Federal Eğitim Bakanı: Çocuklara her gün kitap okuyun

Aslıhan2312

Co-Admin
Berlin–Federal Eğitim Bakanı Bettina Stark-Watzinger, birçok ilkokul öğrencisinin okuma becerilerinin zayıf olması nedeniyle insanlara çocuklara daha fazla kitap okuma çağrısında bulundu. Etkinlik, bu yılın ülke çapındaki okuma günüdür.

Testler, Almanya’da her dört çocuktan birinin ilkokulun sonunda okuma sorunu yaşadığını göstermişti. FDP’li siyasetçi Alman Basın Ajansı’na, sonuçların ciddi olduğunu söyledi. “Çünkü başka hiçbir temel becerinin tüm ileri eğitim ve dolayısıyla yaşam yolu üzerinde bu kadar belirleyici bir etkisi yoktur.”

Yakın zamanda yapılan bir anket ayrıca ailelerin üçte birinden fazlasında ebeveynlerin bir ila sekiz yaş arasındaki çocuklarına nadiren kitap okuduğunu veya hiç kitap okumadığını gösterdi. Stark-Watzinger, “Bunun onların dilsel gelişimleri üzerinde doğrudan etkisi var” diye eleştirdi. Çocuklara kitap okuyan herkes onların iyi okumayı öğrenmelerine yardımcı olur. “İşte bu yüzden tüm çocuklara kitap okumalıyız: Ulusal Okuma Gününde ya da başka bir günde.”

Ülke çapındaki okuma günü, haftalık “Die Zeit” gazetesinin, Reading Vakfı’nın ve Deutsche Bahn Vakfı’nın da dahil olduğu bir girişimdir. 2004 yılından bu yana her Kasım ayında yüksek sesle okumanın önemine örnek teşkil etmek amaçlanıyor.

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın