Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 10 büyükelçiye Osman Kavala yansısı: İstenmeyen adam ilan edilmelerini istedim

Saliha

Yeni Üye
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyleki; Türkiye, kendi firmalarının yatırım ve üretim atağı yanında global firmaların da üretim üssü olma yolunda süratle ilerliyor. Her vakit söylemiş olduğim üzere sermayenin milliyeti, rengi, inancı olmaz. Ülkemize yatırım yapacak teknoloji getirecek ihracatımıza, istihdamımıza katkı sağlayacak herkese kapımız da yüreğimiz de sonuna kadar açıktır. Bu anlayışla salgın devrinde bir daha yapılanan global üretim ve lojistik sisteminde ülkemizi en üst düzeye çıkarmayı hedefliyoruz. Yatırım demek, üretim, ihracat, istihdam demektir. Cari açığın azalması milletimizin zenginleşmesi demektir. Bu formül Türkiye’nin kurtuluş reçetesidir. İnşallah önümüzdeki günlerde misal daha bir epey muştuyu milletimizle paylaşacağız.

Bu noktaya o denli kolay gelmedik. 19 yılda eğitimden sıhhate, güvenlikten adalete, endüstriden güce, ulaştırmadan şehirciliğe kadar her alanı kapsayan yatırımlarımız yardımıyla ülkemiz bu güce kavuşmuştur. Bakanlıklarımızın, kurumlarımızın, belediyelerimizin tamamladığı toplam yatırım bedeli yaklaşık 3 milyar lirayı geçen 106 kalem yapıtın toplu açılış merasimini yapıyoruz. Eğitimde kentimize kazandırdığımız 3 anaokulu, 7 ilkokulun, 4 ortaokulun, 11 lisenin, fen lisesi pansiyonunun, Osman Gazi Üniversitemizin fakülte binalarının 1250 yataklı ve 1500 yataklı iki farklı yurdun açılışını bugün yapıyoruz. Sıhhatte 112 acil servisi hizmete açıyoruz. Etraf ve Şehircilikte TOKİ tarafınca yapılan kapalı otoparkı ve toplumsal tesislerin resmi açılışını bugün gerçekleştiriyoruz.

Tarım ve ormanda ağaçlandırmadan, orman işletmelerine, kadastrodan mesire yerlerine bir fazlaca hizmetin açılışını da bugün yapıyoruz. Eskişehirimizin gururu TEI, TUSAŞ, motor sanayi hem alt yapı yatırımları birebir vakitte hayli değerli motor geliştirme projelerini tamamladı bugün bunların da resmi açılışlarını gerçekleştiriyoruz.

Tüm bu yapıtların iyi olmasını Allah’tan diliyorum. Bu yatırımları kentimize kazandıran bakanlıklarımızı, kurumlarımızı, belediyelerimizi, yüklenici firmaları, mühendisinden personeline herkesi tebrik ediyorum.

Her şey üzere ülkeye ve millete hizmet etmek de nasip işidir. Rabbim bize 19 yıldır nasip etti. senelerca tek parti faşizminin, darbelerin, iç ve dış vesayetin, terör örgütlerinin cenderesi altında gücü harcanan bir ülkeyi dünyanın en üst liginin eşiğine kadar hamdolsun getirdik.

Çok büyük bedeller ödedik. Yeri geldi vesayetin dayatmalarıyla karşı karşıya kaldık, yeri geldi üzerimize salınan terör örgütlerinin akınlarıyla uğraştık. Yeri geldi ekonomik tetikçileri ile onların tuzaklarıyla boğuştuk. 2023’ün büyük ve kuvvetli Türkiye gayesinin eşiğindeyiz.

“HER MAHZURU AŞARAK BÜYÜTTÜK”

Türkiye’nin 2053 vizyonunu da yavaş yavaş şekillendirmeye başlıyoruz. Bunun için vatan topraklarının her karışını yatırımlırla zenginleştirmeye çalışıyoruz. Sorunlarımız yok mu olağan olarak var. Milletlerarası alanda karşılaştığımız zorluklar var. İktisatta yaşadığımız badireler var. Lakin biz 19 yıldır attığımız her adımda düşüncelerle karşılaştık. Ülkemizi önümüze çıkan her manisi aşarak büyüttük, geliştirdik, zenginleştirdik. 2002’de seçimi kazanıp hükümete geldiğimizde bize her türlü hukuk ve ahlak dışı manisi çıkaranlar da birebir hevese kapılmışlardı. Kaç şer güçler birebir gaye ile harekete geçirildi. İktisatta de sıkıştırılmaya çalışıldığımız tablo asla Türkiye’nin gerçek yerini söz etmiyor.

