Gazza Günlüğü: “Ekmek kırıntıları istemiyorum, Nutella kreplerini istiyorum”

Aslıhan2312

Co-Admin
Çizgiler arasındaki savaş: Savaş sadece hava saldırıları ve toprak saldırısı anlamına gelmez. Metinlerim, genellikle manşetlere girmeyen savaşla ilgili, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin günlük yaşamına hakim olan ve görünür savaştan daha acımasız olabilir. Çünkü kıtlık aynı zamanda bir savaş silahıdır; Enflasyon ve nakit sıkıntısı savaş silahlarıdır; Tüm aylık yer değiştirmeleri bir savaş silahıdır; Saf savaş alanı ve sadece bir kişi olarak hayatta kalma girişimi, bu koşullar altında tek bir mücadeledir.

Gazze'deki savaş iki daha etkili bir toplum yarattı: bir yandan, tüm parayı yiyip istifleyen bayiler, diğer yandan, nakit almak için her aşağılamaya katlanmak zorunda olan nüfusun geri kalanı. Bu yüzden şimdi her şeyi bankacılık uygulaması ile ödüyorum-elbette interneti öngörüyor. Tüm dükkanlar ve hatta basit sokak standları artık dükkanlarını yapıyor, çünkü nakit yetersiz. Çalışanlar ayrıca ücretlerini yalnızca uygulama aracılığıyla alırlar. Teoride, elbette, olumsuz bürolarda da para çekebilirsiniz, eğer hala biraz bulursanız, kesinti ücreti şu anda yüzde 35'tir.

özel

Nahil Mohana

Nahil Mohana1982'de Gazze'de doğan bir yazar, gazeteci ve eğitimcidir. O, “NO MEN İLETİM” (Arap Bilimsel Yayıncılar, 2021), “Metrekarelik Yaşam” (Ugarit Kültür Merkezi) hikaye koleksiyonunun yazarıdır ve 2018'de Kraliyet Siyatü Alınan “Ghoson”, “Ghoson” da Londra tarafından üretilen “Ghoson” da dahil edilen “Yüksek Baskı” dahil altı oyundur. Nahil Mohana, Al-Azhar Üniversitesi mezunudur ve Gazze'deki çocuklar ve genç yetişkinler için yaratıcı yazı öğretir.

Son zamanlarda kızım, Nutella krepleri için ezici arzusu ile kulaklarımdaydı. Bayi So-Sun'un kızı olan kız arkadaşı her gün bir tane yemesine izin verilir. Ve şimdi final sınavlarını yazıyor, bu yüzden bir dileği yerine getirmek zorundasınız! Buna ek olarak, şimdi Nutella'nın size verdiği enerjiye ihtiyacı var. Bu beni ikna etti, ama emir için aradığımda, ona 70 koyun, yani 17 Euro, Crepe için fiyat vermem gerektiğinde ısrar eden şekerlemeyi ikna edemedim. Sonunda öfkeyle giydim ve nasıl olduğumu, krep, krep'i, uygulama aracılığıyla ödeyen bir dükkandan daha fazla uzatmadan satın aldım, 300 Schekel için 74 Euro.

Kurban olarak değil, hayatta kalan olarak hareket etmek istiyorum

Bana başka seçeneğim olmadığı hissini veren herkeste sessiz intikamımdı. İnsanlığımın biraz zaferi. Biraz fareden korkan ama yiyecek almak için bir timsah meydan okumaya hazır birine benziyorum. Ama hayatta kalmak için bu mücadelede böyle: her ek seçenek çok mücadele edilmek istiyor.

Neden çeşitli bir menümüz olmasın? Neden her zaman aynı şeyi çocuğuma koymam gerekiyor? Bu gezegende bir birey olarak sayılmaz mıyım? Ekmek kırıntıları istemiyorum. Bir şeyi reddetme hakkım var. Kendi zevkime sahip olma hakkına sahibim ve savaşın diğer her şeyi şımarttığında onu bozmasına izin vermeyeceğim. Açlıktan ölmeyi tercih ederim, o zaman açlığım en azından kendi kendine seçilmiş. Kurban olarak değil, hayatta kalan olarak hareket etmek istiyorum.

Sandra Hetzl Arapça'dan