
Kız arkadaşla tatil: Gerçekten erkekle seyahat etmekten daha mı kolay?

Yazarımız, eski kocasıyla tatillerin her zaman zorlu olduğunu yazıyor. Peki kız arkadaşınla aran nasıl?

Hafta sonu Berliner Zeitung için Roshanak Amini

Aslında yaklaşık beş yıldır tatil yapmadım. En azından hiçbiri bahsetmeye değer. Güneş kreminin hafif kokusu teninizdeyken, tatil rüzgarının kabarttığı mutlu heyecanlı küçük saçlarınızla önceden bir palmiye ağacının altına girmeyi düşünerek uzun süre sabırsızlıkla bekleyebileceğiniz bir şey. Kısa süre sonra neden tatile çıkmadığımın nedenlerini sızlanmamdan umudumu kesmeden sayamaz hale geldim: Ayrılık, para biriktirmek, Corona ve hepsinden önemlisi, beni her zaman ve her yerde ulaşılabilir olmaya iten bir tür serbest çalışma.

Kız arkadaşım artık duymuyordu. Aksine, bir noktada ciddi bir ifadeyle önümde çömeldi ve şöyle dedi: Güneşe ihtiyacın var. İtalya’ya uçuyoruz.

Bu iki cümle tek başına neden arkadaş olduğumuzu gösteriyor. Başkalarının ihtiyaçlarını fark edin ve onları kendi ihtiyaçlarınız ile ilişkilendirin çünkü onlar da aynıdır. Bunu zaten konuksever olmayan sonbahar/kış Baltık Denizi’ne yaptığımız iki kısa yolculukla denemiştik. Diş macununu paylaştık çünkü iki tüp bir anlam ifade etmiyordu, sahil barınağını ve erzakları sırayla taşıdık. Kız arkadaşım aracılığıyla, bizi rüzgarda ve havada ayakta tutan harika enerji kaynağı soğuk ceketli patatesle tanıştım. Bunun için tuza ihtiyaç duymaması, ancak soymasının daha uzun sürmesi beni rahatlattı. Buna yavaşlama diyelim. Aksi takdirde: karşılıklı ayak masajı. Demek istediğim: Küçük, ince farklara katlanmak, bir arkadaşlığı daha güçlü ve aynı zamanda canlı kılar. Bazen bir ortaklıktan daha kolaydır. Önemli olan, kendinizi koklayabilmenizdir.

Seyahat acentesinde stresli saatler

Eski kocamla tatiller her zaman zorluydu. Tabii çocuklar yüzünden de. Sadece yüksek sezonda gidebildiğimizden ve eski sevgilim aşırı ısınmayı sevdiğinden, sadece danışman hanımları ilk isimleriyle değil, aynı zamanda gergin tatili de tanımak için önceden seyahat acentesinde epeyce saat geçirdik. yeterli havalandırma ve alana sahip ve çok sıcak olmayan popüler alanlarda ev durumu. Ve her şeyden önce, hala ücretsiz ve uygun fiyatlıydılar. Kısacası, iyileşme etkisi genellikle devre arasında, bazen ne yazık ki sadece valizlerin dönüş yolculuğu için bagajda Tetris oynamak zorunda kaldığında ortaya çıkmadı. Bana yanlış bir izlenim verme: Bu tatilleri sevdim. Ama artık çocuklar büyüdüğüne göre, en iyi arkadaşın seninle olsaydı, yabancı yerlerin tadını çıkarmak daha rahat olabilir mi diye merak ediyordum.

Özellikle kendiliğindenliğe her şeyden çok değer verdiğim ve kız arkadaşım her şeyi organize etmesini önerdiğinde havaya atladığım için. Uçuş. Konaklama. geziler Sadece istediğimizi yapardık. Çeşitli proje iplerini bir arada tutup inatla devam ederken, kız arkadaşım plan yaptı ve sonunda bırakmayı planladım. Sadece ara sıra benden herhangi bir şeye, bağlılığa, karar verme yardımına ihtiyacı olup olmadığını sordum, önemli değil. Ve kız arkadaşım her zaman: Sorun değil, sadece her şeye ayak uydurmak zorundasın. Harika! Bu aynı zamanda arkadaşlığı karakterize eden şeydir. Kendinizden zevk almadığınız şeylerde kendinizi tamamlamak. Uçuşları karşılaştırın. Örneğin, çeşitli Airbnb’lerin binlerce fotoğrafına tıklayın.

