‘Güven ve istikrar iklimi kökleşecek’

Saliha

Yeni Üye
Erdoğan, özetle şunları kaydetti: “Miladi yıl değişimlerini, beraberinde bir muhasebe ve murakabe vesilesi olarak görüyoruz. Bu yıl, salgına ek olarak iklim değişikliğinin yol açtığı afetler, çeşitli ülkelerdeki istikrarsızlıklardan kaynaklanan tansiyonlar, bitmeyen göç dalgalarının yol açtığı acı imgeler üzere yeni yahut süregelen dertlerle yüzleştik. Türkiye, hem güvenlik krizlerini, hem sıhhat krizini, hem siyasi ve toplumsal sınamaları muvaffakiyetle veren bir ülke olarak, kendini olumlu tarafta ayrıştırmayı başarmıştır.”

33 bin fitte Mehmetçik’in yeni yılını kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ege, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Bölgesinde gerçekleşen uçuş kapsamında 33 bin fitte Havadan İhbar Denetim (HİK) uçağında bulunan Ulusal Savunma Bakanı Hulusi Akar ile telsiz telefondan görüştü. Erdoğan, seyir halindeki gemilerin işçisi ve havadaki uçakların pilotların yeni yılını kutladı.

‘Milli ve stratejik gücümüz’

MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli, şunları söylemiş oldu: “Cumhur İttifakı’nın muazzez varlığı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin muhkem ve muteber vasfı Türkiye’nin ulusal ve stratejik gücü olmaya 2022’de de devam edecek, bunu hazmedemeyenler ise bir defa daha hüsrana uğrayacaktır. Cürüm nerede işlenmişse oraya müdahalede bulunmak, hatalı her nerede ise yakasından tutarak hukuk hudutları ortasında gayret etmek ulusal bekamızın elbet bir gereğidir. Merkez Bankası’nın, TÜİK’in ve Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın kapısına haydut üzere dayanarak yıkım siyasetini kuvveden fiile geçirmeye çalışan, sivil itaatsizlik damarının açılmasını sinsi sinsi hedefleyen zillet zihniyetinin bölücülerle ittifakı artık tehdit boyutundadır.”

‘Şafak sökmek üzere’

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2021’de Türkiye’nin ortasında bulunduğu ekonomik ve siyasi buhranın arttığını belirterek, şunları kaydetti: “Öyle ki döviz kurunun her gün, hatta her saat rekor yenilediği günler halkımızı yoksulluğa mahkum etmiştir. Boğaziçi Üniversitesi’nin demir kapısına kelepçe vurulması ile ‘Merhaba’ dediğimiz 2021 yılını, Ulusal Eğitim Bakanlığı kapısına takılan asma kilit ile uğurluyoruz. Lakin milletimiz unutmasın ki gecenin en karanlık anındayız, yani şafak sökmek üzere. Hoş cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak üzere çıktığımız bu yolda zafere ulaşacağız.”