Detlev Buck, Katharina Thalbach'ın 70. yaş gününü kutladı

Aslıhan2312

Co-Admin
Detlev Buck, Berliner Zeitung için, bugün 70 yaşına giren ve altmış yılı aşkın bir süredir devam eden sanatsal kariyerine bakabilen Katharina Thalbach'ın onuruna bir övgü yazdı. Tanışmak İkili, Duvar'ın yıkılmasından kısa bir süre sonra bir aktör hakkında tartıştıklarını söyledi. Batılı film yapımcısı ve aktör Detlev Buck, ilk uzun metrajlı filmi “Karniggels”te ona rol vermek istedi ancak Doğu Berlin tiyatro evreninin merkezinden düşen ve şu anda Schiller Tiyatrosu'nda yönetmenlik yapan oyuncu Katharina Thalbach , oyuncuya ücretsiz bir prova vermeyi düşünmedi bile, Buck başka birini bulmak zorundaydı.

Thalbach ve Buck'ın yolları birçok kez kesişti ve Leander Haußmann'ın “Sonnenallee” filminin çekimlerinden bu yana birbirlerini takdir ettiler. Bu karşılaşmanın meyvelerinden biri Thalbach'ın Buck'ın “Hands Off Mississippi” ve “Bibi and Tina” filmleri de dahil olmak üzere çocuk sinemasındaki büyük kariyeridir. (kullanmak.)

Detlev Buck'tan Katharina Thalbach'a övgü

“40 yaşıma geldiğimde oyunculuk yapmama izin vermeden önce, kendimi yönlendireceğim. Bağımsız olmak zorundasın.” Onu tanıdığım dönemde Katharina Thalbach, bazı sözde uzmanlar tarafından sinemanın gişe zehri olarak bile görülüyordu. Bugün, 30 yıl sonra, 70 yaşındaki Katharina'ya filmden pek çok teklif geliyor ve bilenlerin hiçbiri ona karşı bu tavrı hatırlamıyor. Ne yazık ki bu düşüncesizlik oldukça yaygın. Katharina bağımsızlığını korudu çünkü her zaman evinde olduğu bir tiyatroya sahipti.

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

Günaydın Berlin
Bülten

Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postayla bir onay alacaksınız.

İki yaşındayken annesi Sabine'in provalarında Bertolt Brecht'in kucağına oturdu ve ardından Helene Weigel'in öğrencisi oldu. Bana tiyatronun nasıl yaşadığını gösterdi. Shakespeare'in “Macbeth”i, Schiller Tiyatrosu'ndaki ilk prodüksiyonu: fiziksel, ritmik, sıkıştırılmış ve inandırıcı cadılarla dolu. Daha önce tiyatronun bu kadar olasılıklarla dolu olduğunu hiç görmemiştim. Bu süre zarfında bu eserlerin büyük tercümanı, en az 20.000 kitabıyla birlikte küçük bir dairede onunla birlikte yaşadı. Thomas Brasch uzun geceler boyunca bana dünya görüşünü anlattı. Doğu Almanya'dan birlikte ayrıldığı Katharina'nın yanında kendini evindeymiş gibi hissediyordu.

BLZ/Benjamin Pritzkuleit

Kişiye

Katharina Thalbach 1954 yılında Doğu Berlin'de doğdu. Babası İsviçre'den yeni gelen yönetmen Benno Besson (1922–2006) ve annesi Berliner Ensemble oyuncusu Sabine Thalbach (1932–1966) idi.

Helene Weigel Annesinin ölümünden sonra Katharina Thalbach'ın oyunculuk eğitimini üstlendi, BE'de yüksek lisans öğrencisi oldu, 1971'de liseden mezun olduktan sonra Volksbühne'ye gitti ve 1975'te BE'ye geri döndü. 1976'da ortağı Thomas Brasch ile Batı'ya gitti.

