Franz Kafka ile anti-anksiyete eğitimi sırasında

Aslıhan2312

Co-Admin
Köpeğimin günlük davranışlarıyla ilgili bir hayvan psikoloğunun anketini doldurduğumdan beri Toni'nin davranışlarını daha yakından gözlemliyorum. Topla oynamıyor ama gözlüğü ısırdığında üzüldüğümü anlıyor. Saç tokalarını ve (yıpranmış!) çorapları heyecanla dairenin etrafına fırlatıyor.

Konuşma sırasında psikolog, Toni'nin endişeli hissettiğinde dışarıda ikram alıp almayacağını bilmek istedi. Hayır, o zaman köpek yavrusu dişlerini gıcırdatıyor, kuyruğunu kıvırıyor ve bir fare kadar küçülmeye çalışıyor. En çok neyi sevdiğini bulmalı ve bunu karşı koşullandırma için kullanmalıyız. Desen bir gün nahoş olanı lezzetli olanla birleştirecek.

“Kapı” kelimesi hayırlıdır

Görelim. Toni zaten farklı durumlarda çeşitli ikramlara hazırlanıyor. Örneğin futbolda. Televizyonun bulunduğu odada kapısı uzun süredir yağlanmayan, arkasına küçük köpek bisküvilerinin saklandığı bir çalışma masası bulunmaktadır. Tercihen Werder Bremen başarılı olduğunda bölme açılır ve ödül doğrudan kilidi açılan ağza düşer. “Hedef” kelimesinin belirli bir telaffuz şekli, köpeği çoktan uyandırmış ve doğru pozisyona getirmiştir. Toni'nin Bundesliga maç günlerini ve DFB Kupası'nı sevdiğini söylemeye gerek yok.

Kafka'nın aynı zamanda bir sinyal etkisi de var. Yazarın Ekim 1923'te Berlin'de çekilen portresi iş yerimin hemen yanındaki kitaplıkta duruyor. Kartpostal Klaus Wagenbach arşivinden geliyor. Sonraki kitapları gözden geçirilmek üzere rafta saklıyorum. Resim, Hans-Gerd Koch'un fotoğraf metinli albümü “Kafka'nın Ailesi” konulu serginin Devlet Kütüphanesi'nde sergilenmesinden bu yana orada. Sevgili ölü adam (Kafka 100 yıl önce 3 Haziran'da öldü) yakınımda.

Portrenin yanına çeşitli ikramların bulunduğu bir kap koydum, aslında sırf köpek ona ulaşamasın diye. Pek çok ziyaretçi, yazarın ikramlara olan yakınlığını şaşkınlıkla ya da hayranlıkla fark etmiştir, bu yüzden şimdi Toni ön patileriyle masamın kol dayanağına atladığında şunu soruyorum: Kafka'dan bir şey ister misin?

Editoryal son teslim tarihi ve sevgi

Ekrana bakarken ve klavyede yazı yazarken genellikle yanımda olan ve varlığı tek başına, editörlük son teslim tarihinden önce kalbimin aşktan küt küt atmasına neden olmayan Toni, muhtemelen onun hakkında psikolojik araştırmalar yürütüyordu. uzun süre sahip olun. Franz Kafka'nın rafımdaki portreyle aynı yıl yazdığı “Bir Köpeğin Araştırılması” öyküsünde yaşlı, acı bir hayvanın diliyle şöyle diyor: “Biz köpeklerden başka dört çeşit yaratık var etrafımızda. , zavallı, aşağılık, dilsiz yaratıklar yalnızca belirli çığlıklarla sınırlı, biz köpeklerden birçoğumuz onları inceliyoruz, onlara isimler veriyoruz, onlara yardım etmeye çalışıyoruz, onları eğitiyoruz, onları iyileştiriyoruz ve benzeri şeyler.

Toni hâlâ genç, üç ya da dört yaşında, bazı insan davranışları yüzünden çoktan yozlaşmış ama hâlâ diğerleriyle ilgileniyor. Bizi iyileştirmeye ve eğitmeye çalışıyor. Belki de bir futbol maçının radyo yayını sırasında oyun alanının yanındaki bankta oturup Kafka'nın Dönüşüm'ünü okumalıyım. Toni daha sonra ikramlar alır ve çocukların gürültüsünden duyduğu korkuyu yener.