Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan TÜSİAD’a sert reaksiyon: Hükümete saldırma yolları aramayın

Saliha

Yeni Üye
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlim Yayma Vakfı tarafınca Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen 2021 İlim Yayma Mükafatları Töreni’ne katıldı. Merasime Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra TBMM Lideri Mustafa Şentop, Yüksek İstişare Şurası (YİK) Başkanvekili ve Eski TBMM Lideri İsmail Kahraman, Ulusal Savunma Bakanı Hulusi Akar, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İrtibat Lideri Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Diyanet İşleri Lideri Ali Erbaş, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Lideri Bilal Erdoğan, İlim Yayma Cemiyeti Genel Lideri Yusuf Tülün katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, merasimde yaptığı konuşmada özetle şunları söylemiş oldu: “Neymiş efendim faizleri düşürüyormuşuz. Benden öteki bir şey beklemeyin. Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim. Karar bu. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin faiz sayıları ile enflasyon sayıları içindeki fark 10 katı bulmuşken, yaptıkları hudutlu faiz indirimleri bu tablonun öne sürülen nedeni olamaz. Amerika’ya bakın, Avrupa’ya bakın. Hepsinde durum bir felaket. Elhamdülillah biz, hakikat yoldayız. Zira faiz, zengini daha varlıklı, yoksulu daha yoksul yapar kararı bize o denli kolay gelen bir karar değil.

‘Sizin derdiniz başka’

Ey TÜSİAD ve yavruları size sesleniyorum; sizin tek bakılırsaviniz var; yatırım, üretim, istihdam, büyüme. Siz bunda ne yapıyorsunuz evvel onu ortaya koyun. Kalkıp da hükümete saldırmanın değişik yollarını, versiyonlarını aramayın, bizimle çaba edemezsiniz. Sizin cinsinizi de cibilliyetinizi de çok uygun biliyorum. Sizin derdiniz öteki lakin bizim sıkıntımız farklı. Biz vatan sevgisi ile, millet sevgisi ile yürüyoruz, siz ise sanki biz bu hükümeti nasıl çökertir de isteyeceğimiz, sömüreceğiz bir idaresi iş başına getirtiriz, bunun için uğraş ediyorsunuz. Bu millet size bu fırsatı vermeyecek. Dün millet olarak kendi canımız ve kanımız kıymetine, ülkemizin istiklalini ve istikbalini korumuştuk. Bugün de malımızla, paramızla tıpkı fedakarlığı yapacağız.

‘Zırvalıkları temiz görmüyoruz’

Türkiye’nin iktisatta OHAL’e muhtaçlığı olabilecek değerlendirmesi akıl karışıklığının ötesinde bir durum. Bu ülkeyi, emperyalistlerin çizdiği haritaların cazibesine kapılıp bölmeye çalışanların silahlarından çıkan kurşunlara terk etmedik ve terk etmeyeceğiz. İnşallah bu ülkeyi döviz kuru üzerinden bir daha şekillendirmek isteyenlere de teslim etmeyeceğiz. Bu vesileyle, meselesiz açıklamalarla, milletimizi karamsarlığa sürüklemek, palavra yanlış haberler yayarak piyasaları korkutmak isteyenlere prestij edilmemesi gerektiğinin altını bir defa daha çizmek istiyorum.

Tıpkı biçimde denetimli ‘Kambiyo rejimi’ üzere zırvalıkları gündeme getirenleri de asla temiz görmüyoruz. Döviz kurundaki istikrarı, bu tıp zırva metotlarla değil, piyasanın kendi işleyişi ortasında sağlayacağız. Buradan tüm vatandaşlarıma, iktisatta verdiğimiz gayrette devletlerinin ve hükümetlerinin yanında daha kuvvetli biçimde yer almaları davetinde bulunuyorum.”

İlim Yayma Mükafatları Töreni’ne Demirören Holding İdare Heyeti Lideri Yıldırım Demirören, Demirören Holding İdare Şurası Lider Yardımcısı Meltem Demirören Oktay, Demirören Holding İdare Konseyi Üyesi Sinan Oktay ve Demirören TV Küme Lideri Murat Yancı da katıldı.

‘Türkiye’yi ikinci vatanınız kabul edin’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3. Türkiye-Afrika Tepesi kapsamında Türkiye’de eğitim bakılırsan Afrikalı gençlerle buluştu. Gençlerin hem Türkiye’nin tıpkı vakitte dünyanın umudu olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Türkiye’yi ikinci vatanınız olarak kabul etmenizi sizlerden bilhassa rica ediyorum. Ülkelerinize döndüğünüzde her biriniz Türkiye’nin ve Türk milletinin fahri temsilcileri olarak inşallah bizleri temsil edeceksiniz” dedi. -ANKARA Milliyet