Haber – Basın – Antisemitizm konusunda farkındalığı artırın: Yad Vashem anma töreniyle işbirliği üzerinde anlaşmaya varıldı

dunyadan

Aktif Üye
Tip:
basın bülteni

Tarih:
09/07/2023

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Federal Polis ve Federal Kriminal Dairesi’nde temel ve ileri eğitim alanında işbirliğine ilişkin işbirliği bildirgesini imzaladı

Kaynak:
Henning Schacht

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Yad Vashem Holokost Anıtı CEO’su Dani Dayan ile bugün saat 17.00’de Berlin’de bir işbirliği deklarasyonu imzalayacak. Bu, Federal Polis ve Federal Polis için temel ve ileri eğitim alanında işbirliğinin çerçevesini oluşturuyor. Federal Kriminal Polis Ofisi. Amaç, bu iki federal polis teşkilatında Yahudi karşıtlığı konusunda farkındalığı daha da artırmaktır.

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser: “Almanlar tarafından Avrupalı Yahudilere karşı işlenen insanlığa karşı soykırım suçu hiçbir zaman unutulmamalı. Bunun hatırası bugün devlet eylemlerimizi şekillendirmeye devam etmelidir. Şans eseri Almanya’daki Yahudi yaşamını korumak ve savunmak için tüm gücümüzü kullanmalıyız. yine çok çeşitli.

Yahudilere karşı işlenen suçlara tüm gücümüzle karşı çıkmalıyız. Buna kolluk kuvvetlerinin sıkılığı ve çok daha güçlü önleme de dahildir. Emniyet yetkililerimiz burada çok önemli ve güzel çalışmalar yapıyor. Anti-Semitizm konusunda daha fazla farkındalık ve etkilenenlere karşı duyarlılığın arttırılması amacıyla polis eğitiminde temelleri atmak amacıyla, Uluslararası Holokost Anıtı Yad Vashem ile yaptığımız işbirliği büyük değer taşıyor. Yad Vashem ile işbirliği, federal polis memurlarının eğitimi ve ileri eğitimine büyük fayda sağlayacak.”

Yad Vashem Holokost Anıtı CEO’su Dani Dayan: “Federal İçişleri Bakanlığı ile yapılan işbirliği beyanı uyarınca Yad Vashem, artık Federal Polis ve Federal Kriminal Polis Ofisi ile birlikte çalışacak ve Holokost tarihinin daha derinlemesine anlaşılmasını sağlamak ve Holokost’un soykırımı konusunda kolektif bir bağlılığı teşvik etmek için eğitim etkinlikleri sunacak. Bu ortaklık bunu mümkün kılıyor “Bizi Almanya’daki Holokost sırasında yok edilen Yahudi toplulukları hakkında eğitmek ve Almanya’da artan Yahudi karşıtlığı konusunda farkındalık yaratmak ve diğer Alman yetkililerle olası ortaklıklar için bir model oluşturmak ve Avrupa genelinde.”

Bu işbirliğinin amacı, federal polis yetkilileri arasında Yahudi karşıtlığı konusunda farkındalığı artırmaya yönelik mevcut önlemleri daha da güçlendirmek ve tamamlamaktır. Yad Vashem ile 2022 yılı sonunda iki çevrimiçi pilot projenin başarıyla başlatılmasının ardından işbirliği artık kalıcı olarak kurulacak. Bu, gelecekte aşağıdaki projeleri içerebilir:

• Şuradan temin: Öğretme ve öğrenme materyalleri arşiv malzemelerinin yanı sıra
  • Etkileşimli tasarım ve uygulama Çevrimiçi seminerler,
  • Geliştirmek ve uygulamak Çoğaltanlar için eğitim polis eğitimi ve ileri eğitim alanında bir olasılık ile Yad Vashem Anıtı’na kişisel ziyaret İsrail’de,
  • Çok günlü etkinliklerin düzenlenmesi Yad Vashem’e çalışma gezileri ve/veya Almanya’da Yad Vashem çalışanları ile yüz yüze eğitim kurslarının yanı sıra
  • Holokost ile ilgili konularda eğitim kurslarının tasarımı konusunda Federal Polise ve Federal Kriminal Polis Ofisine teknik danışmanlık mesleki etik sorunları ve kolluk kuvvetlerinin tarihi vurgulanmalıdır.
Mayıs 2022’de Federal İçişleri Bakanı Faeser, Kudüs’teki Yad Vashem’i ziyareti sırasında ilgili bir niyet beyanı imzaladı.

Yad Vashem Kudüs’te bulunur ve İsrail Devleti’nin resmi Holokost anıtıdır. Burada Alman toplu katliamının altı milyondan fazla Yahudi kurbanının kaderi tartışılıyor NSİkinci Dünya Savaşı sırasında Avrupa ve Kuzey Afrika’daki rejim. Ayrıca medeniyetin çöküşü olan Shoa’nın anısını yaşatmak için buradan geniş kapsamlı eğitim çalışmaları yürütülmektedir. Uluslararası Holokost Anıtı Yad Vashem, İsrail Parlamentosu tarafından 1953 yılında kuruldu ve bu nedenle bu yıl 70. yılını kutluyor.