Deutsche Bahn çikolatası bana televizyon kulesindeki korku yolculuğunu nasıl hatırlattı?

Aslıhan2312

Co-Admin
“En sevdiğiniz konuğun” çikolatası kurşuni bir gülümsemeyle plastik masaya vurulduğunda, bu sizin ne kadar harika olduğunuzun bir işareti değildir, sadece bugün işlerin yine daha uzun sürdüğü açıktır.

Gecikme, dolayısıyla bistro şefinin sorun olması durumunda 2. sınıfta ücretsiz olarak dağıttığı küçük çikolata. Biz tren yolcularının kendilerini hafif hissetmesini sağlaması gereken ve bir süredir altın gibi parlamayan minyatür çikolatayı paketinden çıkarıyorum, ama “Ticaret Fuarıe” yeşil ve kahverengi ambalajlarda gelir.

Çikolata ağzımda erirken ve tarlalar pencerenin önünden geçerken, birdenbire televizyon kulesindeki kalabalık (on iki kişilik!) bir asansörde (nerede, bilmiyordum) sıkışıp kaldığım zamanı hatırlıyorum. Karargahla iletişim bağlantısı kesildi ve panik sessizce yayıldı. Bizim için bir aile gezisi olacaktı amca, anne, baba, çocuk, en çok ben korktum. Bir noktada, en fazla nefes alan havanın dolaştığı ön tarafta durmama izin verildi.

Günaydın Berlin
Bülten

Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postayla bir onay alacaksınız.

Bir saat (!) sonra nihayet bodruma indiğimizde ve dışarı çıkmamıza izin verildiğinde, bir çalışan aslında şunu söyledi: “Önce kadınlar ve çocuklar!”; Daha sonra televizyon kulesinden ve Haribos'tan bize anahtarlıklı bir plastik torba verildi. Asansör deneyimimden bu yana yüksekten korkmaya ve küçük alanlardan kaçınmaya başladım. Ancak televizyon kulesine trilyon avroluk tazminat davası açmak yerine, deneyimlerimi muhtemelen kısa bir köşe yazısına dönüştürmek için hızla eve gittim.

Hayatta sıklıkla kendinize şu soruyu sorarsınız: Aptal mısın yoksa başkaları mısın? İşlerin düzgün ve güvenilir bir şekilde yürümesini sağlamak yerine, şekerleriyle beni bir vatandaş olarak mı küçümsüyorlar? Kendimi sakinleştirmeye izin mi veriyorum?

Çikolatanın kadifemsi tadı yavaşça ağzımdan ayrıldı, tren kayıp zamanı arayarak yeniden hareket etti. Şair Rolf Dieter Brinkmann'ın zaten bildiği gibi her şey devam ediyor: asansörler, kondüktörler, güneş, çarpmalar ve gecikmeler, sorular, cevaplar, hiçbir zaman cevabı olmayacak şeyler ve ayrıca tatlılar.