ByLock’çu Keynes, FETÖ’ye travma yaşatmış

Saliha

Yeni Üye
Elif Altın – İstanbul FETÖ’nün şifreli haberleşme programı Bylock’un lisans sahibi David Keynes’in 9 Haziran’da Türkiye’ye gelip teslim olması ve tutuklanmasının akabinde hakkında “terör örgütüne üye olmak” kabahatinden 15 yıla kadar mahpus istemiyle hazırlanan iddianamenin bilgileri ortaya çıktı.

Alpaslan Demir olan ismini ABD vatandaşlığına geçtikten daha sonra David Keynes olarak değiştiren FETÖ üyesi, aktif pişmanlıktan yararlanmak için kimi itiraflarda bulundu fakat bildiği her şeyi anlatmadığı kanaatine varıldı. Sözünde “Ekim 2002’de Greencard geldi, arkadaşımdan 2 bin dolar borç alarak bilet aldım ve Seattle’a gittim” diyen Keynes’in bilakis müşteki Mehmet Candan ve kapalı şahit Karadeniz, “Alpaslan Demir’in sahip olduğu bilgilerden dolayı Türkiye’de kalmasının sakıncalı olduğu düşünülerek cemaat Amerika’ya götürdü” dedi.

Sakıncalı görülmüş?

Candan, o süreci şöyleki anlattı: “Tanık olduğum yaşadığım olay, olay vakti (28 Şubat’a yakın) ve failin özelliği bakamından cemaate travma yaşatmıştı. Cemaate travma yaşatan olay ise İstanbul’dan tanıdığım Alpaslan Demir ismindeki arkadaşıma Dikmen’deki Kara Harp Okulu’ndaki 15’e yakın öğrenciye ait görevler verilmişti. Tam olarak ayrıntısını bilmediğim sebeplerden dolayı Alpaslan Demir’in ağabeylerle ortası açılmıştı. Alpaslan Demir bana sorumluluğunda olan yahut bildiği 100 kadar Harp Okulu öğrencisinin isimlerini deşifre edeceğine dair bir kadro görüşmeler yaptığını, bu şahısların isimlerini Cumhuriyet gazetesinden Hikmet Çetinkaya’ya ayrıyeten o devir cemaat aleyhine olan Türkan Saylan üzere isimlere verdiğini söylemiş oldu. Haber yapıldı. Cemaatin ortasındakiler bu haberin Alpaslan Demir ile ilgili olduğunu anlamışlar ve benimle irtibata geçtiler.”

Candan tabirinde Alpaslan Demir ile kendisin 1990 yılında, o devir askeri kanat sorumlusu olan Murat Ceylan tarafınca

İstanbul Altunizade’deki FEM Dersanesi’ne gdolayıldüklerini, beşinci katta Fetullah Gülen ile görüştüklerini, Gülen’in Demir’e otomobil tahsis edilmesi ve burs verilmesi talimatı verdiğini anlattı. Candan şunları kaydetti: “Ben oradan ayrıldıktan daha sonra Alpaslan Demir’e cemaatin sahip çıkacağını düşünüyordum. Fakat bilakis Alpaslan Demir’in yaşadığı olayın ve yaptığı açıklamanın münasebetlerini kimi ağabeyler Fetullah Gülen’e farklı anlatmışlar. Demir’i karalamışlar. Eşcinsel olduğuna kadar iftiralar atmışlar. Bu niçinle Alpaslan Demir’e cemaat tarafınca yardım yapılmadı. Alpaslan Demir daima olarak ‘Bildiğim öbür bireylerin de isimlerini de gazetelere vereceğim’ halinde tehdit etti. Amerika’da ikiz kulelere yapılan uçaklı hücumdan kısa bir süre daha sonra Alpaslan Demir’i cemaat Amerika’ya götürdü. Kanımca Alpaslan Demir’in sahip olduğu bilgilerden dolayı Türkiye’de kalmasının sakıncalı olduğu düşünülerek Amerika’ya gdolayıldü.”

‘İnandırıcı bulunmadı’

İddianamede, kuşkulu Keynes’in sözünün kısmi ikrar içerdiği, örgütte kod ismi kullandığı değerlendirildiğinde örgütsel saklılığa haiz olduğunun anlaşıldığı belirtilerek, “Şüphelinin sözünde her şeyi anlatmadığı, kendisini kabahatten kurtarmaya yönelik beyanlarda bulunduğunun değerlendirildiği, çünkü Mehmet Candan’ın, FETÖ elebaşı ile İstanbul’da görüştüğünü beyan etmesine rağmen Keynes’in bu konuda beyanda bulunmadığı, bir daha Mehmet Candan ve bilinmeyen şahit ‘Karadeniz’in Keynes’in sahip olduğu bilgilerden dolayı Türkiye’de kalmasının sakıncalı görülmesi üzerine örgüt tarafınca Amerika’ya gdolayıldüğünü beyan etmesine rağmen kendisinin bu durumu kabul etmediği görülmüştür” denildi.