Destici: Kılıçdaroğlu ve Akşener’e açık davet yapıyorum

Saliha

Yeni Üye
Destici, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, biroldukça vilayette esnaf ziyareti yaptıklarını, neredeyse tüm esnafın meselesinin, yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) kaynaklı ekonomik sıkıntılar olduğunu söylemiş oldu. Vatandaşların fiyat artışlarından şikayetçi olduğunu belirten Destici, piyasadaki artışların, enflasyon, döviz artışı ve kredi faizlerinin epey üzerinde olduğunu tabir etti.

Mustafa Destici, Doğu ve Güneydoğu vilayetlerine yaptıkları ziyarette vatandaşların Kürt meselesini lisana getirmediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Şimdi bakıyorsunuz devlet, terörle uğraşta büyük bir muvaffakiyet kazanmış, terörü yok etme düzeyine getirmiş, dışarda terör örgütlerine karşı harekatlar muvaffakiyetle sürdürülüyor, ana muhalefet partisi Genel Lideri ‘Kürt sorunu’ diyor. Sayın Kılıçdaroğlu ve Akşener’e açık davet yapıyorum ve kim ‘Kürt sorunu var’ diyorsa Sayın Babacan, Davutoğlu, Karamollaoğlu hepsine söylüyorum, şunu bir tanım edin. Kürt sorunu derken neyi kastediyorsunuz? Ben bu biçimde bir sorun görmüyorum. Vatandaşımızın gündeminde bu biçimde sorun yok. ‘Kürt sorunu vardır’ demek yetmez, tanım edeceksiniz. Bunu tanımlayacaksınız, daha sonra da başınızdaki tahlil tekliflerini sunacaksınız. Bunu HDP ile kapalı kapılar arkasında konuşmayacaksınız.”

Dünyada yalnızca Türkiye’nin etnik sorunlarının olmadığını belirten Destici, “Etnik sorunları olan öteki ülkeler de var. Türkiye’nin diğer ögeleri olduğu üzere Kürt ögesi da var olağan olarak. Yalnızca bu ögenin varlığından hareket ederek, bu derece kanlı ve bölücü bir terörist hareketin çıkması olağan kaideler altında izah edilemez. Türkiye, birinci kez ayrılıkçılık ve bölücülük sorunu yaşayan bir ülke değil.” diye konuştu.

“ETNİK SIKINTILARIMIZI KENDİMİZ ÇÖZME NOKTASINDA RAHAT BIRAKILMADIK”

ABD, Fransa, İngiltere ve İspanya üzere ülkelerde de etnik sıkıntılar olduğunu anımsatan Destici, bu ülkelerin sorunlarını, kendilerinin çözmeye çalıştığını hatırlattı. Türkiye’nin, terörle uğraşını kararlılıkla sürdürdüğüne dikkati çeken Destici, şu biçimde devam etti:

“Terörün kökünü kazımadan asla müzakere edemeyiz. Karışanı, tahrik edeni haddinden çok olduğu için bir türlü kendi etnik problemlerimizi kendimiz çözme noktasında rahat bırakılmadık. Sonuç prestijiyle ayrılıkçı hareketlerin ve dış müdahaleye açık durumun vahametini anlamayan muhalefetimizin lisanından düşmeyen ‘Kürt sorunu’ sözünü, siyasi sorumluluk taşıyan şahısların lisanında pelesenk olmasını tehlikeli bulduğumu, bir kere daha tabir etmek istiyorum.”

“TARAFIMIZ HDP’NİN OLDUĞU BLOK DEĞİL, CUMHUR İTTİFAKI’NIN OLDUĞU BLOK”

BBP Genel Lideri Destici, YETERLİ Parti Genel Lideri Meral Akşener’e de seslenerek, “Sizin tarafınız HDP’nin olduğu blok değil, sizin tarafınız Cumhur İttifakı’nın olduğu blok. Zira, azami müşterekleriniz burada. İster kendinizi milliyetçi olarak tabir edin, ister merkez sağ olarak tabir edin, sizin tarafınız HDP’nin yanı değil, zımnî ya da açık HDP ile ittifak değil.” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Rusya ziyaretinin kıymetine vurgu yapan Destici, “Rusya her vakit şunu yapıyor, bu tip görüşmeler öncesi elini güçlendirmek için farklı atılımlarda bulunuyor. İşte son olarak Suriye’deki kimi bölgelerin Rus Hava Kuvvetleri tarafınca akınlara maruz kalmasını da bu biçimde yorumladığımı söz etmek istiyorum.” görüşünü paylaştı.

Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Birleşmiş Milletler Genel Heyeti’nin son oturumunda yaptığı, “İlhakını tanımadığımız Kırım dahil, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin korunmasına değer veriyoruz” formundaki konuşmasını da hatırlatarak, “BBP olarak daha ilerisini söylüyoruz, ‘Ne Rusya ne Ukrayna, tam bağımsız Kırım’ diyoruz. Kırım’ın er geç bağımsızlığına kavuşması gerektiğinin altını fazlaca net bir biçimde çiziyoruz.” sözünü kullandı.