İnternette gezinirseniz, birlikte plan yapmak için iyi bir tavsiye keşfedeceksiniz. İlgili ihtiyaçları önceden koordine edin. Birlikte bütçe hakkında konuşmak. İstediğiniz gezilerin bir listesini yapın. Ama bu aslında kurtulmak istediğim iş gibi gelmedi mi? Kız arkadaşımın koşuşturması bende kendimi bir yabancıyla görücü usulü bir randevunun görkemli balonundaymışım gibi hissettirdi. Yine nereye uçuyoruz? Yedi ay gibi gelen bir kıştan sonra kesinlikle güneşte! Bari? Kulağa harika geliyordu, tam olarak nerede olduğu hakkında hiçbir fikrim yok. Çizmenin topuğu mu? Müthiş! İlişkilendirdim: yüksek topuklar, İtalyanca flört, nihayet yine hafif giysiler. Kız arkadaşım şöyle yazdı: Unutmayın, masraflar nedeniyle sadece el bagajı rezervasyonu yaptık. Çok az kıyafet. Bu uygun! Hızlıca yıkayacağım ve tam güneşte kurumaya bırakacağım üç elbiseyi paketledim.

Arkadaşımın şemsiyesi iyi iş çıkardı.

Kalkıştan kısa bir süre önce şu mesajı aldım: Hava koşullarına dayanıklı bir şeyler alsan iyi olur. Pekala, diye düşündüm, aşağı ceketin neredeyse hiç ağırlığı yok, onu vücuduma doladım ve Berlin’in bir hatırası olarak tatil dairesinde öylece bıraktım.

Vardığımızda yağmur yağıyordu. Şimdi bu biraz yetersiz bir ifade. Fırtına çıktı. Ancak Instagram’daki fotoğraflar için, taş binaların önündeki dramatik bulutlu görüntüler mükemmel bir şekilde uyuyordu. Polignano a Mare’deki plajda yaşanmayan ilk günümüzü bir kafe spesiyali ile boğduk, içinde bolca amaretto vardı. Devam etmek için sahil boyunca yürüdük. Önce sola, sonra sağa dönün. Arkadaşımın şemsiyesi iyi iş çıkardı. Üçüncü gün, iyi bir ruh hali için pembe olan kendime bir tane aldım.

Yıllar önce geliştirdiğim topuk dikenimi görmezden gelmeye odaklandım. İyi geçti, hava hakkında çok konuşmak ve çok yürümek zorunda kaldık. Alberobello, Ostuni – müthiş ve hepsinden önemlisi: Monopoli! Güneşin olduğu tek saatte hızlı yoga yaptığımız bir çatı terasımız vardı. Ancak bir noktada kesinlikle bir yıkama duyurusu yapıldı. Yetersiz İtalyanca bilgim sayesinde, bir ilacın bir kısmını çamaşır bölmesine biraz fazla cömertçe döktüm, bunun çamaşır parfümü, konsantre olduğu ortaya çıktı. Daha sonra sıcak, buharı tüten bir çiçek gücü ormanına benziyordum. Kız arkadaşım daha sonra kıyafetlerimi tekrar tambura attı. Ancak üç denemeden sonra bile: Yıkanmıyor.

O zaten üşütmüştü, ben hala kendiminkini bastırıyordum.

Pencere açıkken uyuduk, neredeyse dışarıda, rüzgar tavanı şişiriyordu. Kız arkadaşım: Kişisel algılama. O zaten üşütmüştü, ben hâlâ kendiminkini bastırıyordum. Kötü havalarda kuruma süresini yatakta uzanırken e-postalarımızı kontrol etmek için kullandık. Özellikle serbest çalışanlar bilir: iyi bir fikir değil. Yağmur çatıdaki internet çanağına zarar verirken nasıl bir portföy göndereceksin? Ve temizlenmemiş bir tuvaletle ilgili bir alt kiracı anlaşmazlığını uzaktan nasıl çözeceksiniz? Neyse ki, meşgul aileleri izlemek ve fark etmek için en az bir dakika sahilde uzandım: temelde her şey yolunda. Eskisi gibi endişelenmeme gerek yok. Vay.

Bu tatilden sonra nihayet kararlıyım: havaya ve uzaktaki krizlere karşı. Ve bir şekilde arkadaşlığımız da öyle. Ama güvenli tarafta olmak için kendimize ve gerçekten ziyaret etmek istediğimiz yerlere ait çektiğimiz binlerce fotoğrafı iyi ışık altında nasıl sıralayacağım konusunda hiçbir fikrim yok.