Katharina Thalbach sahne ve sinema kariyerine devam etti, 90'lı yıllardan beri müzik tiyatrosunu kendisi yönetti ve üvey kardeşleri, kızı Anna Thalbach ve torunu Nelli Thalbach ile birçok büyük bağımsız tiyatro prodüksiyonuna imza attı. Sayısız filmde rol alan oyuncu özellikle çocuk sinemasında popülerdir.

Bunu “Minna von Barnhelm” ve ardından Shakespeare'in bir komedisi olan “As You Like It” izledi. Bazı gösterilerde insanlar 15 dakika boyunca güldüler. Büyük başarılar! Yine de Schiller Tiyatrosu Katharina'nın burnuna kapatılmıştı. Shakespeare'in içini dışını biliyor ama Brecht'in Cesaret Ana eserini Fransızca konuşmadan nasıl Fransızca oynayacağı benim için bir muammaydı. “Çok basit, uykumda Almanca metni biliyorum, Fransızca konuşulan metni kafamın yanına koyuyorum, tavrımı belirliyorum ve yola çıkıyoruz.” Hemen ardından Théâtre National de Chaillot'ta 1.300 seyirci ayakta alkışladı Eyfel Kulesi'ne.

Harald Juhnke artık Kaptan von Köpenick'i oynayamayınca, performans tarihlerini kurtarmak için yönetmen Katharina Thalbach rolü devraldı. Sadece tavır. Katharina sayesinde tutum kelimesi benim için yeni bir anlam kazandı. Kendini Prusyalı olarak tanımlıyor ama bu, onurlu bir tavır değil. Boş bir tutum değil. Bu fikre bağlılıktır. Bu devralma Katharina için bir tutku doğurdu: erkeklerle oynamak. Joachim “Bir Bankta İki”. Her zaman başarı, en azından seyirci açısından. Kötü eleştiriler onu rahatsız etti ama hemen yok edildi ve o akşam için biletlerini ödeyen seyirciler için çalmaya devam etti. Veya “Sabine Kadınlarının Tecavüzü”ndeki tiyatro yönetmeni Striese.

Hemen önünde başka bir iş yeri kapatıldı. Kurfürstendamm hakkındaki komedi, yerini stratejist Benko'nun iddialı planlarına bırakmak zorunda kaldı. Yeni, vaat edilen mekanın inşa edilip edilmeyeceği henüz bilinmiyor. İçi boş kabuğun yanında sallanan yedi vinçte asılı kaldı. Yetişmiş kültür genellikle ticari açıdan umut vaat eden projeler uğruna çok hızlı bir şekilde feda edilir, ancak o zaman çoğu zaman yeni fikirlerin arkasında hiçbir tutumun olmadığı keşfedilir. Sadece para ve para bir tutum değildir. Katharina Thalbach, oyuna karşı tavrını büyük bir esneklikle sürdürüyor. Dedektifiniz Hercule Poirot, “Doğu Ekspresinde Cinayet”te trenin nerede durup gittiği önemli değil, soruşturma yapıyor.

2019 yılında Fransa'dan subay rütbesiyle Sanat Nişanı aldı. Annesi Sabine öldüğü için Doğu Almanya'da on iki yaşında büyümesi durmuş ve o andan itibaren hep Paris'i özleyen küçük kadın için bu çok büyük bir hayaldi. On yıl önce, hayatının çalışması nedeniyle Federal Birinci Sınıf Liyakat Nişanı onuruna layık görüldü. Sonra aklıma şu geldi: Zaten kaç sınıf var? Ona başka ne giymeli veya vermelisin? Katharina barış ve sonsuz ağaçlar istiyor. Ama bunun dünya anlamına gelen panolar yapmak olduğunu düşünmüyorum.

Doğum günün kutlu olsun, Katharina Thalbach! Büyük doğum günü partisi, 21 Ocak, saat 19:30'da Berliner Ensemble'da, bilgi Tel.: 28 40 81 15 veya www.berliner-ensemble.de