‘Bu ülkede vatandaş demokrasiye inanır’

Saliha

Yeni Üye
GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul – İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu’nun nazaranve gelişinin ikinci yıl dönümü, dün Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlenen 23 Haziran Demokrasi Şenliği aktifliği ile kutlandı. Aktifliğe CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra TBMM CHP Küme Başkanvekili Engin Altay, CHP’nin 7 Genel Lider Yardımcısı, İBB Lideri Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul Vilayet Lideri Canan Kaftancıoğlu, YETERLİ Parti İstanbul Vilayet Lideri Buğra Kavuncu, milletvekilleri, İBB Meclis üyeleri, İBB üst idaresi ile siyasi parti, sendika ve STK temsilcileri katıldı. Merasimde konuşan Kılıçdaroğlu, 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesini beklemediğini belirterek, “En azından hukukun kırıntısı kalmıştır ötürüsıyla iptal edilmez diye düşünüyordum. İptal edildi ve çabucak parti meclisimizi topladık. Birtakım arkadaşlarımız seçimin boykot edilmesini istedi. Hayır dedim. Sandığa daima birlikte gideceğiz ve ben bütün İstanbulluların verasetine güveniyorum. Şayet bu ülkede vatandaşın vicdanına sesleneceksek vatandaş gereğini yapacaktır. Ve vatandaş gereğini yaptı. Beşerler bu ülkede demokrasiye inanıyorlar. Ve sahiden haksızlık yapanlara ders vermesini biliyorlar, ders verdiler. Bu fazlaca önemli” dedi.

‘Millete kelamımız var’

CHP başkanı, konuşmasını şu biçimde sürdürdü: “Sadece İstanbul’da değil tüm Türkiye’de alacağımız epeyce yol var. Türkiye’ye gerçek manada demokrasiyi getireceğiz. Dostlarımızla birlikte getireceğiz. Onun çabasını vereceğiz. Gerekirse 24 saat çalışacağız. Bu millete kelamımız var. Dedik ki hiç bir çocuk yatağa aç girmeyecek. Herkesi kucaklayıp, herkese hizmet götüreceğiz. Siyaset nasıl insanların çıkarı için çalışabilirmiş onu göstereceğiz. Ve onu gösterdik. İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder. Aksisi nedir, İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır.”

İstanbul’un daha büyük bir çekim merkezi olması için uzun vadeli planlarla ve kararlıkla adımları atmaya devam edecekleri söyleyen İBB Lideri Ekrem İmamoğlu ise “Yerel idareleri güçlendirmek yerine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni yetkisizleştirmeye çalışıyorlar. Devlet geleneğine, ciddiyet ve sorumluluğuna hiç yakışmayan bu engellemeler. Ziyan vermek istediğiniz, berbatlığı için uğraştığınız, muhatabınız, ben değilim. Muhatabınız 16 milyon İstanbulludur” dedi.

Yasal ve Fatih yan yana

İngiltere’de müzayede meskeni Sotheby’s’de 438 bin 500 sterline satılan ve alıcısı tarafınca İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağışlanan Yasal Sultan Süleyman portresi, dün kamuoyuna tanıtıldı. İBB Saraçhane yerleşkesinde düzenlenen merasimde İBB Lideri Ekrem İmamoğlu tarafınca kamuoyuna tanıtılan tablo, Haliç Tersanesi içerisinde şu an imali devam eden Sanat Müzesi’nin tamamlanmasının akabinde sergilenecek. İmamoğlu, “Fatih portresini, Yasal portresini ve ilavesinde öbür yapıtları, iki yıla kalmadan vatandaşlarımızla daimi bir stant olarak buluşturmayı hayli istiyoruz” dedi.