Haber – Basın – Federal İçişleri Bakanlığı “Birlikte more-respekt.de için” kampanyasını başlatıyor

dunyadan

Aktif Üye
Tip:
basın bülteni

Tarih:
08/23/2023

Dijital kampanya, polis ve acil durum hizmetlerinin daha iyi anlaşılmasını ve tanınmasını teşvik ediyor

Kaynak:
Henning Schacht

Federal İçişleri Bakanlığı kampanya başlattı Mehr-respekt.de için birlikte

Federal İçişleri Bakanlığı “Birlikte more-respekt.de için” kampanyasını başlatıyor (Büyük versiyon yeni pencerede açılır)

Kaynak: Henning Schacht

Polis kuvvetleri, itfaiye, THW ve kurtarma hizmetleri sıklıkla topluma hizmet ederken sınırlarını zorlar ve vatandaşların güvenliği için çoğu zaman kendi sağlıklarını riske atarlar. Ancak acil durumlarda kullanımları çoğu zaman dikkatsiz veya düşüncesiz davranışlar nedeniyle sekteye uğramakta veya sekteye uğramaktadır. Bu durum acil servislerin zorlu çalışmalarını daha da zorlaştırıyor.

Federal İçişleri ve Vatan Bakanlığı, “Daha fazla saygı için hep birlikte” sloganı altında bugün polis ve acil durum hizmetlerine daha fazla değer verilmesi ve saygı gösterilmesi için dijital bir kampanya başlattı. Amaç, mevcut durum hakkında bir anlayış oluşturmak ve acil servislere uygun şekilde davranmanın ne kadar hayati olabileceğini aktarmaktır.

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser: “Polis memurları, kurtarma görevlileri, itfaiyeciler ve yardım görevlileri THW üstün çalışmalarından dolayı her türlü saygıyı ve desteği hak ediyorlar. Hayat kurtarıyorlar ve hepimizi gece gündüz güvende tutuyorlar. Birçoğu gönüllü. Çoğu düşmanlıklara, saldırılara, saygısızlığa ve operasyonların engellenmesine maruz kaldı.

İzleyicilerden defalarca, kazanın fotoğrafının ağır yaralıların hızla kurtarılmasından daha önemli olduğu yönünde raporlar geliyor. Acil servis ekipleri, kaçış yolu olmadığı için kaza mahalline yeterince hızlı ulaşamadıklarını defalarca fark ediyor. Acil servisler gerekli olmasa da tekrar tekrar aranır. Pek çok insan bu tür acil durumlarda davranışlarının sonuçlarının farkında değildir.

Her birimiz, düşünceli davranış ve takdir yoluyla polis ve acil durum hizmetlerinin önemli çalışmalarını destekleyebiliriz. Kampanyamızın amacı da tam olarak budur. Kampanyaya katılan ve bunu mümkün kılan herkese teşekkür ediyorum.”

Berlin Eyaleti İçişleri ve Spor Senatörü Iris Spranger: “Toplum için tam zamanlı ve gönüllü hizmet veren tüm acil servisler ve yardımcılar tam saygımı ve takdirimi hak ediyor! Acil servislere ve kamu hizmeti çalışanlarına saygısızlığın vatandaşlar için doğrudan sonuçları olduğu da herkes için açık olmalıdır. Onlar Toplumun tamamı için orada olan yardımcılar. Federal İçişleri Bakanlığı’nın kampanyasının bu anlayışı topluma geri kazandırmak için üzerine düşeni yapacağını umuyorum.”

Berlin İtfaiyesi Eyalet İtfaiye Direktörü Dr. Karsten Homrighausen: “Berlin itfaiye teşkilatının tam zamanlı ve fahri güçleri, halkın yararı için işlerini yapıyor. İnsanların çok zor durumda olduğu durumlarda yardım ediyorlar. Yardımcıların hem sözlü hem de fiziksel olarak saldırıya uğraması benim için kesinlikle anlaşılmaz ve kabul edilemez.

Bu nedenle kampanyanın acil durum hizmetlerinin çalışmaları, kamusal söylem ve bu saldırıların daha fazla izlenmesi konusunda daha fazla hassasiyet yaratacağını umuyorum.”

Harici bağlantı: More-respekt.de için Birlikte (Yeni bir pencerede açılır)
Kampanya motifi PuR

Kaynak: Haber

“more-respekt.de için hep birlikte” kampanyasına

Kampanyanın kalbi, federal polis, itfaiye ve diğer teşkilatlardan gerçek acil durum hizmetlerinin anlatıldığı kısa video kliplerdir. THW ve acil servisler onları neyin harekete geçirdiğini ve günlük işlerinde neler deneyimlediklerini rapor ediyor. Komedyen Negah Amiri’nin komedi klipleri, acımasız ve saygısız davranışların acil servisler ve ihtiyaç sahibi insanlar üzerindeki etkilerini gösteriyor. mehr-respekt.de web sitesi acil servislerin çalışmaları ve deneyimleri hakkında derinlemesine bilgi sunmaktadır. Kampanya genç hedef gruba odaklanarak genel halka yöneliktir. Uzun vadeli olarak tasarlanmıştır ve kademeli olarak genişletilecektir.

Tüm dikkat!
Süre: 00:00:56

Kampanya bugün Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Berlin İçişleri Senatörü Iris Spranger ve Eyalet İtfaiye Direktörü Dr. Karsten Homrighausen ile Berlin-Mitte’deki bir itfaiye istasyonunda başladı. Bakan Faeser, polis ve kurtarma teşkilatlarıyla görüş alışverişinde bulunarak kampanyaya olan bağlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Kampanya, acil müdahale ekiplerine saygıyı artırmaya yönelik önceki kampanyaların ve sosyal yardım çabalarının devamı niteliğindedir. Federal İçişleri Bakanlığı, 2017’den bu yana, en son “Koruma ancak birlikte mümkündür” sloganı altında, polis ve kurtarma çalışanlarının günlük performanslarının daha fazla tanınması için ülke çapında bir kampanyaya katılıyor.

Kampanya hakkında daha fazla bilgiyi tüm videolarla birlikte şu adreste bulabilirsiniz: www.mehr-respekt.de ve ayrıca Instagram görünümünde Haber altında www.instagram.com/bmi_bund

Saygı? Tam dolu! Negah Amiri ile

Saygı? Tam dolu! Negah Amiri ile
Süre: 00:01:36