Film yapımcısı Ufa’nın yeni patronu

Aslıhan2312

Co-Admin
Sascha Schwingel, profesyonel nedenlerden dolayı makul mutlu sonlara zaten aşina: Bir film yapımcısı olarak, bol miktarda drama içeren ancak çoğu zaman uzlaşmacı bir sonu olan tarihi materyallere odaklanmayı tercih ediyor. Örneğin “Fırtına Dalgası”nda. Burada hamile bir kadın 1962’deki Hamburg sel felaketinden sağ kurtulur ve sonunda çocuğuna kurtarıcısının adını verir. O zamanlar bir eleştirmen eserin “aşk kitsch’i” olduğunu söylemişti. Ve şimdi, 52. yaş gününden sadece birkaç gün sonra Potsdam film şirketi Ufa’nın yeni genel müdürü olarak atanan Schwingel’in biraz hüzünlü bir mutlu sonu daha var: “Benim için Ufa’ya CEO olarak dönmek eve dönmek gibi bir şey” dedi. Kariyerine Ufa’nın yan kuruluşu Teamworx’ta (şimdi Ufa Fiction) başlayan Saarland yerlisi.

Uzun süredir Bertelsmann Grubu ile ilişkilidir

Aslında Schwingel, Ufa’nın da ait olduğu ana şirket Bertelsmann ile uzun süredir yakından bağlantılı. ARD’nin bağlı kuruluşu Degeto’da geçirdiği birkaç yılın ardından son olarak yine Bertelsmann’ın bir parçası olan RTL ve Vox TV kanallarında ve RTL+ yayın hizmetinde çalıştı. Şirket içindeki itibarı da buna paralel olarak iyidir; Ufa’nın mevcut patronu Nico Hofmann, halefini sadece bir “arkadaş” olarak değil, aynı zamanda “akıllı bir yönetici” olarak da görüyor. En başarılı Alman film yapımcılarından biri olan Hofmann, sözde başkan olarak Ufa yönetiminin bir parçası olarak kalacak.

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

Duyuruya göre Schwingel, artık “Ufa şemsiyesi altında toplanan tüm etkinlikleri: Ufa Kurgu, Ufa Seri Drama, Ufa Show & Factual ve Ufa Belgeseli”ni devralacak. Frankfurter Allgemeine Zeitung’a (FAZ) açıkladığı gibi, yakın tarihin yanı sıra “beni etkileyen şey öncelikle güncel toplumsal sorunlardır.”

Schwingel’in sadece gelecekteki Ufa yapımlarının içeriğiyle bağlantılı olarak değil, aynı zamanda şirketin yönetiminde de bu durumla karşı karşıya kalması muhtemel.Yapay zeka gibi yeni gelişmeler sektör için zorluklar yaratıyor. Schwingel, FAZ’da “Piyasa baskı altında” dedi, ancak aksi nasıl olabilirdi, bu durumda da mutlu son öngördü: “Her halükarda, en iyinin her zaman önümüzde olduğuna inanıyorum.”