Erzurum Yöntemi Yumurta Pilavı

starabla

Global Mod
Global Mod
Erzurum Yöntemi Yumurta Pilavı Erzurum Yordamı Yumurta Pilavı Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;

• 4 adet yumurta
  • 4 su bardağı su (800 ml )
  • Aldığı kadar un ( mantı hamuru kıvamında olacak)
  • Tuz
Üzeri için;

• Tereyağı
Pişirmek (haşlamak) için;

• Su
  • Tuz
İsteğe bağlı ( salatası için);

• 5 yaprak kıvırcık
  • 3 adet salatalık
  • 4 adet yeşil soğan
  • 5 adet domates
  • Yarım demet nane
  • 1 demet roka
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
Erzurum Metodu Yumurta Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Öncelikle hamurunu hazırlamak için derin bir kaba yumurtayı ,suyu ve tuzu ekliyoruz.
  2. Akabinde üzerine yavaş yavaş yoğurarak ununu ekliyoruz.
  3. Mantı hamuru kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
  4. Güzelce yoğurduğumuz hamuru bezelere ayırıp 15 dk dinlendiriyoruz.
  5. Akabinde erişte uzunluğunda kesiyoruz yada erişte makineniz var ise onlada kesebilirsiniz.
  6. ondan sonrasında salatasını hazırlıyoruz ve bütün yeşillikleri doğrayıp domatesinide doğradıktan daha sonra zeytin yağını katıp, tuzunu da yerken ayarlıyoruz.
  7. Pişirmek için öncesinden kaynatıp tuzunu ayarladığınız suya katıp kaynayana kadar pişiriyoruz.
  8. Makarna üzere haşlıyoruz.
  9. Süzüyoruz akabinde üzerine biraz soğuk su döküp süzüyoruz.
  10. Akabinde servis tabağına alıp erittiğimiz tereyağından üzerine gezdiriyoruz.
  11. İsteğe bağlı dilerseniz salataylada karıştırıp yiyebilirsiniz ben o denli seviyorum denemenizi tavsiye ederim aslına bakarsanız aşağıya fotoğraf atacağım nazaranbilirsiniz yada dilerseniz sade tereyağı da gezdirip tüketebilirsiniz tercih sizin.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun efendim umarım beğenirsiniz.

Not : ailenize bakılırsa pişirdikten daha sonra kalan erişteyi kurutup derin dondurucuya koyabilirsiniz.

Ayriyeten ölçüleri artırıp kışlık olarakta hazırlayıp derin dondurucuda saklaya bilirsiniz.

Erzurum Tarzı Yumurta Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı