Elon Musk: Kripto paraları yok etmek imkânsız

seher

Aktif Üye
Elon Musk: Kripto paraları yok etmek imkânsız Kripto para üniteleri global düzenleyiciler tarafınca incelenmeye devam ederken Tesla CEO’su Elon Musk 28 Eylül Salı günü Kaliforniya’da katıldığı Code Konferansı’nda kripto para ünitelerine olan takviyesini ve inancını belirten açıklamalarda bulundu.

Ünlü milyarder açıklamalarında kripto paraların geleceğini kıymetlendirdi ve Çin üzere hükümetlerin baskısı hakkında konuştu: “Kripto para ünitelerini yok etmek bence mümkün değil lakin hükümetler kripto paraların ilerlemesini yavaşlatabilir.”

“Çin hükümeti için tehdit oluşturuyor”

Tesla CEO’su ayrıyeten, kripto para ünitelerinin merkezi olmayan tabiatının, geçtiğimiz cuma kripto paralara yasak getiren Çin hükümetine tehdit oluşturabileceğini düşündüğünü söz etti:

Musk bununla ilgili, “Kripto para üniteleri, temel olarak merkezi bir hükümet için tehdit oluşturabilir. Bunun da Çin hükümetinin güzeline gitmediğini düşünüyorum” sözlerini kullandı ve kelamlarını şunları ekledi: “Ayrıca elektrik üretim problemleri da Çin’in baskılarının arkasındaki sebeplerden biri olabilir. Çin’in biroldukca yerinde yaşanan elektrik kesintileri madencilik sebebiyle oluyor olabilir.”

Ünlü iş adamı son olarak, düzenleyicilerin kripto paraların benimsenmesini yavaşlatma gayretinin yanlış olduğunu belirtti. ABD’nin de kripto paralara düzenleme getirme durumuna dahil olup olmaması hakkındaki soruya ise şu karşılığı verdi: “Ben şöyleki derdim: hiç bir şey yapmayın.”