Bu sabah Brückenstrasse’de bir park suçlusuyla konuşurken yaşadıklarım

Aslıhan2312

Co-Admin
Ev
Berlin
Bu sabah Brückenstrasse’de bir park suçlusuyla konuşurken yaşadıklarım

Yazarımız sokaktaki ruh halindeki bir değişikliği kaydeder. Onlara sanki Berlin’deki sürücüler sabah havasının kokusunu almış gibi geliyor.

suzanne lenz

Görünüşe göre yine revaçta: bisiklet yollarına park eden arabalar.

Görünüşe göre yine revaçta: bisiklet yollarına park edilmiş arabalar. Steinach/Imago

İşe giderken her sabah Mitte’deki Brückenstrasse’den geçiyorum. Orada gerçekten harika ve hayatımı kolaylaştıran bir bisiklet yolu var. Tıpkı herhangi bir bisiklet yolu gibi. Hafta sonundan sonra KitKat Club’ın önündeki her şey kırık camlarla dolu olsa bile, bazen patlak lastiklerim bile buna teslim oluyor.

Ancak bu bisiklet yolu, özellikle sabahları genellikle park etmiş arabalarla doludur. Sonra teslimat araçları, DHL minibüsleri ve ayrıca normal arabalar var ve köprü yolunda tekrar tekrar şeride geçmek ve tehlikeli bir slalom yapmak zorunda kalıyorum.

Yeni ulaşım politikasıyla ilgili anlaşmazlık: Berlin bir öfke yazıyla tehdit ediliyor

Yeni ulaşım politikasıyla ilgili anlaşmazlık: Berlin bir öfke yazıyla tehdit ediliyor
  • hisseler
Bu sabah orada beyaz bir minibüsten çoktan kaçtıktan sonra, bisiklet yoluna park etmiş küçük mavi bir araba geldi. Şoför koltuğundaki adam, 30 yaşlarında, üç günlük sakallı, beyaz tişörtlü, cep telefonunu kaydırmakla meşguldü, cam açıktı. Kısa bir süre durdum ve ona dedim ki: “Bisiklet yolunda duruyorsun.” Bana tersledi: “Ne istiyorsun!” – senin. Kamp düşüncesini simgeleyen tek bir iyelik zamiri.

Sürücüler ve bisikletçiler arasındaki güç mücadelesi

Ruh halindeki bu değişikliği ilk kez fark etmiyordum. Sadece en net olanı. Görünüşe göre Berlinli sürücüler sabah havasının kokusunu aldılar, sanki birçok kişinin saf bir güç mücadelesi olarak algıladığı Berlin’deki araba sürücüleri ve bisikletçiler arasındaki ilişkide yine üstünlükleri varmış gibi. Sanki kendileri ve bisikletçiler arasında barış içinde bir arada yaşamayı mümkün kılacak kuralları pervasızca yok sayıyorlar.

Yeni Ulaşım Senatörü Manja Schreiner:

Yeni Ulaşım Senatörü: “Kent merkezi çevresindeki çevre yolu kapatılmalı”
  • hisseler
Bunu CDU’dan yeni ulaşım senatörü Manja Schreiner’in eylemlerine bağlıyorum. İlçelerden bisiklet yollarının planlanması ve inşasına şimdilik ara vermelerini istedi. Her şey teste tabi tutulur. Saçma sapan projeler durdurulmalı, birden fazla araçlık park yeri bisiklet yoluna bırakılmamalı. Reinickendorf’taki Ollenhauer Straße’de planlanan bisiklet yolu, neredeyse bitmek üzere olduğu için özel bir odak noktasıydı. Asfalt üzerindeki bisiklet yolunu gösteren beyaz işaretlerin üzerine artık sarı haçlar yapıştırıldı – burada hiçbir bisiklet sürmemeli, bunun yerine arabalar tekrar park edebilir. O sabah bana cezasını veren kaçak parkçı da bunu duymuş olmalı. Otoparklara bisiklet yolları. Politikanın sokağa bu kadar hızlı bir etkisi olabilir.

Fikir bu mu, Manja Schreiner? Değilse, lütfen mümkün olan en kısa sürede etkili bilgi verin.