19 yıldır bu ülkeyi kimseye yem etmediysek inşallah bu kez da tıpkı şeyi yapacağız. Milletimizin gönlündeki tek 2023 hesabı büyük ve kuvvetli Türkiye’nin müjdecisi olan 2023 amaçlarımıza ulaşmaktır. Bunun haricindeki her hesap yanlıştır ve sandıktan dönmeye mahkumdur.

Dünya ekonomisindeki bozulma bir fazlaca alanda çok fiyat yükselişlerine yol açtı. İktisadı dünya ile bütünleşmiş bir ülke olarak bu fiyat artışlarından biz de etkilendik. Bilhassa güçte kıymetli bir kısmını devlet olarak kendimiz üstlenerek fiyat artışlarını vatandaşlarımıza en az düzeyde yansıttık. Bunun bile insanımıza yaşattığı külfetlerin farkındayız. Bu global krizi ülkemiz için tarihi bir fırsata dönüştürmek istiyoruz. Bize karşı muhalefet edenlerin bu ülkenin geçmişinde en ufak bir yapıtları olmadıklarını tersine kaç acıların müsebbibi olduklarını unutmayınız. Ülkeyi kalkındırmak üzere bir sıkıntıları olabilir mi? Sizler de takip ediyorsunuz şu Eskişehir’de mevcut suyu içebiliyor musunuz? Büyükşehirin bakılırsavi nedir vatandaşına tertemiz su içirmektir. Eskişehir’de var mı bu biçimde bir şey? Öyleyse dikkatli olacağız. 2024’e uygun hazırlanacağız.

Neymiş iktidar olurlarsa dostlar alışverişte görsün devletin uçaklarını satacaklarmış. esasen sizin işiniz gücünüz bu. Siz ülkeye bir şeyler kazandırmakla uğraşmıyorsunuz ne var ne yok bunları satmak için uğraşıyorsunuz.

“ÇIKARAMAYACAKSINIZ”

Bunlar ülkeyi ölmüş bitmiş göstermek için bin dereden su getiriyorlar. Bunların gayeleri her şeye takoz koymak, pürüz olmak. Terör örgütleri ile işbirliği de yaparlar. Bunlar terörist Selo ile birlik olurlar. Bunlarda ar yok. Yasin Börü’yü öldüren Selo değil miydi? Artık kalktılar onu içeriden nasıl çıkarırız onun derdindeler. Yargı ne diyorsa o, çıkaramayacaksınız. Selo’nun eşi televizyona çıkıyor. Ben ve çocuklarım masumane yaşıyoruz diyor. Senin çocukların masumane de, Yasin Börü’nün geride bıraktığı ailesi ne? Onlar temiz değil mi? Onlar şu anda anneleri ile masumane yaşıyorlar? Onları nereye koyacaksın. Sen anasın da Yasin’in anası ana değil mi?

10 BÜYÜKELÇİNİN KAVALA YANSISI

Yatıyorlar kalkıyorlar Kavala Kavala… Kavala dediğin Soros’un Türkiye şubesi. 10 büyükelçi onun için Dışişleri Bakanlığı’na geliyor. Bu ne terbiyesizliktir. Siz burayı ne zannediyorsunuz. Burası Türkiye. Burası o denli zannetiğiniz üzere bir kabile devleti değil. Gerekli talimatı Dışişleri Bakanımıza verdim. Bunların bir an evvel ‘istenmeyen adam’ ilan edilmelerini çabucak halledeceksiniz dedim. Türkiye’yi anlayacaksınız, bileceksiniz. Anlamadığınız gün terk edeceksiniz. Milletimize yan bakanla en ufak bir dostluğumuz olmaz.