Haber – Basın – Sabine Lackner, Federal Teknik Yardım Ajansı Başkanı olarak göreve başladı

dunyadan

Aktif Üye
Tip:
basın bülteni

Tarih:
06/30/2023

THW tarihindeki ilk kadın başkan 1 Temmuz’da göreve başlıyor

Kaynak:
THW

Yarın, 1 Temmuz 2023’te Sabine Lackner, Federal Teknik Yardım Ajansı Başkanlığı görevini yürüten ilk kadın olacak (THW) devralmak. Emekli olan önceki Başkan Gerd Friedsam’ın yerini aldı.

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser bir öncekini Cumartesi sabahı sunacak THW– Ummendorf, Baden-Württemberg’deki “Blue Matinee”de Başkan Yardımcısı, yeni ofisi için atanma belgesi.

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser: “Sabine Lackner’da olağanüstü deneyimli bir uzmana sahip olduğum için çok memnunum. THW kazanabilirdi. Sabine Lackner, hem gönüllüleri hem de tam zamanlı çalışanları kalpten ve akıldan nasıl motive edeceğini biliyor. Güçlü bir lider olarak büyük değer görüyor. Onunla birlikte, ilk kez bir kadın, yaklaşık 2.000 tam zamanlı çalışanı ve 85.000’den fazla gönüllü yardımcısı ile Federal Teknik Yardım Ajansı’nın başında olacak – bu da güçlü bir işaret! biliyorum THW– Sabine Lackner ile aile emin ellerde. Bu özellikle bu gün ve çağda doğrudur THW vatandaşlar tarafından desteklenen operasyonel bir organizasyon olarak temelde önemlidir. bu THW gönüllülüğün gücünü ve toplumumuzun uyumunu temsil ediyor.”

Gelecek THW-Başkan Sabine Lackner: “Bana duyduğu güven için Federal Bakan Faeser’e teşekkür etmek istiyorum. THW benim tutkum ve mesleğim. Bu, beni gönüllü yoldaşlarımız ve tam zamanlı personelimizle çok yakından bağlıyor. birlikte yapacağız THW ve Almanya’da sivil korumayı daha da güçlendirmek. Şimdiye kadar yaşadığım tüm gücümü ve deneyimimi kullanacağım.”

bu THW Sabine Lackner, yurtiçi ve yurtdışındaki çeşitli görevleriyle tanınmaktadır. 2001’den beri tam zamanlı THW meşgul.

Başlangıçta sorumluydu THW-Daire başkanı olarak eğitim bölümüne geçmeden önce yabancı projeler ve uluslararası işbirliği başkanı. 2016 yılında Devlet Temsilciliği görevini üstlenen ilk kadın oldu. THW– Eyalet derneği Bremen / Aşağı Saksonya. Nisan 2020’de aynı zamanda Başkan Yardımcısı olan ilk kadın oldu. THW görevlendirilmiş.

bu THW yaklaşık olarak federal hükümetin gönüllü kuruluşudur. 2.000 tam zamanlı çalışan ve daha fazlası 85.000 gönüllü. Gönüllülerin taahhüdü, ekibin çalışmalarının temelidir. THW sivil korumada. Uzmanlık bilgisi ve çeşitli deneyimi ile, yani THW özellikle itfaiye, polis ve yardım kuruluşları için popüler destekçiN.

Bu aynı zamanda dünya çapında olacak THW federal hükümet adına kullanılır. için uluslararası görevler diğer şeylerin yanı sıra, Avrupa Birliği’nin sivil koruma mekanizması çerçevesinde ve adına teknik ve lojistik yardımı içerir. BM-Organizasyonlar.

bu “Mavi Matine” bir olaydır THWgönüllü çalışmanın onurlandırıldığı ve yardımcıların işverenlerine destekleri için teşekkür edildiği.