Casper’ın yeni albümü “Only Love, Always.”

Aslıhan2312

Co-Admin
Berlin–Çocuk ve köpek kanepede oturuyorlar. Fotoğrafa daha yakından baktığınızda iki parçalı kot takım elbiseli çocuğun artık rapçi Casper olarak adından söz ettiren Benjamin Griffey olması gerektiğini göreceksiniz. Resim, Casper’ın yeni albümü “Only Love, Always”in kapağını süslüyor. Casper, Berlin’deki dpa röportajında, “Fotoğrafın nasıl albüm kapağı haline geldiği aslında nispeten duygusal bir hikaye” diyor.

Alman bir anne ve Amerikalı bir babanın çocuğu olarak dünyaya gelen Benjamin Griffey, ABD’de büyüdü. Anne ve babası ayrıldıktan sonra annesiyle birlikte Almanya’ya taşındı. Ancak her yaz birkaç haftasını babasını ve yeni ortağını ABD’nin Georgia eyaletinde ziyaret ederek geçirirdi. Casper, “Evi, köpeğimiz Sammy’yi ve tüm bu zamanı hâlâ çok net bir şekilde hatırlayabiliyorum” diyor. Fotoğraf Casper’ın 1993 yazındaki ilk ziyareti sırasında çekildi, ancak eline çok sonra geçti.

Neredeyse 20 yıl boyunca hiç iletişim kurmadıktan sonra, o zamanki üvey annesi ona eski fotoğrafları postayla göndermek istediğini belirten bir e-posta yazdı. Casper bir fotoğraf gördüğünde hemen bunun iyi bir albüm kapağı olacağını düşündü.

Hiçbir konsepti olmayan albüm

“Sadece sevgi, her zaman” ile ilgili diğer pek çok şey de oldukça sezgisel olarak çalışır. Casper aslında konsepti olmayan bir albüm yapmak istediğini söylüyor. “Her şeyi daha çok insanların son birkaç aydır yaptıklarımı görebileceği bir şarkı koleksiyonu veya vitrin gibi hayal ettim” diyor. “Ama şimdi geriye dönüp baktığımda albümü tekrar dinlediğimde, kazara biraz kavramsal hale gelmiş olabileceğini fark ettim.”

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

Şarkıların çoğu geriye dönüp bakmakla ilgili, bazen nostaljik, bazen hüzünlü, bazen de acı-tatlı. Bu, “aşağıdan gerçek / zoé freestyle” örneğinde olduğu gibi, karavan parkındaki çocukluğa bir bakış olabilir. Ya da Fanta-Korn ile iç bölgelerdeki kavgalar arasındaki “yanlış zaman, yanlış yer”deki bir gencin anısı. Büyüyen mesafe ve kaybolan dostlukların yanı sıra kişinin kendi şeytanlarıyla mücadelesi ve artık peşini bırakmayan eski karşılaşmalar da tartışılıyor.

Geriye bakış müzikal olarak da hissedilebilir. “sadece aşk, her zaman.” seleflerinin “HERŞEY GÜZELDİ VE HİÇBİR ŞEY ZARAR VERMEDİ” ve “Yaşasın ölüm” gibi yürek burkan bas ve sertlikten vazgeçiyor. Bunun yerine albümün, tıpkı çığır açan “XOXO” albümünde olduğu gibi hip-hop’u pop unsurları ve Casper’ın karakteristik gıcırtılı sesiyle harmanlayan kendi akışı var. Casper, “Öfke eksikliği olduğunu düşünmüyorum, sadece daha fazla sevgi olduğunu düşünüyorum” yorumunu yaptı.

“Yalnızca aşk, her zaman.” Casper için yalnızca bir başlık değil aynı zamanda hayata karşı bir tür tutumdur. Instagram’daki her paylaşımını şu sözlerle bitiriyor. Şöyle diyor: “Bu kadar çok kötü olayın, bu kadar öfkenin ve alaycılığın olduğu bir dünyada, en büyük provokasyonun koşulsuz açık ve sevgi dolu kalmak istediğini söylemek olduğunu düşünüyorum. Şu anda bundan daha fazla serseri olamazsın.”