Finans, öfke ve sıkı liderlik

Aslıhan2312

Co-Admin
Ev
Kültür
Bu yüzden insanlar AfD’ye oy veriyor: finans, öfke ve sıkı liderlik

Vatandaşlarımızın yüzde 19’u AfD’ye oy vermeye istekli olacaktır. Sonneberg’de bile yaptılar. Bu seçimin arkasındaki itici güç nedir? Köşe yazarımız etrafa sordu.

Anselm Neft

Björn Höcke, Stephan Brandner ve Tino Chrupalla: AfD adayı Robert Stuhlmann, Pazar günü Sonneberg'de ilçe yöneticisi seçildi.

Björn Höcke, Stephan Brandner ve Tino Chrupalla: AfD adayı Robert Stuhlmann, Pazar günü Sonneberg’de ilçe yöneticisi seçildi.Jakob Schroeter/imago

Bu, Anselm Neft’in mizahi köşesi Hatayı Bul’un son bölümü.

AfD tüm zamanların en yüksek seviyesinde. Mevcut anketlere göre, yüzde 19 gibi iyi bir oran kırmızı fallus sembolü olan partiye oy verecek. Ancak mevcut ve potansiyel seçmenlerin motivasyonları nelerdir? Anselm Neft, kudurmuş bir muhabir olarak geçtiğimiz haftalarda yüzlerce muhabirle röportaj yaptı ve dört temel motivasyonu keşfetmeyi başardı.

Mali Uzmanlar Partisi

Şaşırtıcı sayıda parti sempatizanı gerçek aritmetikçiler ve devlet bütçesi hakkında ortalamadan daha fazla şey biliyorlar. Buna göre, AfD’nin seçim programı onlar için özellikle çekici: Parti, mevcut iltica yasası nedeniyle zaten Akdeniz’de boğulmakta olan ekonomik mültecilere ve yeşil eko-fantezilere (iklim koruma!) mali açıdan kurnazca beş plana dayanır: 1. Miras ve servet vergisi bunları tamamen kaldırır veya hiç getirmez. 2. Eyalet kotasını düşürün. 3. Aynı zamanda emekli aylığını devletten finanse edin. 4. Daha düşük vergiler. 5. Euro’dan ve AB’den çıkın!

Ekonomik açıdan bakıldığında bu projeler o kadar dahiyane ki diğer partilerin neden aklına gelmediği merak ediliyor. Herkes daha az vergi ödüyor, devlet daha az harcıyor, sadece emekli maaşları söz konusu olduğunda, göçmenler gelecekteki emeklilik açığını kapatmak zorunda kalmasın diye çok şey topluyor. Sonunda AB’den çıkın, ne de olsa Almanya en yüksek net meblağları Brüksel’e ödüyor ve harcamanın dört katı anlamına bile gelmeyen yalnızca birkaç aptalca ekonomik avantajı var. İngiltere, Brexit ile yolu gösterdi: sağcı popülist talepler karşılığını veriyor. Diğer ülkeler için.

Sol-yeşil ana akımdan bıktım

Gendergaga, Klimaschmuh ve ardından tankları Ukrayna’ya teslim edin, böylece tüm ısı pompalarını buradan satın almak zorunda kalırız – Habeck ve Baerbock gibi yeşiller her şeyden önce sıcak havayı temsil eder – iklimin onlar için fazla ısınmasına şaşmamalı. AfD seçmenlerinin Almanya için daha iyi bir planı var: özgür vatandaşlar için ücretsiz seyahat, organik Alman kadın başına üç çocuk ve herkes için yarı mutlu ineklerden şnitzel. Ve bir şekilde kaynakları koruyun. “Yurt güvenliği” nedeniyle. Bu, sırf onlar yüzünden Çin’de bir çuval pirinç devrildi diye tanıdık yaşam biçimlerinden vazgeçmek istemeyen birçok seçmeni memnun ediyor. “Yerel düşün ve pek hareket etme” sloganı, özellikle gaz ve elektrik daha pahalı hale geldiğinde, enflasyon yaygınken ve köşedeki meyhanedeki bullet ve erkek yemekleri birdenbire 50 sent daha pahalı hale geldiğinde çekici hale geliyor. Sırasıyla!

