Haber – Basın – Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser bağımsız iletişim noktası Safe Sport’u açtı

dunyadan

Aktif Üye
Tip:
basın bülteni

Tarih:
07/11/2023

Sporda cinsel, psikolojik ve fiziksel şiddet mağdurları isimsiz ve bağımsız yardım alıyor / yardım hattı 0800 11 222 00 de başlıyor

Kaynak:
Adobe Hisse Senedi | Yekatserina

Federal İçişleri Bakanı ve Spor Bakanı Nancy Faeser, Berlin İçişleri Senatörü ve Spor Senatörü Iris Spranger ile birlikte bugün saat 16.00’da Berlin’de sporda cinselleştirilmiş, psikolojik ve fiziksel şiddetten etkilenenler için bağımsız irtibat noktası Safe Sport eV’yi açacak.

Federal İçişleri Bakanı ve Spor Bakanı Nancy Faeser: “Cinselleştirilmiş şiddet de dahil olmak üzere şiddet deneyimleri, şaşırtıcı derecede çok sayıda sporcu için bir gerçektir. Her olay bir trajedidir, her olay spora olan güveni sarsar. Ülke çapında bağımsız, güvenli spor temas noktasının çalışmaya başlaması çok daha önemlidir. Bugün bir aydınlanma, düşünme ve eylem kültürüne ihtiyacımız var: Kendisini veya çocuklarını bir antrenöre veya bir spor kulübüne emanet eden herkes, durumun kesinlikle şiddet içermeyeceğine güvenebilmelidir.

Güvenli Spor iletişim noktası organize spordan bağımsızdır. Bu şekilde, etkilenenlerin güvenli bir şekilde ve korkusuzca – ayrıca anonim olarak – yardım ve destek alabilmeleri için gerekli güveni oluşturuyoruz. Temas noktasındaki ekibe yaklaşmakta olan önemli görev için başarılar diliyor ve temas noktasının oluşturulmasında emeği geçen herkese kalbimin derinliklerinden teşekkür etmek istiyorum.”

Berlin İçişleri ve Spor Senatörü Iris Spranger: “Spor uyum, güvenilirlik ve dürüstlük anlamına gelmelidir. Spordaki cinselleştirilmiş, psikolojik ve fiziksel şiddet bununla tamamen çelişmektedir ve yine de bunlar günlük yaşamın bir parçasıdır. Sporda taciz vakaları tekrar tekrar bilinmektedir ve bildirilmeyen vakaların sayısı Şiddeti önlemek, şiddete karşı koymak ve mağdurları desteklemek için siyasi, devlet ve sosyal çabalarımız bu nedenle sporu da kapsamalıdır.

Etkilenenler için bağımsız bir organ, kesinlikle gerekli bir yapı taşıdır. Temas noktasındaki ekiple birlikte, özel olarak kurulan derneğin yönetim kurulu gelecekte etkilenenlerin yanında olacak ve acil ihtiyaç duydukları yardımı alabilmeleri için onlara tavsiyelerde bulunacaktır. Spor, herkes için bu şiddet içermeyen uyum ve güven ‘yer’ haline gelmelidir.”

Güvenli Spor’un danışmanlık hizmeti, organize sporda cinselleştirilmiş, psikolojik veya fiziksel şiddete maruz kalmış veya kalmış olan çocuklara, gençlere ve yetişkinlere yöneliktir. Etkilenen alma Ücretsiz ilk danışma veya akut kriz müdahalesi şeklinde psikososyal destek. Hukuki danışmanlık imkanı da vardır. Gerekirse, etkilenenlerin akrabaları, ortakları ve tanıklar da temas noktasında ekiple iletişime geçebilir. İstenirse, tavsiye anonim olarak verilebilir.

Danışma şu adresten telefonla yapılır: Danışma hattı 0800 11 222 00adresinde güvenli bir platform aracılığıyla çevrimiçi www.ansprechstelle-safe-sport.de (bugün etkinleştirme, 11 Temmuz, saat 17.00 civarı) veya yerinde iletişim noktasında Güvenli Spor, Petersburger Strasse 94, 10247 Berlin olası.

İrtibat noktası, 3 Kasım 2022’de 46. Spor Bakanları Konferansı oturum aralarında kurulan “Safe Sport eV” derneği tarafından desteklenmektedir. Sponsor derneğin kurucu üyeleri, federal hükümet, 16 federal eyalet, Athleten Deutschland eV, Çocuklara Yönelik Cinsel İstismar Sorularından Sorumlu Bağımsız Komisyon Üyesi Etkilenen Kişiler Konseyi’nden bir temsilci ve bilimden bir temsilcidir.

Gita Siyahı, Güvenli Spor sponsoru derneğin yönetim kurulu üyesi: “Etkilenenlerin, ‘spor olay mahallinden’ uzakta, koşulsuz olarak inandıkları, korunan bir alan sunabilen ve bağımsız tavsiye veren bir yere ihtiyaçları var.”

Ilse Hartmann-Tews, Güvenli Spor sponsoru derneğin yönetim kurulu üyesi: “Araştırmalar, spor yapılarında kişilerarası şiddetin ifşa edilmesinin neredeyse imkansız olduğunu gösteriyor – bu yüzden Safe Sport e.V ile ilgileniyorum.”

Güvenli Spor derneğinin yönetim kurulu üyesi Steffi Jones: “Eski bir oyuncu ve bir teknik direktör olarak, sporun genel koşullarının iyileştirilmesine katkıda bulunmak benim için kişisel bir ihtiyaç.”

Bağımsız temas noktası, planlanan bir “ilk yapı taşını oluşturur”Güvenli Spor Merkezi”Koalisyon anlaşmasında bir proje olarak yer alan . merkez olmak müdahale, önleme ve işleme alanındaki diğer görevler sporda cinselleştirilmiş ve kişilerarası şiddet vakalarının sayısı.