Çok satan “Kimya Sorusu” kitabında olduğu gibi: Köpeğim beni anlıyor

Aslıhan2312

Co-Admin
Bonnie Garmus’un Kimya Sorusu kitabını halk kütüphanesinden kapmak için bir yıl bekledim. Sürekli ödünç veriliyordu. Bu arada roman en çok satanlar listesinde üst sıralara yükseldi.

Aynı anda heyecanım da arttı. Sonunda yeni sürümlerle birlikte masadaydı. Hemen evden aldım. Bunu birkaç kısa gece takip etti, uyumak neredeyse imkansızdı, heyecan verici hikaye beni o kadar büyüledi ki.

İlk görüşte aşk gibi

Ana karakterlerden biri bir köpektir. Kahramanımız Elisabeth Zott, bir süpermarketin otoparkında ilk karşılaştıklarından sonra ona altı buçukta sesleniyor.

İlk görüşte aşk gibi büyülü bir an. Bunu biliyorum, sen de öyle mi? Köpek insanını seçer. Altı buçukta Elisabeth’i görüyor, sadece bir bakıştan sonra “ayağa kalktı ve onu takip etti”. Kaderin trajik darbelerini taşıyan harika bir dostluğun başlangıcıdır.

Köpek ile efendisi veya metresi arasındaki bağ özeldir. Altı buçukta endişeler etrafındakilere eziyet ederken. Kitabın dediği gibi: “Elisabeth Zott geçmişte acı çekmişti – bunu hissetti – ve onun bir daha asla acı çekmemesi konusunda kararlıydı.”

İlan | Daha fazlasını okumak için kaydırın

Kısa kesilmek zorunda kalan kimya bilimci kariyerinin ardından popüler ve ünlü bir TV şefi oldu ve kendini tehlikeye attı. Ama şimdi yedi buçukta. Tricky, onun işine gizlice giriyor. Orada potansiyel bir suikastçıyı tutuklar, çantasındaki patlayıcıları koklar ve onu ağzında taşır.

Ruh halleri için süper iyi bir duygu

Hayvan aynı zamanda onları büyük kayıplardan dolayı da rahatlatır. Hayatımın köpeklerinin bu kadar desteğini sevgiyle hatırlıyorum, benzer düşüncelere sahip insanları arıyordum ve kendisi de bir köpek sahibi olan Carla Frenzel ile konuşuyordum. İnsanlar ve köpekler arasındaki ilişkideki duygu ve deneyimleri paylaşıyoruz.

Berlin-Mitte’li bilgisayar bilimcisi, altı yaşındaki Avustralya Çoban köpeği Kate’in sahibidir. Şunu doğruluyor: “Köpeğimiz Kate’in de çok iyi bir ruh hali var. Ailemizden çok şey alıyor.” Sakinleşiyor ve rahatlatıyor. Bunu yapmak için insanların üzerine atlıyor ve onları neşelendirmek için dürtüyor. “Annem yatakta hastalandığında Kate onun yanına uzanacak ve ona sarılacak.”