bilgi kutusu resmi

Maren Kaschner

yazara

1973’te Bonn yakınlarında doğan Anselm Neft, alakasız konularda çalıştı, yüksek lisans tezini çağdaş Satanizm üzerine yazdı, bulaşıkçılıktan yönetim danışmanına kadar çeşitli işlerde çalıştı ve şimdi Hamburg’da serbest yazar ve yazar olarak yaşıyor. Orada edebiyat podcast’i “laxbrunch”ı yönetiyor ve makaleler ve kitaplar yazıyor. Son romanı “Geç Çocuklar”, Rowohlt-Verlag tarafından yayınlandı. Berliner Zeitung için “Hatayı bul” adlı mizahi köşesini yazıyor.
Bu genel öfke

Ankete katılanların büyük bir kısmı, genel memnuniyetsizliği AfD’yi seçme motivasyonları olarak da gösterdi. Örneğin, Dinslaken’den Horst Zipfel (69) “Hayat eskiden daha iyiydi” diyor. “O zamanlar yaşlı ve anlamsız değildim.” Quedlinburg’dan Herta Wiesenschreck (78) de aynı notu alıyor: “Her şey giderek daha da boktanlaşıyor! Televizyonu açarım ve anında sinirlenirim. Sonra dışarı çıkıyorum, çöpleri görüyorum ve kimse merhaba demiyor ve daha da sinirleniyorum. Sonra içeri giriyorum, kocamı orada oturuyor görüyorum ve o kadar sinirleniyorum ki hemen AfD’ye oy vermek istiyorum.”

Pek çok AfD seçmeni çocukken dövüldüklerini söylüyor. Onlara zarar vermedi, hak ettiler. Ama şimdi diğerlerinin gerçekten yüzlerinin suratına çarpmasını dileyeceklerdi. Peter Hirsch (45) bunu şöyle ifade ediyor: “Kendini toparlayıp uslu durmayan herkese karşı büyük bir öfke var. Ben de öğrendim!” Orenburg Oblastı’ndan Rus-Alman göçmeni Victor Engelmann (65) da öfkeli: “Çalışmıyorsan yemek de yememelisin! Bu neden bugün Almanya’da geçerli olmasın? Gulag’a serseriler, Müslümanlar ve iklim yapıştırıcıları!”

liderliği özlemek

Birçok AfD seçmeni Nazi değil. Ama bazıları öyle. Güçlü bir önderlik altında güçlü bir insan kitlesine sahip homojen bir ulusal devlet özlemi duyduklarını dile getirenler de tam olarak bunlardır. Nordhausen’den Thor Stramm (26), “AfD olmadan da güçlü bir lider devlet düşünülebilir” diyor. “Ancak oraya giderken ‘Network 88’imiz için yararlı aptallar oluyorlar.” Politik olarak ilgilenen Jungmann devam ediyor: “Elbette, Weidel gibi Goldman Sachs lezbiyenleri gitmek zorunda kalacaklar. Rusya ile barıştan bahsetmek yerine doğum yapıp yemek yapsınlar. Slav altinsanlar hizmet etmeli.” Heidrun Stramm (56) da Björn Höcke’nin şansölye olmasını umuyor: “Adamın cesareti var ve bir halkın neye ihtiyacı olduğunu biliyor. Sıkı bir savaş. Bu da gençliği yola getiriyor! Ve devlet tarafından finanse edilen emekli maaşı bu şekilde yürümezse, geçici olarak ekonomi de.”

Geri bildiriminiz veya bir hikayeniz var mı? Bize yazın! briefe@Haberler